Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Onze reporter in Zaporizja. Inwoners proberen te overleven: “Rivier loopt leeg en kernramp dreigt: waar moeten we ons aan optrekken?”

30/06/2023 - 14:20
"Als er één stad is in Oekraïne waar inwoners op de rand van een zenuwinzinking staan, dan wel Zaporizja. “Onze rivier loopt leeg en eergisteren sloeg nog een raket in vlak bij mijn huis”, vertelt visser Roman. En dan is er nog de nucleaire dreiging, waar de 700.000 inwoners dag en nacht mee moeten leven. Sinds gisteren worden de hulpdiensten er getraind om paraat te staan bij een kernramp. Onze reporter trok naar de geteisterde stad."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Onze reporter in Zaporizja. Inwoners proberen te overleven: “Rivier loopt leeg en kernramp dreigt: waar moeten we ons aan optrekken?” (30/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als er één stad is in Oekraïne waar inwoners op de rand van een zenuwinzinking staan, dan wel Zaporizja. “Onze rivier loopt leeg en eergisteren sloeg nog een raket in vlak bij mijn huis”, vertelt visser Roman. En dan is er nog de nucleaire dreiging, waar de 700.000 inwoners dag en nacht mee moeten leven. Sinds gisteren worden de hulpdiensten er getraind om paraat te staan bij een kernramp. Onze reporter trok naar de geteisterde stad. [naar artikel]


2. Peeters wil belastingvrij plafond kostenvergoeding vrijwillige nachtoppassers optrekken Peeters wil belastingvrij plafond kostenvergoeding vrijwillige nachtoppassers optrekken (30/08/2017 - Metro)

Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft tijdens een bezoek aan Seniorama in Leuven aangekondigd dat hij tegen 1 januari 2018 het belastingvrij plafond wil optrekken voor vrijwilligers die ingeschakeld worden in de nachtoppas van ouderen en langdurig zieken. Momenteel zijn die inkomsten onbelast beperkt tot 1.334 euro per jaar, waardoor ze slechts enkele […] [naar artikel]


3. Onze reporter in Zaporizja, waar vrijwilligers met de moed der wanhoop hun strijdkrachten bijstaan. “Wij zijn bang voor een kernramp” (30/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als er één stad is in Oekraïne waar inwoners op de rand van een zenuwinzinking staan, dan wel Zaporizja. “Onze rivier loopt leeg en eergisteren sloeg nog een raket in vlak bij mijn huis”, vertelt visser Roman. En dan is er nog de nucleaire dreiging, waar de 700.000 inwoners dag en nacht mee moeten leven. Sinds gisteren worden de hulpdiensten er getraind om paraat te staan bij een kernramp. Onze reporter trok naar de geteisterde stad. [naar artikel]


4. Live - Rusland lanceert nieuwe raketaanvallen op Oekraïne, inwoners zoeken dekking • ‘Twee doden in Zaporizja’ (05/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Met paniek proberen Russen inwoners van Zaporizja aan te zetten tot ‘evacuatie’, zegt Oekraïne (08/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Live - Oekraïne tracht inwoners gerust te stellen over risico’s op kernramp in Zaporizja-centrale (23/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. BBC-reporter: "Leicester zal overleven. Dat hoop ik toch" (13/02/2017 - Sporza)

Hoop doet leven. Ook in Leicester waar de titelverdediger net boven de degradatiezone bengelt. [naar artikel]


8. Onze reporter in Australië in het spoor van Vlaamse Dorien, die gewonde dieren bij haar thuis laat revalideren: “Belangrijk dat die beestjes overleven” (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Al meer dan een miljard dieren hebben de bosbranden in Australië niet overleefd. Sinds deze week trekken zes dierenartsen met een mobiel... [naar artikel]


9. Inwoners Pepinster kijken waakzaam naar het stijgende water: “Een tweede overstroming zou ik hier niet overleven” (04/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het dreigde weer te gebeuren. De Vesder bereikte maandagavond na enkele stevige buien de pre-alarmfase en nog werd er neerslag verwacht. Pepinster, Trooz, Chaudfontaine en andere fragiele dorpen in de vallei dreigden opnieuw te overstromen. Maar veel regen viel gelukkig niet meer. In de rivieren liep weliswaar meer dan genoeg water, maar uit de oevers treden gebeurde niet. “Al een geluk”, zegt inwoonster Marie-Jeanne (72). “Een tweede overstroming zou ik hier niet overleven.” [naar artikel]


10. BEKIJK - Situatie in Marioepol is "kritiek", inwoners doen hun verhaal: "Hoe gaan we dit overleven?" (26/03/2022 - VRT NWS)

In Marioepol blijft de situatie "kritiek", zegt de burgemeester. De havenstad in Oekraïne is een spookstad geworden, na een wekenlange belegering door Russische troepen. Van appartementsblokken blijven enkel nog zwartgeblakerde karkassen over, doden worden kriskras over de stad begraven. Twee inwoners doen nu hun verhaal: "Wat voor een leven is dit." Bekijk hun getuigenis hierboven. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!