Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat je ook gepland hebt deze zomer, eten doet een mens sowieso. En om je te helpen kiezen uit al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wekelijks voor een dilemma: welk van de twee vakantiegerechten is nu eigenlijk het gezondst? Vandaag: een bolletje vanille-ijs versus een hoorntje met softijs. [naar artikel]
Het lijkt op pistache, maar dat is het niet. Hoewel de nieuwste ijssmaak van dit moment ook een pastelgroen kleurtje heeft, is het hoofdbestanddeel toch een stuk ongewoner. Een restaurant in New York lanceert immers softijs met augurkensmaak en Instagram blijkt alvast fan. [naar artikel]
Het einde van het ooit zo populaire softijs is nabij in België. Dat zegt producent en marktleider Carpigiani, die het aantal machines met liefst 80 procent zag zakken. Op de zeedijk zagen ze het succes ook – euh – wegsmelten. “Ooit stonden ze tot aan de overkant van de dijk voor zo’n ijsje”, luidt het bij De IJsbeer in De Panne. “Maar toen kwamen plots de verhalen.” [naar artikel]
Het einde van het ooit zo populaire softijs is nabij in België. Dat zegt producent en marktleider Carpigiani, die het aantal machines met liefst 80 procent zag zakken. Op de zeedijk zagen ze het succes ook – euh – wegsmelten. “Ooit stonden ze tot aan de overkant van de dijk voor zo’n ijsje”, luidt het bij De IJsbeer in De Panne. “Maar toen kwamen plots de verhalen.” [naar artikel]
Paniek in wijnland Frankrijk want uit de meest recente cijfers blijkt dat de Fransen – en dan vooral de jeugdige generatie – flink wat minder wijn drinken. Nog jaarlijks zo’n 40 liter per hoofd i.p.v. 150 liter (!) zeventig jaar geleden. Daarom, om onze zuiderburen een duwtje in de rug te geven, deze maand in onze rubriek ‘kelderwijn’ vier keer Frans, zowel klassiek als minder klassiek, in wit én rood. [naar artikel]
Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat je ook gepland hebt deze zomer, eten doet een mens sowieso. En om je te helpen kiezen uit al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wekelijks voor een dilemma: welk van de twee vakantiegerechten is nu eigenlijk het gezondst? Vandaag: de strijd der kazen tussen de Griekse feta en de Italiaanse mozzarella. [naar artikel]
Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat je ook gepland hebt deze zomer, eten doet een mens sowieso. En om je te helpen kiezen uit al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wekelijks voor een dilemma: welk van de twee vakantiegerechten is nu eigenlijk het gezondst? Vandaag: de Brusselse wafel en de pannenkoek. [naar artikel]
Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat je ook gepland hebt deze zomer, eten doet een mens sowieso. En om je te helpen kiezen uit al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wekelijks voor een dilemma: welk van de twee vakantiegerechten is nu eigenlijk het gezondst? Vandaag: garnalen of kaas, en dat in een gepaneerd jasje. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.