16/07/2023 - 19:49
"De Deense gele trui Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) en de Sloveense eerste achtervolger Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) gaven elkaar geen duimbreed toe aan de meet, op zo’n zes minuten van Poels, waardoor de kloof op tien seconden blijft in het algemeen klassement."

1. Gele trui Vingegaard houdt aanjager Pogacar op 10 seconden: “Het was een gelijkspel vandaag” (16/07/2023 - Het Belang van Limburg)

De Deense gele trui Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) en de Sloveense eerste achtervolger Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) gaven elkaar geen duimbreed toe aan de meet, op zo’n zes minuten van Poels, waardoor de kloof op tien seconden blijft in het algemeen klassement. [naar artikel]

2. De Oscars van de Ronde (deel 1): “19 seconden, 18 seconden, 17 seconden, 16 seconden... Wát een omwenteling” (04/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Geen 104de Ronde van Vlaanderen dit weekend. Omdat het coronavirus de hoogmis van het Vlaamse wielrennen niet zomaar in de vergeethoek kan duwen,... [naar artikel]

3. Merlier schiet meteen raak in openingsrit Parijs-Nice, Pogacar pakt onderweg seconden op Vingegaard (05/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tim Merlier (30) is met een knal aan Parijs-Nice begonnen. De Belgische kampioen was in de openingsetappe oppermachtig in een massasprint en veroverde zo ook de eerste gele trui. Arnaud De Lie moest van te ver komen en werd vijfde, Tadej Pogacar pakte onderweg dan weer seconden op Jonas Vingegaard. [naar artikel]

4. Merlier laat De Lie en co z'n achterwiel zien in openingsrit Parijs-Nice, Pogacar pakt seconden op Vingegaard (05/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

5. VIDEO. Tadej Pogacar pakt alweer seconden op Jonas Vingegaard én steekt na afloop de draak met gefrustreerde Wout van Aert (02/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Alweer een geslaagde dag voor Tadej Pogacar. De Sloveen pakte vandaag alweer zeven extra bonficatieseconden op Vingegaard. In het klassement staat hij tweede en heeft hij al een bonus van elf seconden op zijn Deense concurrent. [naar artikel]

6. VIDEO. Pogacar pakt alweer seconden op Vingegaard én steekt na afloop de draak met gefrustreerde Van Aert (02/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

7. Thriller op Puy de Dôme: Tadej Pogacar pakt weer seconden terug op Jonas Vingegaard, Michael Woods wint na ultieme remonte (09/07/2023 - Het Belang van Limburg)

De Canadees Michael Woods (Israel-Premier Tech) heeft de negende etappe van de Tour de France gewonnen. Matteo Jorgenson leek nochtans op weg naar de zege, maar de onfortuinlijke Amerikaan werd na een marathonvlucht nog op een halve kilometer van de finish ingehaald door Woods. Achter de vlucht pakte Tadej Pogacar acht seconden terug op Jonas Vingegaard na een demarrage op anderhalve kilometer van de streep. De Deen behoudt wel de gele trui. [naar artikel]

8. KIJK. Eddy Merckx ziet meer schade dan de acht seconden die Pogacar terugpakte: “Vingegaard heeft serieuze tik geïncasseerd” (09/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ook Eddy Merckx (78) genoot van het heerlijke schouwspel tussen Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar op de flanken van de Puy de Dôme. “Volgens mij gaat Pogacar in Parijs op het hoogste schavotje staan”, weet de vijfvoudige Tourwinnaar. [naar artikel]

9. 17 seconden verschil tussen Pogacar en Vingegaard, maar dit zijn de cijfers die er écht toe doen (14/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Vanaf vandaag gaat de tweestrijd Pogacar-Vingegaard verder in de bergen. Wie het beste klimt, hangt af van één cijfer: ‘watts per kilogram lichaamsgewicht’. Een data-analyse van de twee tenoren in de Tour. [naar artikel]