Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Is Abdeslam schuldig? Zijn de terroristen verantwoordelijk voor overlijden 6 jaar later? En wat met de ‘meelopers’? De 10 kernvragen die assisenjury op terreurproces moet beantwoorden

25/07/2023 - 14:25
"Bijna 300 vragen moet de Brusselse assisenjury straks beantwoorden over de aanslagen op de luchthaven en metrostation Maalbeek, telkens met een eenvoudige ‘ja’ of ‘neen’. Ze hebben er 19 dagen over moeten nadenken. We loodsen u hier doorheen de 10 kernvragen die straks eindelijk een antwoord moeten krijgen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Is Abdeslam schuldig? Zijn de terroristen verantwoordelijk voor overlijden 6 jaar later? En wat met de ‘meelopers’? De 10 kernvragen die assisenjury op terreurproces moet beantwoorden (25/07/2023 - Het Nieuwsblad)

Bijna 300 vragen moet de Brusselse assisenjury straks beantwoorden over de aanslagen op de luchthaven en metrostation Maalbeek, telkens met een eenvoudige ‘ja’ of ‘neen’. Ze hebben er 19 dagen over moeten nadenken. We loodsen u hier doorheen de 10 kernvragen die straks eindelijk een antwoord moeten krijgen. [naar artikel]


2. Assisenjury morgen klaar voor uitspraak terreurproces, na achttien dagen afzondering van de buitenwereld (24/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Assisenjury na achttien dagen afzondering klaar voor uitspraak terreurproces, voorlezing wellicht om 14 uur (25/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Het arrest van de assisenjury is klaar: wat gaat er straks precies gebeuren in terreurproces? (25/07/2023 - Het Nieuwsblad)

Na 18 lange dagen in strikte isolatie, mag de 12-koppige jury in het terreurproces haar uitspraak bekendmaken. De juryleden moesten een antwoord geven op maar liefst 286 schuldvragen. Voorzitter Laurence Massaert leest deze dinsdagnamiddag het hele arrest voor. Een overzicht van hoe dat precies in zijn werk zal gaan. [naar artikel]


5. Abrini op terreurproces: “Blijf me zo behandelen, en ik zal geen enkele vraag beantwoorden” (05/12/2022 - Het Belang van Limburg)

De glazen box is helemaal omgebouwd na eerder protest van de beschuldigden. Maar nu het proces na die aanpassing eindelijk van start is kunnen gaan, hebben zij nog een andere klacht: de manier waarop ze opgesloten en getransporteerd worden. “Waarom is een naaktfouille elke ochtend nodig?” [naar artikel]


6. ‘Zij die dit hebben gewild, die zijn er niet’: verdachten terreurproces beantwoorden plots twee vragen, over toen en nu (12/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Oog in oog met de terroristen: selectie van jury voor terreurproces is ongeziene logistieke operatie (30/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Een ongeziene logistieke operatie is het, de selectie van de jury voor het terreurproces in Brussel. 1.000 kandidaten werden uitgeloot en uitgenodigd naar de assisenzaal. Uit die groep worden vandaag 36 mensen gekozen die de komende maanden zullen plaatsnemen in de jurybanken, oog in oog met de terroristen. [naar artikel]


8. Ex-juryleden geven hun oordeel over het terreurproces in Brussel: “Eerlijk? Voor die terroristen zou ik niet objectief kunnen zijn” (30/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Zes tot negen maanden in de assisenjury zetelen op het grote terreurproces in Brussel. Is zoiets wel realistisch? En wat staat die mensen te wachten? Wij vroegen het aan vijf ex-gezworenen die elk al in een assisenjury zetelden. Geen van hen zou het zien zitten om voor het proces rond de aanslagen uitgeloot te worden. Te heftig, volgens de ene. Véél te lang, volgens de andere. “Als jurylid sta je op met die zaak en ga je ermee slapen. Een week hou je dat vol. Maar zó lang? Veel te slopend.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!