Wie aan barbecuen denkt, denkt aan worstjes, brochetten en hamburgers. Maar waarom leggen we niet eens wat vaker vis op de grill? “We vinden vis te omslachtig, maar eigenlijk kan je er alle kanten mee uit net zoals met vlees”, vertelt grillmaster Kevin Kegeleers van restaurant Zouterover. Hij tipt welke vissoorten ideaal zijn voor de barbecue, op welke manieren je ze smaak geeft, hoe je ervoor zorgt dat ze niet aan het rooster blijven plakken én deelt een exclusief recept voor forel. [naar artikel]
Het aspergeseizoen viert hoogtij. Vergeet à la flamande en maak eens een papillot van groene en witte asperges mét zalm en courgette. Heerlijk gezond en lekker op de BBQ. [naar artikel]
Het rooftoprestaurant Njord in Zeebrugge is in diepe rouw. Afgelopen week liet hun grillchef Uke Thaqi (40) het leven in een tragisch ongeval. De kok, vader van drie jonge kinderen, viel wellicht in slaap achter z’n stuur en knalde tegen een boom. “Uke was een harde werker”, zegt zijn baas David Dendooven. “We zullen de eeuwige glimlach op z'n gezicht missen.” [naar artikel]
Het team van het bekende rooftoprestaurant Njord in Zeebrugge is in diepe rouw. Hun grillchef Uke Thaqi (40) heeft het leven gelaten in een verkeersongeval. De kok, vader van drie jonge kinderen, viel wellicht in slaap achter z’n stuur en knalde tegen een boom. “Uke was een harde werker”, zegt zijn baas David Dendooven. “We zullen de eeuwige glimlach op z'n gezicht missen.” [naar artikel]
Staat op visdag bij jou standaard kabeljauw op het menu? Dan lust je ongetwijfeld ook de seizoensvis skrei die erop lijkt. Het vel ervan is even crispy als dat van krokant gebakken kipfilet en de vis zelf is op zijn best gebakken in de pan. “Skrei is fijner van smaak, minder vettig en heeft een stevigere bite dan kabeljauw”, klinkt het bij chef Sean Uytterhaegen van het nieuwe visrestaurant Marineau in Antwerpen. De chef tipt hoe je die skrei het best klaarmaakt. Aan tafel! [naar artikel]
Weg met de leeftijdsgroepen: prik een 19-jarige en iemand van 37 gewoon op hetzelfde moment - en liefst wanneer het hen goed uitkomt. Dat is toch wat spoedarts Jan Stroobants oppert. Ook vaccinoloog Pierre Van Damme is hiervoor te vinden, maar Zorg en Gezondheid reageert voorlopig terughoudend. “Vlaanderen prikt gigantisch snel én heeft een hoge vaccinatiegraad. Waarom zouden we onze succesformule nu overboord gooien?” [naar artikel]
Een boot. Een wereldzee. En veel volk op een zakdoek. Tot zover de gelijkenissen tussen het tv-programma Over de Oceaan en de Ocean Race, een 60.000 kilometer lange zeilwedstrijd waarvan de veertiende editie deze week van start ging. Jan Bourgois (62), Oostendenaar, professor inspanningsfysiologie aan de UGent én deelnemer in 1982, geeft survivaltips. “Een vergelijking? De Ocean Race is duizend keer zwaarder.” [naar artikel]
21:15 In de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen neemt de links-liberaal Emmanuel Macron het op tegen de extreemrechtse Marine Le Pen. De klassieke partijen kwamen er niet aan de pas. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.