Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Al acht doden en 31 gewonden bij Russische raketaanval op oostelijke Oekraïense stad Pokrovsk

08/08/2023 - 06:18
"Door een Russische raketaanval maandagavond op woongebouwen in de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk zijn volgens de gouverneur minstens acht doden gevallen. De Oekraïense autoriteiten spraken eerder over minstens vijf dodelijke slachtoffers. In totaal raakten 31 mensen gewond, van wie er achttien naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky veroordeelde de Russische “terreur”. Pokrovsk ligt in de Donbas, op zo’n 40 kilometer van de frontlinie."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vijf doden en 31 gewonden bij Russische raketaanval op oostelijke Oekraïense stad Pokrovsk (08/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zeker vijf mensen zijn gedood en 31 anderen gewond geraakt toen maandagavond binnen het uur twee Russische raketten werden afgevuurd op het centrum van de oost-Oekraïense stad Pokrovsk. Dat heeft de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken Igor Klymenko op de berichtendienst Telegram bekendgemaakt. [naar artikel]


2. Al acht doden en 31 gewonden bij Russische raketaanval op oostelijke Oekraïense stad Pokrovsk (08/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Door een Russische raketaanval maandagavond op woongebouwen in de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk zijn volgens de gouverneur minstens acht doden gevallen. De Oekraïense autoriteiten spraken eerder over minstens vijf dodelijke slachtoffers. In totaal raakten 31 mensen gewond, van wie er achttien naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky veroordeelde de Russische “terreur”. Pokrovsk ligt in de Donbas, op zo’n 40 kilometer van de frontlinie. [naar artikel]


3. Oekraïense troepen op de oostelijke oever van de Dnjepr? ‘Aftasten van de Russische verdediging lijkt begonnen’ (24/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. VS verontwaardigd over raketaanval in Irak: "Washington zal daders van raketaanval in Erbil ter verantwoording roepen" (16/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken wil dat er een onderzoek komt naar de raketaanval op een luchtmachtbasis in het Iraakse Erbil. Washington zal de daders "ter verantwoording roepen", zei hij. Een van de projectielen kwam terecht aan een militair complex waar soldaten van de internationale coalitie onder leiding van de VS gelegerd zijn. [naar artikel]


5. LIVE. VS bevestigen niet dat Russische opperbevelhebber gewond geraakt is - “Doden en gewonden bij raketaanval op Odessa” (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Verenigde Staten zijn van mening dat de Russische opperbevelhebber Valeri Gerasimov vorige week in de Donbas geweest is. Mediaberichten dat hij daar gewond geraakt is, kunnen ze echter niet bevestigen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog. [naar artikel]


6. Live - Nu al 20 doden en 90 gewonden bij Russische raketaanval op Oekraïense stad Vinnytsia (14/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - Nu al 21 doden en meer dan 100 gewonden bij Russische raketaanval op Oekraïense stad Vinnytsja (14/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Gouverneur: gewonden door Russische raketaanval op Odesa • Rusland ontkent betrokkenheid (23/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Vijf doden en 25 gewonden door Russische raketaanval op centraal Oekraïne (28/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


10. ‘Minstens 23 burgerdoden en 28 gewonden bij Russische raketaanval op humanitair konvooi in Zaporizja’ (30/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!