VIDEO. Het zit hem in de details: miljoenen zagen al hoe Lionel Messi bal stiekem verlegt om nadien heerlijke vrije trap te scoren

09/08/2023 - 10:08
"Lionel Messi en Inter Miami, het is voorlopig een geslaagd huwelijk met zeven goals van de Argentijn in amper vier optredens. Goed voor een plek in de kwartfinales van de Leagues Cup. Op Twitter verscheen deze week een video van vlak voor zijn heerlijke vrije trap tegen Dallas. Daarin is te zien hoe Messi de bal een paar keer verlegt terwijl de scheidsrechter niet kijkt. Centimeters die er uiteindelijk toe deden, want Messi trapte de vrije trap vlak naast de paal recht in de kruising. De video werd intussen al meer dan 3 miljoen keer bekeken."

1. Wat een binnenkomer: Lionel Messi matchwinnaar in debuut voor Inter Miami met heerlijke vrije trap in 94e minuut (22/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Beter kan je bijna niet debuteren. Lionel Messi kwam vrijdagnacht voor het eerst in actie voor het Amerikaanse Inter Miami en was meteen bepalend. De Argentijn maakte in minuut 94 de winning goal op een manier die alleen hij kan: met een heerlijke vrije trap. Inter Miami won door de weergaloze goal met 2-1 van het Mexicaanse Cruz Azul in de eerste wedstrijd van de Leagues Cup. [naar artikel]

2. VIDEO. Vrije trap van Lionel Messi raakt klein meisje in tribune, maar haar vader sust: “Het is oké, je bent geraakt door Messi, Messi!” (05/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Ook Lionel Messi (36) knalt weleens een bal in de tribunes. Dat deed hij afgelopen weekend tijdens de thuiswedstrijd met Inter Miami tegen Orlando City (5-0) in de MLS. [naar artikel]

3. Messi lukt hattrick en laat Camp Nou daveren met twee briljante vrije trappen (09/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een nieuwe machtsontplooiing van Lionel Messi. Eerst een simpele penalty die teniet werd gedaan door een knappe vrije trap van Olaza, maar nadien... [naar artikel]

4. VIDEO. Messi's vrije trap tegen Liverpool verkozen tot mooiste Champions League-goal (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

De vrije trap van Lionel Messi tegen Liverpool is gekozen tot mooiste doelpunt van dit seizoen in de Champions League. Messi scoorde namens zijn... [naar artikel]

5. KIJK. Wát een entree: debuterende Lionel Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze vrije trap zege in blessuretijd (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het tijdperk van Lionel Messi (36) bij Inter Miami is in stijl begonnen. Diep in blessuretijd maakte de Argentijnse ster met een prachtige vrije trap de winnende treffer. Miami in extase. Het team van Messi versloeg zo het Mexicaanse Cruz Azul met 2-1 in de eerste wedstrijd van het Leagues Cup-toernooi. [naar artikel]

6. KIJK. “Hij is geen mens”: debuterende Lionel Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze vrije trap zege in blessuretijd (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

7. VIDEO. Hij doet het opnieuw: Lionel Messi zorgt met weergaloze vrije trap voor kwalificatie League Cup (07/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Lionel Messi laat opnieuw zien dat hij het niveau van de Amerikaanse competitie overstijgt. In de achtste finale van de Amerikaanse League cup zorgde hij met twee goals, waarvan een weergaloze vrije trap vijf minuten voor het einde, voor een gelijkspel. De penaltyreeks werd gewonnen waardoor Inter Miami zich voor de kwartfinale van de beker plaatste. [naar artikel]

8. Commentator had al boontje voor Messi, en dan moest diens geniale vrijschop nog komen... (12/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Met een heerlijke vrije trap voorkwam Lionel Messi gisteravond dat FC Barcelona verlengingen moest spelen tegen Athletic Bilbao. Via de [naar artikel]

9. KIJK. “Hij is geen mens”: debuterende Lionel Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze vrije trap zege in blessuretijd, Beckham tot tranen toe bewogen (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

10. VIDEO. Gezien, Lionel Messi? Inter Miami-baas David Beckham toont dat ook hij nog altijd een piekfijne traptechniek heeft (26/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Lionel Messi heeft zijn start bij Inter Miami niet gemist. De Argentijn scoorde al drie keer in twee wedstrijden in de Leagues Cup, waaronder een fantastische vrije trap tegen Cruz Azul. Grote baas David Beckham liet zich echter niet onbetuigd. De Engelsman postte op TikTok een video waarbij hij een vrije trap knap tegen de netten schiet. Gezien, Leo? [naar artikel]

11. Opvallend: man in vorm Ferran Torres is de eerste sinds Lionel Messi die vrije trap kan benutten voor Barça (18/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Ze hebben er lang op moeten wachten in de Catalaanse hoofdstad. Sinds het vertrek van Lionel Messi was er geen enkele andere Barça-speler in geslaagd een vrije trap te scoren voor de Blaugrana. Zelfs Robert Lewandowski niet. Man in vorm Ferran Torres wiste gisteren tegen Real Betis die opvallende statistiek uit. De Spaanse aanvaller kreeg ook nog eens complimenten van coach Xavi voor zijn sterk seizoensbegin en mentale weerbaarheid. [naar artikel]

12. VIDEO. Lionel Messi krult vrije trap én hoekschop op de paal, Argentijn “praat liever niet” over Paraguayaan die spuwde in zijn richting (13/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Lionel Messi is nog niet honderd procent na zijn spierblessure, maar zijn traptechniek lijdt daar niet onder. Tijdens een interland met Argentinië tegen Paraguay krulde hij een hoekschop bijna rechtstreeks binnen en zag hij ook zijn vrije trap op de paal uiteenspatten. En dat allemaal tijdens een invalbeurt van een kleine 40 minuten. [naar artikel]

13. Sportwetenschapper verklaart geheim achter vrije trappen van Lionel Messi: “Alsof je door je enkel gaat” (30/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Lionel Messi ontpopte zich voor de coronacrisis tot de koning van de perfecte vrije trap. De Argentijn wist in zijn carrière maar liefst 52 keer... [naar artikel]

14. Messi pakt opnieuw uit met fraaie vrije trap (en hattrick): laatste 20 jaar doet enkel Ronaldinho even goed in La Liga (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

De specialist in Lionel Messi kwam vanavond weer naar boven. 'La Pulga' heeft zo stilaan een patent op treffers op vrije trap. Tegen de nummer... [naar artikel]

15. Zowat alle records aan flarden: de duizelingwekkende cijfers van Lionel Messi (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Superlatieven tekort om de carrière van Lionel Messi te beschrijven. Gisteren bereikte het Argentijns godenkind na een puntgave vrije trap de kaap... [naar artikel]

16. KIJK. Ook zij beleefden een droom: na nieuwe masterclass van Messi, met perfécte vrije trap, schuiven Dallas-spelers aan voor selfie (07/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Lionel Messi (36), hij blijft het doen voor Inter Miami. Met twee pareltjes, vooral die vrije trap was tot in de perfectie, gidste hij Inter Miami naar de kwartfinales in de Leagues Cup. “Als Messi aanloopt voor een vrije trap? Dan kan je enkel hopen dat hij struikelt.” Na de match vroegen de Dallas-spelers één voor één om een selfie met Messi. Ook zij beleefden een droom. [naar artikel]

17. Lionel Messi nodigt zich uit in het clubje van 100 van Cristiano: zijn allerknapste goals op het kampioenenbal (19/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Mijlpaal voor Lionel Messi gisteravond tegen Olympiakos. Met een vrije trap voorbij niemand minder dan Silvio Proto scoorde de Argentijnse... [naar artikel]

18. Man United neemt optie op finale dankzij heerlijke vrije trap Rashford (04/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

De nul houden en zelf scoren op verplaatsing. Dan kun je niet anders dan tevreden zijn. Met een fantastische vrije trap van Marcus Rashford in [naar artikel]

19. IN BEELD. Knuffel met LeBron James, goedkeurend oog van Serena Williams & Kim Kardashian en 17.000 euro voor een kaartje: gekte in Miami voor debuut van Lionel Messi (22/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Vrijdagnacht maakte Lionel Messi z’n debuut voor het Amerikaanse Inter Miami. Dat deed de Argentijnse wereldkampioen in stijl: met een heerlijke vrije trap besliste hij de partij in minuut 94. De gekte in Miami was groot voor het debuut van ‘de GOAT’. [naar artikel]

20. Kijk, leer en geniet: Lionel Messi toont op training hoe je de perfecte vrije trap neemt (03/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Lionel Messi speelde donderdagnacht een WK-kwalificatiewedstrijd met Argentinië. In de aanloop naar die partij met Venezuela (1-3 winst) sloot de kersverse PSG-speler een training af met een reeks vrije trappen. En zoals we gewoon zijn van Messi, zorgde die voor spektakel. Bij Brazilië zijn ze gewaarschuwd. Zondag wacht dé Zuid-Amerikaanse clash, in Sao Paolo. [naar artikel]

21. Messi brengt Miami in extase bij debuut: weergaloze vrije trap zorgt voor zege in blessuretijd (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De debuutwedstrijd van wereldkampioen Lionel Messi bij zijn nieuwe voetbalclub Inter Miami begon in stijl: diep in blessuretijd maakte ‘The GOAT’ de winnende treffer voor zijn nieuwe ploeg, met een prachtige vrije trap. Het team van Messi versloeg op die manier het Mexicaanse Cruz Azul met 2-1 in de eerste wedstrijd van het Leagues Cup-toernooi. [naar artikel]

22. VIDEO. Andreas Pereira helpt Flamengo met heerlijke vrije trap aan zege (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)

In de Braziliaanse Serie A heeft Flamengo afgelopen nacht met 3-1 gewonnen van Juventude. Een belangrijke rol was weggelegd voor de Lommelse Braziliaan Andreas Pereira. Hij zorgde met een heerlijke vrije trap voor het derde doelpunt van de thuisploeg. [naar artikel]

23. Met de groeten van Messi: Argentijn bereikt nieuwe mijlpaal en zet met Barcelona dichtste achtervolger Atlético op acht punten (04/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

'Saludos de Messi', met de groeten van Lionel Messi. Waar er een vrije trap dicht bij de zestien is, is daar de 30-jarige Argentijn. In de topper... [naar artikel]

24. Nieuwe club, nieuwe Messi: beelden van Argentijn achter het muurtje gaan de wereld rond (29/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Niemand minder dan Lionel Messi kreeg dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City de taak om achter het muurtje te gaan liggen bij een vrije trap. Het leverde beelden op die we van de 34-jarige Argentijn nog nooit zagen. [naar artikel]