Honger. Dat gevoel kennen we allemaal. Of dat denken we toch. Want: honger komt in verschillende soorten. En de meeste ervan zijn vals. “Meestal eten we niet uit echte honger, maar uit gewoonte”, zeggen diëtiste Sanne Mouha en psychologe Sophie Pollock. Van hersenhonger tot afterpartyhonger: zo leer je deze bedrieglijke buikgevoelens herkennen én kan je eraan weerstaan. [naar artikel]
Een lekkere maaltijd aan het bereiden en één cruciaal ingrediënt vergeten? Met vrienden je favoriete serie aan het bingewatchen en plots een lege koelkast? Zin in een zakje chips en een blikje cola en niets meer in huis? Gewoon even online bestellen en nog geen kwartiertje later levert de ‘flitskoerier’ het netjes bij u aan de voordeur. Voor een handvol euro’s extra. [naar artikel]
Seksuologe Kaat Bollen krijgt verdeelde reactie op de bijzondere lunch die ze met haar volgers deelt op Instagram. ‘Te goor voor woorden’, reageert de meerderheid op de boterham met choco én salami. Anderen stemmen in de poll dan weer op ‘een echte delicatesse’. [naar artikel]
Nederlands onderzoek toont aan dat de overlevingskans bij kanker sterk is toegenomen. Al hangt veel af van het type kanker en hoe snel die wordt gedetecteerd. “Alle soorten huidkanker zijn te genezen als je er vroeg genoeg bij bent”, zegt dermatoloog Thomas Maselis. Hij legt uit hoe je zelf je huidvlekjes kunt controleren en wanneer je best naar de dokter gaat. [naar artikel]
Geen buikgevoel is zo bedrieglijk als honger. Want het komt in alle vormen en maten: van alcoholhonger tot harthonger. Het is dus goed om te weten wat er precies knaagt in je maag, als je om tien uur ’s ochtends naar de chocolade wil grijpen omdat je buik bromt. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je acht verschillende hongers van elkaar onderscheidt en hoe je elke soort honger het beste aanpakt. “Als je elke keer met een zak chips naar je favoriete tv-serie kijkt, zal de begingeneriek op den duur je hersenhonger triggeren.” [naar artikel]
Sinterklaas moet dringend weer naar de bakkersopleiding, als het van de bekroonde patissiers Pieter De Volder en David Van Acker (‘Patisserie... [naar artikel]
De drie experten die vrijdag zijn komen getuigen in de coronacommissie van de Kamer hebben vragen bij de manier waarop wetenschappelijke experten de voorbije maanden zijn ingezet in de aanpak van de coronacrisis. Experte crisisbeheer Floor Lams pleit er bijvoorbeeld voor om te werken met een expertengroep met wisselende experten afhankelijk van de fase van de crisis. De drie experten dringen ook aan op een betere coördinatie en communicatie. [naar artikel]
De drie experten die vrijdag zijn komen getuigen in de coronacommissie van de Kamer hebben vragen bij de manier waarop wetenschappelijke experten... [naar artikel]
De drie experten die vrijdag zijn komen getuigen in de coronacommissie van de Kamer hebben vragen bij de manier waarop wetenschappelijke experten... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.