Zou u graag weten hoe u een glas wijn proeft of waaraan u een goede fles herkent? 4 tips om u met een minimum aan kennis voor te doen als een echte wijnkenner. 1. Bouw een kleine, maar indrukwekkende woordenschat op “Aards”, “eikenhout”, “fruitig”, “jong”, “kruidig”, dit zijn slechts enkele voorbeelden van de zeer uitgebreide vakwoordenschat […] The post Doen alsof je iets van wijn kent in 4 lessen appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
1. Bouw een kleine, maar indrukwekkende woordenschat op Zou u graag weten hoe u een glas wijn proeft of waaraan u een goede fles herkent? 4 tips om u met een minimum aan kennis voor te doen als een echte wijnkenner. “Aards”, “eikenhout”, “fruitig”, “jong”, “kruidig”, dit zijn slechts enkele voorbeelden van de zeer uitgebreide vakwoordenschat […] [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Na Valentijn verkeren wij nog steeds in een romantische bui en dus bieden wij u vanavond iets oud, iets nieuw, iets geleend en iets blauw aan. Het oude vertrouwde recept van ‘The Voice van Vlaanderen’ wordt verdergezet in dit zesde seizoen. ‘The Umbrella Academy’ is de nieuwkomer op Netflix. We hopen voor de koppels dat er nog niet aan partnerruil gedaan wordt in deze eerste aflevering, maar met ‘Temptation Island’ weet u nooit. En het blauw in ‘Blue Jasmine’ heeft geen uitleg nodig. [naar artikel]
Natuurlijk is het een misdrijf, hoe die filmpjes zijn gelekt. Tegelijk raakt het advocatenrelaas over privacy en sociale media weinig mensen écht.... [naar artikel]
Na de coronacrisis hoeven we leerlingen niet weer met z'n allen in overvolle klaslokalen te proppen, stellen vakdidactici van de Vrije Universiteit Brussel. De invoering van het afstandsonderwijs heeft aangetoond dat onderwijs, naast een fysiek leslokaal, ook online aangeboden kan worden. En waarom ook niet met leerlingen de stad in? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.