Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Dit zijn de vroegere vrienden van Jevgeni Prigozjin die hem een mes in de rug gestoken hebben

24/08/2023 - 06:32
"Een Serviër die moorden pleegde voor oorlogsmisdadiger Slobodan Milosevic. Een gewezen kolonel die ooit stomdronken met geheimen over Syrië werd betrapt. En een zo goed als onzichtbare boekhouder die het zakenimperium achter de Wagner-groep heeft beheerd. Dat zijn de vroegere vrienden van Jevgeni Prigozjin die hem in weken voor zijn dood een spreekwoordelijk mes in de rug gestoken hebben. Wij brengen de verraders graag nog in beeld."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dit zijn de vroegere vrienden van Jevgeni Prigozjin die hem een mes in de rug gestoken hebben (24/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een Serviër die moorden pleegde voor oorlogsmisdadiger Slobodan Milosevic. Een gewezen kolonel die ooit stomdronken met geheimen over Syrië werd betrapt. En een zo goed als onzichtbare boekhouder die het zakenimperium achter de Wagner-groep heeft beheerd. Dat zijn de vroegere vrienden van Jevgeni Prigozjin die hem in weken voor zijn dood een spreekwoordelijk mes in de rug gestoken hebben. Wij brengen de verraders graag nog in beeld. [naar artikel]


2. Poetin wil de medestanders van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin straffen: ‘Hij is de Prigozjin-contracten aan het uitspitten’ (30/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Al op zijn 18de wurgde hij samen met vrienden een vrouw: het waanzinnige levensverhaal van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin (18/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Straatcrimineel. Langlaufer. Hotdogverkoper. Restaurantuitbater. Zakenman. Huurlingenbaas. Wagner-leider Jevgeni Viktorovitsj Prigozjin (61) was het allemaal. Maar hoe kon het zover komen? In het eerste hoofdstuk van onze driedelige reeks leest u hoe de ordinaire straatcrimineel uit Sint-Petersburg na negen jaar gevangenis de draad opneemt en een succesvol uitbater wordt van het duurste en chicste restaurant in de stad, waar soms ook Vladimir Poetin weleens dineerde. [naar artikel]


4. Gruwelijke beelden op assisenproces: “Ik heb gestoken, gestoken, gestoken. Het was blinde woede” (13/12/2022 - Het Belang van Limburg)

‘Anja for Life’ stond op zijn rechterarm getatoeëerd. ‘Mike for Life’ prijkte op haar linkerborst. Voor het leven bleek uiteindelijk voor negen jaar. Halenaar Mick Turney doodde toen zijn ex Anja Vlayen met 53 messteken. [naar artikel]


5. Huurlingenbaas, oppertrol en de ‘chefkok van Poetin’: Jevgeni Prigozjin (61) is het allemaal (18/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Het staat vast: ‘Poetins kok’ Jevgeni Prigozjin rekruteert gedetineerden in Russische gevangenissen (16/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. PORTRET. Jevgeni Prigozjin, de chef-kok die nu soldaten ronselt voor Poetin: “In de hel zullen wij de besten zijn” (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe komt een man die eigenlijk skikampioen wilde worden als chef-kok bij Poetin terecht? Door de misdaad. Vóór hij soldaten rekruteerde in gevangenissen, zat Jevgeni Prigozjin zelf jaren in de cel. Maar een hotdogtent maakte hem tot rechterhand van de dictator. [naar artikel]


8. Wagner-baas Jevgeni Prigozjin hekelt rijke Russen: “Ze zijn bang, we moeten hun kuuroorden, datsja’s en zwembaden afnemen” (25/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

De eigenaar en geldschieter van de Russische paramilitaire groepering Wagner, Jevgeni Prigozjin, heeft zich in een televisie-interview beklaagd over het gebrek aan engagement van de Russische oligarchen en rijken in de oorlog in Oekraïne. “Ze zijn bang. Ze houden van comfort. Ze willen ‘s avonds allemaal in een verwarmd zwembad duiken en genieten”, heeft Prigozjin zaterdag gezegd op de staatszender RT. Prigozjin verschijnt gewoonlijk niet in de media. [naar artikel]


9. Wie is Jevgeni Prigozjin, de huurlingenbaas van de Russische Wagnergroep? (18/01/2023 - Knack)

Ooit verkocht hij hotdogs in de straten van Leningrad, vandaag voert hij een leger van huursoldaten en criminelen aan in Oekraïne. De opgang van Jevgeni Prigozjin bewijst hoe ingrijpend Rusland is veranderd. The post Wie is Jevgeni Prigozjin, de huurlingenbaas van de Russische Wagnergroep? appeared first on Knack. [naar artikel]


10. Ooit maakte hij maaltijden voor Russische kinderen, nu kan hij mogelijk Poetin uitdagen: dit is Wagner-baas Jevgeni Prigozjin (03/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!