Overal lezen we tips over wat we moeten eten om ons lichaam gezond te houden. Voeding heeft echter niet alleen een impact op ons lichaam, maar ook op ons brein. “Het is aangetoond dat er een verband is tussen wat we eten en hoe onze hersenen werken”, bevestigt topneuroloog Steven Laureys. Welke effecten kan voeding hebben? En kan je jezelf slim eten? Laureys licht toe wat de vier geboden zijn voor een gezond brein én welke veertien voedingsmiddelen werken. [naar artikel]
De meest gebruikte test om vast te stellen of iemand het coronavirus heeft is de wattenstaaftest, maar op het resultaat is het minstens enkele uren wachten. Een CT-scan van de longen kan sneller een betrouwbare aanwijzing van besmetting geven. Europese radiologen willen daarom artificiële intelligentie inschakelen om sneller te kunnen werken, en doen daarvoor beroep op een Gents technologiebedrijf om een soort superbrein te ontwikkelen. [naar artikel]
Verloren lopen in het restaurant na een toiletbezoek, de verkeerde kant op wandelen nadat je een winkel buiten stapt of de weg naar huis niet meer vinden. Voor sommigen is het dagelijkse kost. Dat kan aan een slecht oriëntatievermogen liggen, maar er bestaat ook zoiets als ruimtelijke dyslexie, of Developmental Topographical Disorientation (DTD). Neuroloog Phyllis Vanwalleghem legt uit wat het is. “Bij sommigen is het aangeboren, anderen krijgen het na een trauma aan de hersenen.” [naar artikel]
Het was haar gigantische moed die me in het hart trof. Zwaar onder de indruk zag ik vorige week Lamiya Aji Bashar voor het beeld staan dat ik gemaakt heb voor het ‘European Inter-University Centre for Human Rights and Democratisation’ in Venetië. Ik herkende nauwelijks het verminkte Iraakse meisje dat vorig jaar in de internationale media opdook. Een yazidi-meisje, weggerukt uit haar gemeenschap en familie door IS-strijders, ontvoerd en verkocht als een voorwerp. Als seksslaaf, als niets. [naar artikel]
Of het nu over broccoli gaat of over bijenpollen, de superfood-hype raast nog steeds door. Maar zijn ze allemaal even hard de moeite, of zijn het vooral marketingstunts? We klaren het graag uit voor jou. [naar artikel]
Een lekker recept zonder meer? Dat is zó 2015. Tegenwoordig willen we allemaal een maaltijd die we ook meteen op Instagram kunnen pleuren (hallo, [naar artikel]
Deze receptjes geven je een gezondheidsboost en mag je zeker wat vaker op het menu zetten. Met superfoods bedoelen we hier geen dure chiazaden of [naar artikel]
"Ik heb altijd groot gedroomd", zegt Véronique Leysen (31). "Hoe ouder ik word, des te wilder de dromen." Ze begon als Ketnet-wrapper, startte [naar artikel]
Altijd honger maar niet altijd inspiratie? Foodie Files to the rescue. Elke maand deelt een bekende food blogger zijn keukengeheimen en elke week... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.