Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Kremlin wil Prigozjin zo snel mogelijk in de vergeetput, terwijl Russen massaal rouwen om “de beste der mannen”

28/08/2023 - 15:30
"Nu de dood van Jevgeni Prigozjin officieel is bevestigd, wil president Poetin de Wagner-baas zo snel mogelijk begraven, vooral figuurlijk. Terwijl opmerkelijk veel Russen blijven treuren, beschuldigt de Russische televisie iedereen van Prigozjins dood, behalve Poetin. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kremlin wil Prigozjin zo snel mogelijk in de vergeetput, terwijl Russen massaal rouwen om “de beste der mannen” (28/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Nu de dood van Jevgeni Prigozjin officieel is bevestigd, wil president Poetin de Wagner-baas zo snel mogelijk begraven, vooral figuurlijk. Terwijl opmerkelijk veel Russen blijven treuren, beschuldigt de Russische televisie iedereen van Prigozjins dood, behalve Poetin. [naar artikel]


2. Een vergeetput met een likje ziekenhuisverf blijft een vergeetput (23/08/2018 - De Morgen)

Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. [naar artikel]


3. Poetin wil de medestanders van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin straffen: ‘Hij is de Prigozjin-contracten aan het uitspitten’ (30/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Kremlin weigert te reageren op wapenpleidooi van Wagnerbaas Prigozjin: “Poetin heeft alle contact verbroken” (10/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jevgeni Prigozjin, het hoofd van het beruchte Russische huurleger Wagner, heeft in een nieuwe audioboodschap gezegd dat president Vladimir Poetin alle contact met hem heeft verbroken. Prigozjin, die het defensieministerie al weken aan de mouw trekt voor extra munitie voor zijn huursoldaten, beweert dat al zijn persoonlijke overheidstelefoons geblokkeerd zijn. “Nu kan ik alleen nog om extra wapens vragen via de media”, klinkt het. [naar artikel]


5. Wagner-baas Prigozjin roept Kremlin op om einde te maken aan oorlog in Oekraïne (15/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Zoon van Kremlin-woordvoerder vocht mee met Wagner, beweert militieleider Prigozjin (22/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Volgens de leider van de Russische privémilitie Wagner, Jevgeni Prigozjin, heeft de zoon van Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov met zijn groep meegevochten in Oekraïne. Peskov, die een vertrouweling is van de Russische president Vladimir Poetin, zou Prigozjin zelf hebben gepolst over de deelname van zijn zoon aan de oorlog. [naar artikel]


7. Live - Zoon van woordvoerder Kremlin vocht mee met Wagner, zegt Jevgeni Prigozjin (23/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Woedende Wagner-chef Prigozjin valt Kremlin frontaal aan in video met dode huurlingen: ‘Waar is de munitie, klootzakken?’ (05/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Wagner-baas Prigozjin: ‘Ons is alle munitie beloofd die we nodig hebben’ • Kremlin organiseert nep-protesten in Europa, ook in België (08/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Vogelvrij verklaarde Prigozjin laat zijn Wagner-troepen los op Rusland en dreigt voor barsten in leger en Kremlin te zorgen (24/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

Nu Poetin de oproep tot rebellie van Jevgeni Prigozjin als ‘verraad’ omschrijft, dreigt er een regelrechte confrontatie tussen Wagner-huurlingen en het Russische staatsapparaat aan te komen. Tegelijk dreigt deze muiterij voor barsten in het Russische leger en het Kremlin te zorgen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!