Is een brooddoos met boterhammen als lunch een gezonde keuze? Maakt het uit van welk soort brood je een sneetje kiest en of dat brood van de supermarkt of de bakker komt? Diëtist Sanne Mouha legt uit wat de meest voedzame keuze is van tien soorten broden en legt uit waarom dat zo is. “Qua smaak is dit brood vrij droog, als toast of croque lijkt het mij beter.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Wellicht zal het iedereen doen huiveren, maar volgens wetenschappers is de melk van kakkerlakken de meest voedzame voor de mens. Die zit boordevol proteïnen, vetten en suikers, liefst vier meer dan in koeienmelk. Het is geen wit goedje, maar het zijn proteïnekristallen waarmee de Diploptera Punctata haar ongeboren jongen voedt. [naar artikel]
Steeds meer mensen vinden het – terecht – belangrijk om gezond te eten, maar niet iedereen heeft een idee waar te beginnen. Zet je gewoon meer... [naar artikel]
‘Brandnetels staan op de derde plaats van voedzaamste plant ter wereld’: dat beweerde Saartje Vandendriessche in De Krant van West-Vlaanderen. Maar het klopt niet. The post Factcheck: nee, brandnetels zijn niet de derde meest voedzame plant ter wereld appeared first on Knack. [naar artikel]
Welk brood is nu eigenlijk het gezondst? Is er een verschil in smaak tussen een rond en een vierkant brood? Is het een goed idee om meerdere broden tegelijk aan te kopen en ze dan in te vriezen? En waarom scheuren boterhammen tegenwoordig zo snel bij het smeren? Experts beantwoorden al jullie vragen over brood. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij minestrone met focaccia. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij minestrone met focaccia. [naar artikel]
Zelf een vers vieruurtje maken voor je kids? Deze repen zijn in een wip klaar. Gebruik lekker veel fruit, ongezoete granola en yoghurt (gezond!) en... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.