Waar tot voor kort ’t Frit Uurke in Meise was, zal opnieuw een frituur komen. Toen ’t Frit Uurke enkele maanden geleden sloot, waren er nog nauwelijks horecazaken of winkels in het centrum van Meise. Maar nu neemt Jessica, de vrouw van uitbater Bas van restaurant Den Beiaard in Meise, de frituur over. [naar artikel]
Verscholen achter de gevels van de Lange Gasthuisstraat en de Leopoldstraat opent vandaag een nieuwe zomerbar. Bar Botaniek is een pop-upconcept van De Serre en moet een groen rustpunt worden voor de buurt. [naar artikel]
In de Leopoldstraat, naast het Sint-Elisabethziekenhuis en tegenover speelgoedwinkel De Olifant, heb je een brede arduinen balustrade met rijkelijk versierde straatlantaarns. Daarachter ligt Den Botaniek, ofwel de Antwerpse plantentuin. Het is een van de best bewaarde geheimen van ’t Stad. [naar artikel]
Het agentschap Onroerend Erfgoed heeft bouwovertredingen vastgesteld aan het luxueus hotelcomplex dat langs de Leopoldstraat in Antwerpen wordt gebouwd. De groendienst vreest dat het groen en het erfgoed in de botanische tuin groot gevaar op schade lopen. "Er is buiten de regels gebouwd, dat staat vast", klaagt oppositielid Mie Branders (PVDA) aan bij Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
Geen Radio 2 Tuindag op 1 mei in Bokrijk dit jaar. Het Openluchtmuseum komt wel met een nieuw evenement, Bokrijk Botaniek. Grootste publiekstrekker moet de outdoor living beurs zijn. [naar artikel]
Frituur Frietboetiek in Meeuwen is, net zoals in 2014, verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’. Uitbaters Ronny en Peggy ontvingen hun prijs dinsdagmiddag uit de handen van televisiepresentator Peter Van Asbroeck. [naar artikel]
Filip De Neve en Davy de Neve zijn voor elkaar gemaakt. Ze delen dezelfde achternaam en de passie voor frieten bracht hen bij elkaar. “Hopelijk blijft het zo, want volgend jaar zal de strijd om de titel van beste frituur van Aalter hevig worden.” [naar artikel]
Er zit een hoop nostalgie in het project, maar Pierre Engels is niet minder trots. In Pattaya, zowat de mondiale hoofdstad van het sekstoerisme, opende de Brusselaar een authentieke Belgische frituur. “Vijfhonderd kilometer door Thailand moeten reizen, maar toch gevonden: ossevet.” [naar artikel]
Wel dertig nachten heeft hij doorgewerkt aan de inrichting van zijn frituur De Zoutkorrel, afgelopen jaar. Joeri Cornelis (43) moet zowat de meest gepassioneerde friturist van Vlaanderen zijn. [naar artikel]
Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.