Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Danny liet zich ‘ontdopen’ door ‘Godvergeten’ en hij is lang niet de enige: “Die afleveringen waren de druppel”

14/09/2023 - 20:12
"Er is sprake van een ‘Godvergeten’-effect. Als gevolg van de Canvas-reeks over seksueel misbruik binnen de Kerk stromen de mails binnen met vragen ‘tot schrapping uit het doopregister’. Hoeveel exact kunnen de bisdommen niet meedelen, al is er een goede indicatie. “Onze webpagina met voorbeeldbrief wordt normaal een dertigtal keer bezocht”, klinkt het bij het Humanistisch Verbond. “Na Godvergeten waren er net geen 1.000 bezoekers.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Danny liet zich ‘ontdopen’ door ‘Godvergeten’ en hij is lang niet de enige: “Die afleveringen waren de druppel” (14/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

Er is sprake van een ‘Godvergeten’-effect. Als gevolg van de Canvas-reeks over seksueel misbruik binnen de Kerk stromen de mails binnen met vragen ‘tot schrapping uit het doopregister’. Hoeveel exact kunnen de bisdommen niet meedelen, al is er een goede indicatie. “Onze webpagina met voorbeeldbrief wordt normaal een dertigtal keer bezocht”, klinkt het bij het Humanistisch Verbond. “Na Godvergeten waren er net geen 1.000 bezoekers.” [naar artikel]


2. Cartoonist Lectrr laat zich ontdopen na bekijken van "Godvergeten": "Ik wil niet meer aan de Kerk verbonden zijn" (12/09/2023 - VRT NWS)

Steven Degryse, beter bekend als cartoonist Lectrr, heeft een brief naar het bisdom gestuurd met de vraag om zich te laten schrappen uit het doopregister. Dat deed hij na het bekijken van de VRT Canvas-documentaire “Godvergeten”, over kindermisbruik in de Kerk. “Ik wil echt geen lid zijn van een instituut dat misbruik wereldwijd in de doofpot stopt en toch overgesubsidieerd wordt”, vertelde hij op Radio2. [naar artikel]


3. ‘‘Ontdopen’ is onbestaande voor de kerk’: toch keren mensen zich af van de kerk na een reeks als ‘Godvergeten’ (13/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. ‘Het maakt geen knijt uit, maar het lucht wel op’: waarom mensen zich laten ‘ontdopen’ na ‘Godvergeten’ (13/09/2023 - Humo)

[naar artikel]


5. VRT-presentatrice Siska Schoeters laat zich ontdopen na "Godvergeten": "Alle banden met de Kerk doorknippen" (14/09/2023 - VRT NWS)

Presentatrice Siska Schoeters dient een verzoek in om zich te laten ontdopen. Ze doet dat na het bekijken van twee afleveringen van de documentairereeks "Godvergeten". Schoeters wil naar eigen zeggen niks meer te maken hebben met het instituut van de Kerk. Eerder deze week deed cartoonist Lectrr dat ook al om dezelfde reden. [naar artikel]


6. Ook Siska Schoeters laat zich ontdopen na het zien van ‘Godvergeten’: ”Ik ben zelden zo slecht geweest van iets dat ik zag” (14/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

Na cartoonist Lectrr en vele andere Vlamingen dient ook VRT-presentatrice Siska Schoeters een verzoek in bij de Kerk om zich te laten ontdopen. Dat deden ze na het bekijken van de twee eerste afleveringen van de documentairereeks ‘Godvergeten’ op VRT Canvas. [naar artikel]


7. Ook Siska Schoeters laat zich ontdopen na het zien van ‘Godvergeten’: “Ik ben zelden zo slecht geweest van iets dat ik zag” (14/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Na cartoonist Lectrr en vele andere Vlamingen dient ook VRT-presentatrice Siska Schoeters een verzoek in bij de Kerk om zich te laten ontdopen. Dat deden ze na het bekijken van de twee eerste afleveringen van de documentairereeks ‘Godvergeten’ op VRT Canvas. [naar artikel]


8. Zij lieten zich ‘ontdopen’ na ‘Godvergeten’: ‘Ik heb uit loyaliteit met mijn ouders lang gewacht om dit te doen’ (14/09/2023 - Humo)

[naar artikel]


9. Documentaire ‘Godvergeten’ blijft nazinderen: Siska Schoeters laat zich ontdopen en ze is lang niet de enige (14/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

De controversiële Canvas-documentaire ‘Godvergeten’ doet heel wat stof opwaaien. Zo raakte eerder al bekend dat de Vlaamse cartoonist Steven Degryse, alias Lectrr, na het bekijken van de reeks de beslissing nam om zich te laten ‘ontdopen’, maar nu volgt ook Siska Schoeters (41) zijn voorbeeld. “Ik wil er niks meer mee te maken hebben", vertelt ze in de Radio2-ochtendshow ‘Goeiemorgen Morgen!’. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!