Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Humo

Hendrik Vos: ‘Ik volg de Europese politiek, dus ik weet wel wat af van manipulatie en dolken in de rug’

17/09/2023 - 17:56
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hendrik Vos: ‘Ik volg de Europese politiek, dus ik weet wel wat af van manipulatie en dolken in de rug’ (17/09/2023 - Humo)

[naar artikel]


2. Dolken voor Angela: Beierse christendemocraten voeren beenharde zusterstrijd over migratie (26/06/2018 - Knack)

Hoe kon 'de machtigste vrouw ter wereld' in nauwelijks drie jaar tijd verworden tot een marionet van rechts? Het antwoord is minstens ten dele te vinden in Angela Merkels migratiebeleid. Of misschien juister: de perceptie die rechts en radicaalrechts over dat beleid hebben gecreëerd. [naar artikel]


3. "Het aantal dolken dat heen en weer is gegaan tijdens de verschillende formatiepogingen, is ontelbaar" (21/12/2019 - Het Belang van Limburg)

[naar artikel]


4. Vlaamse topfictie, maffe documentaires en een paar dolken in ons hart: dit waren de 20 beste tv-programma’s van 2023 (27/12/2023 - Humo)

[naar artikel]


5. Komt er een brexit op 31 oktober of niet? Professor Europese politiek Hendrik Vos legt 4 mogelijke scenario's uit (20/10/2019 - VRT NWS)

Gisteren was het de zoveelste cruciale dag voor de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Tot een stemming van het brexitakkoord met Europa kwam het niet, maar waar staan we dan nu? Professor Europese politiek Hendrik Vos gaf in "Het Journaal" meer uitleg bij de mogelijke scenario's. [naar artikel]


6. Professor Europese Politiek Hendrik Vos: "Brexitsprookje van Boris Johnson is met deze deal doorprikt" (24/12/2020 - VRT NWS)

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben een handelsakkoord gesloten, maar dat betekent niet dat de Britten voortaan hun eigen regels kunnen maken. "Het brexitsprookje van premier Johnson is doorprikt." Dat zei Europakenner Hendrik Vos in "Het Journaal". [naar artikel]


7. Europa-kenner Hendrik Vos maakt de staat op van de Europese politiek: ‘Een sterke leider is heel tof zolang hij net zoals u denkt’ (17/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Open Vld haalt ‘politiek monster van Loch Ness’ boven water: goed voor het bestuur van ons land of manipulatie van het kiessysteem? (27/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Vlaamse liberalen hebben een wetsvoorstel klaar dat een federale kieskring invoert. Door 20 politici te laten verkiezen door Vlamingen én Franstaligen willen Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en Kamerlid Patrick Dewael weer voor meer federale samenwerking zorgen. En de logica van elkaar tegenwerken doorbreken. Of het voorstel ook haalbaar is, dat is een ander paar mouwen. [naar artikel]


9. Hendrik Vuye en Veerle Wouters stappen uit de politiek: "Het systeem maakt niet-erkende fracties het leven zuur" (12/03/2019 - VRT NWS)

Kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters stoppen met politiek. Dat kondigen ze aan in Knack. Sinds hun vertrek uit de N-VA in september 2016 hadden de twee een eigen tweemansfractie in het Parlement. Voor de komende verkiezingen probeerden ze een lijst te maken met Jean-Marie Dedecker, maar die koos uiteindelijk voor de N-VA. [naar artikel]


10. Hendrik Bogaert wordt dan toch geen burgemeester van Jabbeke: “Nog te veel ambitie in nationale politiek” (05/01/2022 - Het Nieuwsblad)

Niet Hendrik Bogaert, maar Frank Casteleyn wordt de nieuwe burgemeester van Jabbeke. Dat bevestigt de aantredende burgemeester woensdag zelf. Oorspronkelijk zou Bogaert in januari 2022 burgemeester Daniël Vanhessche opvolgen maar daar heeft het Kamerlid voor gepast. Bogaert had naar eigen zeggen nog te veel ambitie in de nationale politiek. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!