Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Meer geld voor kinderopvang en een uitbreiding van de jobbonus: wat we nu al weten over het Vlaamse begrotingsakkoord

24/09/2023 - 15:55
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Meer geld voor kinderopvang en een uitbreiding van de jobbonus: wat we nu al weten over het Vlaamse begrotingsakkoord (24/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Vlaamse regering heeft begrotingsakkoord: jobbonus gaat door en dienstencheque blijft buiten schot (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Vlaamse regering heeft een begrotingsakkoord bereikt. Dat kondigt minister-president Jan Jambon aan. [naar artikel]


3. Vlaamse regering heeft begrotingsakkoord: dienstencheques niét duurder en jobbonus wordt uitgevoerd (25/09/2021 - VRT NWS)

De Vlaamse begroting voor volgend jaar is klaar. De ministers hebben de onderhandelingen vannacht afgerond. Volgens de eerste info wordt er dan toch niét geraakt aan de (fiscale aftrekbaarheid van de) dienstencheque. De cheques worden dus niét duurder. En de jobbonus zou worden uitgevoerd, wat betekent dat de laagste lonen een maandelijks belastingvoordeel van 50 euro krijgen. [naar artikel]


4. Vlaamse regering bereikt begrotingsakkoord: jobbonus gaat door en dienstencheque blijft buiten schot (25/09/2021 - De Morgen)

De Vlaamse regering heeft een begrotingsakkoord bereikt. Dat kondigt minister-president Jan Jambon aan. [naar artikel]


5. OVERZICHT. Hogere kinderbijslag en uitgebreide jobbonus: dit staat in het Vlaamse begrotingsakkoord (28/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het heeft bloed, zweet en een kleine crisis gekost, maar de Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt. Maar wat staat er allemaal in dat akkoord? Voor de gezinnen en de bedrijven zal er een en ander veranderen. Dit weten we al. [naar artikel]


6. Verhoogde kinderbijslag en uitbreiding jobbonus: dit ligt op tafel van de Vlaamse regering (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Straks legt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn Septemberverklaring af in het Vlaams parlement. Vast staat dat het groeipakket (de vroegere kinderbijslag) verhoogt, maar hoeveel precies? Krijgt iedereen een paar euro meer of krijgt een kleinere groep plots meer dan 100 euro? CD&V wil het groeipakket opnieuw koppelen aan de gezondheidsindex, maar dat vinden N-VA en Open VLD te duur, waardoor de Vlaamse begrotingsdiscussie in de nacht van zondag op maandag volgens meerdere betrokkenen bijzonder stroef verloopt. [naar artikel]


7. Kinderbijslag, kinderopvang, huurprijzen, jobbonus, ... : dit weten we al over Vlaamse begroting (28/09/2022 - Het Nieuwsblad)

De Vlaamse regering is er woensdag dan toch in geslaagd een akkoord te sluiten over de begroting. In totaal trekken Jan Jambon en co tussen nu en 2027 zo’n 4 miljard euro extra uit. De minister-president legt donderdag in het Vlaams Parlement alles in geuren en kleuren uit, maar wij proberen nu de grote lijnen al duidelijk te maken. [naar artikel]


8. Uitgebreide jobbonus en meer budget voor zorg en kinderopvang: dit zijn de maatregelen van de Vlaamse regering (29/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kan na een paar dagen regeringscrisis dan toch zijn Septemberverklaring afleggen voor het Parlement. Vier miljard euro trekken hij en zijn ministers uit om de koopkracht te versterken, waaronder het groeipakket dat met 2 procent omhooggaat. Wij lijsten nog eens op waar je je aan kan verwachten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!