Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Raketinslag op ziekenhuis splijt VS en Arabische bondgenoten

19/10/2023 - 04:01
"Joe Biden heeft tijdens zijn bezoek verkregen dat Israël humanitaire hulp vanuit Egypte aan de Gazastrook niet zal dwarsbomen. Maar in de VN-Veiligheidsraad blokkeerden de VS net een resolutie die daartoe opriep."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Raketinslag op ziekenhuis splijt VS en Arabische bondgenoten (19/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Joe Biden heeft tijdens zijn bezoek verkregen dat Israël humanitaire hulp vanuit Egypte aan de Gazastrook niet zal dwarsbomen. Maar in de VN-Veiligheidsraad blokkeerden de VS net een resolutie die daartoe opriep. [naar artikel]


2. "Bondgenoten van de VS die moorden plegen, zijn geen bondgenoten. Dit is 'Saudi Arabia' first, niet 'America first'" (21/11/2018 - VRT NWS)

Steeds meer leden van het Amerikaanse Congres gaan in tegen president Trump en eisen een krachtdadig optreden tegen Saudi-Arabië na de moord op journalist Jamal Khashoggi. "Het is opvallend dat ook in de eigen partij van de president veel tegenkanting is tegen de verdediging van de goede relaties met Saudi-Arabië door Donald Trump", zegt Björn Soenens in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]


3. Omgevallen kraan splijt woning in tweeën: twee kinderen naar ziekenhuis (16/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

In Bellegem, deelgemeente van Kortrijk, is woensdagochtend een bouwkraan omgevallen. Het gevaarte kwam op een woning terecht waar op dat moment vier mensen aanwezig waren. [naar artikel]


4. Wie heeft bloed aan zijn handen? Alles wat we nu weten over raketinslag aan ziekenhuis in Gaza die mogelijk honderden levens eiste (18/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een raketinslag aan een ziekenhuis in Gaza-stad heeft gisteravond mogelijk honderden levens geëist. Beelden laten een enorme ravage zien op het terrein. In ziekenhuizen in de buurt stromen gewonden toe en worden stoffelijke overschotten verzameld. Intussen woedt de discussie over wie verantwoordelijk is voor het mogelijke bloedbad. De Palestijnse autoriteiten spreken over een raketaanval van Israël, maar Israël zelf ontkent en wijst naar de Palestijnse splintergroep Islamitische Jihad. [naar artikel]


5. Na de raketinslag op ziekenhuis in Gaza: ‘Dit kan werken als een brandversneller in de regio’ (18/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Na de raketinslag op een ziekenhuis in Gaza: ‘Alle partijen proberen zo snel mogelijk het narratief te beheersen’ (18/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Islamitische Jihad, nu door Israël beschuldigd van raketinslag bij ziekenhuis, gelooft niet in diplomatieke oplossing (19/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Europese inlichtingendienst: “Geen honderden maar tientallen doden bij raketinslag op ziekenhuis Gaza” (19/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Er zijn geen honderden, maar enkele tientallen doden gevallen bij de raketinslag op het ziekenhuis in Gaza. Dat stelt een verantwoordelijke van de Europese inlichtingendienst. Het is de eerste onafhankelijke organisatie die een inschatting probeert te maken van het drama. [naar artikel]


9. Iedereen wijst elkaar met de vinger over raketinslag op ziekenhuis Gaza: we nemen de beelden zelf onder de loep (19/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!