Al vanaf twee porties rood vlees per week stijgt de kans op diabetes type 2, blijkt uit onderzoek bij tweehonderdduizend Amerikanen. De studie door de Universiteit van Harvard pleit voor nog maximaal één portie per week. Rood vlees ligt steeds meer onder vuur, en niet alleen door de grote impact op het milieu en het … The post Rood vlees eten verhoogt kans op diabetes appeared first on Knack. [naar artikel]
Ons land telde nog nooit zoveel diabetespatiënten als nu. In 2021 werden 770.000 mensen met de ziekte behandeld, een derde meer dan tien jaar geleden. Maar nog meer mensen lijden eraan zonder het te weten. De 59-jarige Bert Maes was één van de onwetenden: hij getuigt hoe hij door kleine aanpassingen van zijn voeding vandaag geen diabetes meer heeft. Voedingswetenschapper Christophe Matthys legt de relatie tussen voeding en diabetes uit en deelt simpele tips om het net zoals Bert goed aan te pakken. [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Drie keer per week rood vlees eten verhoogt het risico op vroegtijdige dood met 10 procent, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Ruil je één portie rood... [naar artikel]
Eet je ’s ochtends graag een eitje bij je ontbijt? Misschien wordt het eens tijd om dat wat minder te doen. Het eten van minstens een ei per dag kan het risico op diabetes type 2 mogelijk verhogen met 60%. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Zuid-Australië. De onderzoekers deden een steekproef onder ruim 8.500 […] Het bericht “Een ei per dag eten verhoogt kans op diabetes” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.