22/10/2023 - 12:01
"Wesli De Cremer legde de bal twee keer op de stip tijdens de tweede helft van Charleroi-Antwerp en stuurde zowel Felice Mazzu als Mark van Bommel naar de tribunes. We legden de betwiste fases voor aan onze huisref Tim Pots."

1. KIJK. “Die keuzes vond ik heel streng”: onze huisref over de veelbesproken penaltyfases en rode kaarten op Mambourg (22/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wesli De Cremer legde de bal twee keer op de stip tijdens de tweede helft van Charleroi-Antwerp en stuurde zowel Felice Mazzu als Mark van Bommel naar de tribunes. We legden de betwiste fases voor aan onze huisref Tim Pots. [naar artikel]

2. Onze huisref analyseert veelbesproken slot van Union-Genk, Nainggolan kan z’n ogen niet geloven (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Doldwaze slotfase in het Dudenpark, wanneer scheidsrechter Nathan Verboomen eerst in de 94ste minuut een doelpunt van Union-spits Undav afkeurt en dan in de 97ste minuut een strafschop fluit voor de Brusselaars. Huisref Tim Pots beoordeelt beide fases. Mike Trésor zag geen overtreding en ook Radja Nainggolan had zijn mening klaar. “Ik vraag mezelf nog steeds af hoe de VAR werkt.” [naar artikel]

3. Huisref Serge Gumienny: “Rode kaarten Vanaken en Caufriez terecht, uitsluiting Yaremchuk kon voorkomen worden” (27/12/2020 - Het Belang van Limburg)

“De rode kaart van Hans Vanaken tegen Eupen is terecht. De Bruggeling komt volledig te laat na een ziekenhuisbal en staat op het scheenbeen/enkel van Beck. Je zag aan de reactie van Vanaken dat hij direct de ernst van de situatie snapt. Vanaf het moment dat hij op de Eupen-speler staat, wil hij zich nog wegtrekken. Maar helaas te laat. De fout is gemaakt. Hij deed dat zeker niet met opzet, maar dit ongeluk verdiende de rode kaart.” [naar artikel]

4. Penaltyfases van Club Brugge - Gent (02/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Penaltyfases van Club Brugge - Gent [naar artikel]

5. Gekwetste Bayern-spelers nemen ref serieus op de korrel na dubieuze penaltyfases (02/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Real Madrid kwam in de terugmatch van de halve finales van de Champions League enkele keren zeer goed weg. Niet alleen dankzij meerdere prima... [naar artikel]

6. De twee vreemde penaltyfases die Bart Vertenten in diskrediet brengen (11/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Twee van de ongetwijfeld meest verrassende namen in het onderzoek van het federale parket naar wanpraktijken in ons voetbal, zijn de toprefs... [naar artikel]

7. Ruis op lijn met VAR in Brazilië? Argentinië eist onderzoek nadat het zich bekocht voelt in twee penaltyfases (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Krijgt de halve finale op de Copa América tussen thuisland Brazilië en Argentinië (2-0) een staart? De Argentijnen staan op de achterste poten... [naar artikel]

8. Referee Department communiceert over penaltyfases in Standard en Anderlecht (19/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Het Referee Department heeft maandagmiddag gecommuniceerd over de penaltyfases die gefloten werden in de wedstrijden Standard - Club Brugge en Anderlecht - OH Leuven. [naar artikel]

9. “Wat wil je met een scheids die eerder aan matchfixing deed?”: Dortmund-spelers furieus na dubieuze penaltyfases in topper tegen Bayern (05/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Bayern München heeft concurrent Borussia Dortmund een ‘djoef’ uitgedeeld in Duitsland. De recordkampioen zette de grote rivaal na een open partij in het Signal Iduna Park op vier punten in het klassement: 2-3. Na afloop haalden Jude Bellingham en Erling Haaland verschroeiend uit naar scheidsrechter Felix Zwayer. [naar artikel]

10. “Hij speelde in de eerste helft voor keeper”: penaltyfases beroeren na Gent-Union, Geraerts en Vanhaezebrouck zijn andere mening toegedaan (09/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

AA Gent pakte in de slotfase een levensbelangrijk punt tegen Union. Na de wedstrijd waren de Brusselaars niet te spreken over de wedstrijdleiding. Union-coach Karel Geraerts vond dat ook zijn ploeg een strafschop verdiende. [naar artikel]