Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Gazastrook volgens Israëlisch leger in twee gesplitst - Jordanië dropt medische noodhulp in Gaza

06/11/2023 - 03:01
"Het Israëlische leger heeft de Gazastrook volledig in tweeën gedeeld: er is nu “een Noord-Gaza en een Zuid-Gaza”, aldus IDF-woordvoerder Daniel Hagari zondagavond. “De eenheden hebben de kust in het zuidelijke deel van Gaza-Stad bereikt en houden het gebied onder controle. Gaza-Stad is nu volledig omsingeld.” Het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) waarschuwt dat het op geen enkele plaats in de Gazastrook meer veilig is. De Palestijnse terreurbeweging Hamas heeft zondagavond opnieuw raketten afgevuurd naar Israëlische dorpen en steden, terwijl het Israëlische leger diezelfde avond de aanvallen op de Gazastrook heeft opgevoerd. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE ISRAËL. Gazastrook volgens Israëlisch leger in twee gesplitst - Jordanië dropt medische noodhulp in Gaza (06/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Israëlische leger heeft de Gazastrook volledig in tweeën gedeeld: er is nu “een Noord-Gaza en een Zuid-Gaza”, aldus IDF-woordvoerder Daniel Hagari zondagavond. “De eenheden hebben de kust in het zuidelijke deel van Gaza-Stad bereikt en houden het gebied onder controle. Gaza-Stad is nu volledig omsingeld.” Het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) waarschuwt dat het op geen enkele plaats in de Gazastrook meer veilig is. De Palestijnse terreurbeweging Hamas heeft zondagavond opnieuw raketten afgevuurd naar Israëlische dorpen en steden, terwijl het Israëlische leger diezelfde avond de aanvallen op de Gazastrook heeft opgevoerd. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


2. Live - Jordaanse luchtmacht dropt medische noodhulp boven Gaza • Gazastrook in tweeën gesplitst, zegt Israël (06/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Live - Legerwoordvoerder: Israëlische soldaten bereiken kust, Gazastrook in tweeën gesplitst (05/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. LIVE ISRAËL. Gazastrook volgens Israëlisch leger in twee gesplitst: “Dit is een cruciale stap” (06/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) waarschuwt dat het op geen enkele plaats in de Gazastrook meer veilig is. In het zuiden van Gaza is een school van de Verenigde Naties geraakt bij een luchtaanval. Daarnaast heeft het Israëlische leger een observatiepost van Hezbollah in Libanon onder vuur genomen. Ondertussen heeft Israël de inwoners van Gaza zondag tussen 10 en 14 uur de tijd gegeven om naar het zuiden te vluchten. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken bracht voor het eerst sinds het begin van de oorlog een bezoek aan de Westelijke Jordaanoever. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


5. Live - Belgische noodhulp vertrokken naar Gazastrook • Kamala Harris spreekt van ‘humanitaire catastrofe’ in Gaza (04/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Jordanië heeft medische noodhulp gedropt in Gaza (06/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Het Jordaanse leger heeft in de nacht van zondag op maandag medisch materiaal gedropt voor een Jordaans veldhospitaal in Gaza. Dat heeft koning Abdullah II gemeld. [naar artikel]


7. Live - Israëlische troepen bereiken ‘het hart van Gaza-Stad’ • Konvooi van Rode Kruis met medische noodhulp beschoten in Gaza (07/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. "Heb mijn lichaam tijdens verkrachting in twee gesplitst" (15/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Theatermaakster Pascale Platel werd als twintiger verkracht. In 'Van Gils & Gasten' vertelt ze openhartig over die traumatische ervaring. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!