Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Wie heel veel naar de frituur gaat, merkt dat niet alleen aan zijn gewicht. “Elk bezoek gooit olie op het vuur”

10/11/2023 - 10:01
"“Vroeger ging ik soms zeventien keer per week naar de frituur.” Al van kleins af aan heeft Sergio Quisquater (58) naar eigen zeggen een ‘frituurverslaving’. Elke dag een frietje, of zoals de meeste Belgen elke week of elke maand: een voedingsdeskundige legt uit wat (te veel) gefrituurde voeding exact met je lichaam doet. “Elk frituurbezoek gooit olie op het vuur, waardoor het blijft branden.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wie heel veel naar de frituur gaat, merkt dat niet alleen aan zijn gewicht. “Elk bezoek gooit olie op het vuur” (10/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Vroeger ging ik soms zeventien keer per week naar de frituur.” Al van kleins af aan heeft Sergio Quisquater (58) naar eigen zeggen een ‘frituurverslaving’. Elke dag een frietje, of zoals de meeste Belgen elke week of elke maand: een voedingsdeskundige legt uit wat (te veel) gefrituurde voeding exact met je lichaam doet. “Elk frituurbezoek gooit olie op het vuur, waardoor het blijft branden.” [naar artikel]


2. Wanneer een frituur om meer dan alleen eten draait: onze lezers vertellen waarom hun favoriet de ‘Beste frituur van Vlaanderen’ is (28/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Elke vrijdag- en vaak nog enkele andere avonden staan we massaal aan te schuiven in ons favoriete frituur. En die is even vaak een favoriet om zijn lekkere frietjes als voor andere dingen: een gulle glimlach, een kleine extra attentie,... Wij gaven onze lezers de kans om hun waardering voor die kleine dingen in te sturen en we werden overrompeld door reacties. Het was onmogelijk om ze allemaal in een artikel te gieten, dus hebben we er de mooiste uitgekozen. [naar artikel]


3. “Slank zijn is niet voor iedereen weggelegd. Een gezond gewicht wél.” Experts raden aan om te streven naar je ‘natuurlijk gewicht’ (15/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Eén op de vijf Belgen weegt na dit coronajaar minstens twee kilo extra. En gezond is dat niet. Zullen we dan maar crashdiëten, of een sapjeskuur volgen? Obesitasexpert Caroline Braet, diëtist Hella Van Laer en arts Mariëtte Boon zeggen volmondig nee. Ze leggen uit waaróm we precies meer kilo’s op de weegschaal zien en wat wél werkt. Ze pleiten ervoor om niet te diëten, maar te streven naar je ‘natuurlijke gewicht’. “Vet heeft een geheugen.” [naar artikel]


4. Opnieuw Limburgse frituur verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’ (19/07/2016 - Het Belang van Limburg)

Frituur Frietboetiek in Meeuwen is, net zoals in 2014, verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’. Uitbaters Ronny en Peggy ontvingen hun prijs dinsdagmiddag uit de handen van televisiepresentator Peter Van Asbroeck. [naar artikel]


5. Koppel Filip en Davy hebben elk de beste frituur van hun gemeente: “Onze liefde voor de frituur wakkerde de liefde voor elkaar aan” (11/04/2018 - Het Nieuwsblad)

Filip De Neve en Davy de Neve zijn voor elkaar gemaakt. Ze delen dezelfde achternaam en de passie voor frieten bracht hen bij elkaar. “Hopelijk blijft het zo, want volgend jaar zal de strijd om de titel van beste frituur van Aalter hevig worden.” [naar artikel]


6. Een Brusselse authentieke frituur, die vind je in Pattaya: “Mijn droom, de enige Belgische frituur in Azië” (25/12/2018 - De Morgen)

Er zit een hoop nostalgie in het project, maar Pierre Engels is niet minder trots. In Pattaya, zowat de mondiale hoofdstad van het sekstoerisme, opende de Brusselaar een authentieke Belgische frituur. “Vijfhonderd kilometer door Thailand moeten reizen, maar toch gevonden: ossevet.” [naar artikel]


7. In deze frituur kan je dobbelen voor korting: “Ik wil niet de beste frituur, maar die met het meeste karakter” (23/03/2019 - Het Nieuwsblad)

Wel dertig nachten heeft hij doorgewerkt aan de inrichting van zijn frituur De Zoutkorrel, afgelopen jaar. Joeri Cornelis (43) moet zowat de meest gepassioneerde friturist van Vlaanderen zijn. [naar artikel]


8. Na sluiting Frituur Royerssluis is Frituur LO laatste echte barak in Antwerpen: “Frietkoten zijn nochtans deel van onze cultuur” (15/01/2020 - Gazet van Antwerpen)

Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]


9. OPROEP. Waarom moet jouw favoriete frituur het ‘Beste Frituur van Vlaanderen’ worden? (22/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Heel wat Vlamingen zijn gehecht aan hun vaste frituur. Vaak dankzij de zelfgemaakte tartaar of lekkere stoofvleessaus, maar even vaak ook omdat de uitbaters maar al te graag een babbeltje slaan of een luisterende oor bieden. En om dat te vieren willen we van jou weten: wat maakt jouw favoriete frituur nu zo bijzonder? [naar artikel]


10. Al 55.000 Vlamingen stemden op hun favoriete frituur: wie moet volgens jou de ‘Beste frituur van Vlaanderen’ worden? (26/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Het begint spannend te worden in onze verkiezing van de ‘Beste frituur van Vlaanderen’. Al 55.000 mensen brachten hun stem uit, maar alles kan nog veranderen. Misschien kan jouw frituur nog wel een duwtje in de rug gebruiken: stem dan zeker via onderstaande link of deel de wedstrijd met je vrienden. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!