Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

WHO slaat alarm over 'groeiende dreiging' van mazelen: “Deze ziekte vindt iedereen die niet beschermd is en valt hen aan”

16/11/2023 - 20:01
"Al jarenlang daalt wereldwijd de vaccinatiegraad tegen mazelen. En dat begint zich ook te weerspiegelen in de cijfers, zo melden de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC in een nieuw rapport. Wereldwijd zijn het aantal gevallen afgelopen jaar toegenomen tot 9 miljoen en het aantal sterfgevallen tot 136 duizend. Een stijging van maar liefst 18 en 43 %."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. WHO slaat alarm over 'groeiende dreiging' van mazelen: “Deze ziekte vindt iedereen die niet beschermd is en valt hen aan” (16/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Al jarenlang daalt wereldwijd de vaccinatiegraad tegen mazelen. En dat begint zich ook te weerspiegelen in de cijfers, zo melden de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC in een nieuw rapport. Wereldwijd zijn het aantal gevallen afgelopen jaar toegenomen tot 9 miljoen en het aantal sterfgevallen tot 136 duizend. Een stijging van maar liefst 18 en 43 %. [naar artikel]


2. Gezondheidsraad adviseert lagere leeftijd voor tweede dosis van vaccin tegen mazelen Gezondheidsraad adviseert lagere leeftijd voor tweede dosis van vaccin tegen mazelen (26/04/2019 - Metro)

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft zijn aanbeveling voor de vaccinatie tegen mazelen aangepast. De leeftijd voor de tweede dosis van het gecombineerde vaccin tegen mazelen, bof en rubella wordt van 10 jaar verlaagd naar 7-9 jaar “om een betere controle te krijgen over de uitroeiing van mazelen in de Belgische bevolking”, zo heeft de raad […] Het bericht Gezondheidsraad adviseert lagere leeftijd voor tweede dosis van vaccin tegen mazelen Gezondheidsraad adviseert lagere leeftijd voor tweede dosis van vaccin tegen mazelen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


3. Kind overlijdt in Nederland aan mazelen: “Als er genoeg mensen zijn die vatbaar zijn, kunnen de mazelen om zich heen grijpen” (17/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

In Nijmegen is een meisje overleden aan de mazelen. Het virus komt in België en Nederland bijna niet meer voor, maar duikt om de zoveel tijd toch weer op. Oorzaak is de lage vaccinatiegraad in sommige gemeenschappen, of door een besmetting in het buitenland. De kans dat iemand aan de ziekte overlijdt, is momenteel 1 op 10.000. [naar artikel]


4. Waarom zijn 20- tot 40-jarigen slecht beschermd tegen mazelen? (15/04/2019 - Knack)

Wie ouder is dan 40 hoeft zich in Vlaanderen waarschijnlijk weinig zorgen te maken om mazelen te krijgen. Maar waarom is dat niet zo bij 20- tot 40-jarigen? [naar artikel]


5. De mazelen zijn aan een opmars bezig en mogelijk bent u niet goed beschermd: ‘Wie jonger is dan 40 loopt een verhoogd risico’ (23/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Strijd tegen resistente superbacteriën wil niet vlotten: “We moeten meer doen tegen deze groeiende dreiging” (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

In de strijd tegen bacteriën die ongevoelig zijn voor antibiotica heeft Europa tot nu toe weinig vooruitgang geboekt. In de veehouderij gaat het... [naar artikel]


7. Europa wil nieuw ‘rapid response cybersecurity team’ wegens groeiende dreiging van cyberaanvallen (22/06/2021 - Express)

Lees dit artikel: Europa wil nieuw ‘rapid response cybersecurity team’ wegens groeiende dreiging van cyberaanvallen De Europese Commissie is bezorgd om cyberaanvallen en wil daarom een nieuwe cybereenheid oprichten. Dat blijkt uit een rapport dat door POLITICO is ingezien. Het Europese plan voor cyberveiligheid voorziet de oprichting van een platform voor cybercriminaliteitspolitie, cyberagentschappen, diplomaten, militaire diensten en cyberbeveiligingsbedrijven om reacties te coördineren en middelen te delen. Europol De Europese Commissie […] Lees dit artikel: Europa wil nieuw ‘rapid response cybersecurity team’ wegens groeiende dreiging van cyberaanvallen [naar artikel]


8. WHO slaat alarm over ‘groeiende dreiging’ van schimmels: resistent, ziekmakend en zelfs dodelijk (27/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. WHO slaat alarm over ‘groeiende dreiging’ van schimmels: ‘Een infectie leidt bij een 30 tot 70 procent van de patiënten tot een overlijden’ (27/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Veiligheidsadviseur Oekraïense president: "Zie je een dreiging? Geef ons elke dag 10 gevechtsvliegtuigen en de dreiging zal verdwijnen” (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

De belangrijkste veiligheidsadviseur van de Oekraïense president roept bondgenoten op om minder paniek te zaaien en meer wapens te sturen naar het land. Het wijst nogmaals op onenigheid tussen Oekraïne en onder andere de Verenigde Staten over de aanpak van de groeiende dreiging van Rusland. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!