Weinig broden die zo gezellig zijn als een rozijnenbroodje. “Een goeie schel met wat lekkere boter en een mens krijgt er spontaan een warm gevoel van”, zegt topchocolatier Julius Persoone die elf rozijnenbroden van de supermarkt proefde. Van enkele werd hij best wel gelukkig: “Die kunnen de concurrentie aangaan met dat van de bakker”. Maar bij eentje wist hij even niet meer wat hij proefde: “Wat is dit jong, het smaakt naar champignons uit blik. Bah”. [naar artikel]
In de supermarkt overspoelen ze ons elk jaar opnieuw met massa’s verschillende paaseitjes. Maar smaken die allemaal even lekker? Om zeker te zijn dat je de juiste paaseitjes mee naar huis neemt, trok chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique Persoone, op onderzoek uit. Hij proeft 15 verschillende paaseitjes in drie categorieën: melk, wit en puur. Welke zijn daarvan de moeite om in je mandje te leggen? “Dit A-merk laat je al beter staan, de smaak stelt echt teleur.” [naar artikel]
In de supermarkt overspoelen ze ons elk jaar opnieuw met massa’s verschillende paaseitjes. Maar smaken die allemaal even lekker? Om zeker te zijn dat je de juiste paaseitjes mee naar huis neemt, trok chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique Persoone, op onderzoek uit. Hij proeft 15 verschillende paaseitjes in drie categorieën: melk, wit en puur. Welke zijn daarvan de moeite om in je mandje te leggen? “Dit A-merk laat je al beter staan, de smaak stelt echt teleur.” [naar artikel]
Herfstvakantie, dat is ook een beetje pannenkoekenvakantie. Chocolatier Julius Persoone nam een hap uit zeventien verschillende pannenkoeken die we in de koeltoog van de supermarkten vonden. Even zat hij in gedachten bij zijn bomma aan tafel toen hij er een proefde, maar kort daarna waande hij zich ook op een kinderfeestje in een indoor speeltuin met ondermaatse baksels. [naar artikel]
Herfstvakantie, dat is ook een beetje pannenkoekenvakantie. Chocolatier Julius Persoone nam een hap uit zeventien verschillende pannenkoeken die we in de koeltoog van de supermarkten vonden. Even zat hij in gedachten bij zijn bomma aan tafel toen hij er een proefde, maar kort daarna waande hij zich ook op een kinderfeestje in een indoor speeltuin met ondermaatse baksels. [naar artikel]
Geen Pasen zonder chocolade-eieren. Julius Persoone testte er voor ons liefst zeventien verschillende van melkchocolade en 7 pure uit de supermarkten. Hij vond een topper die hij zelfs tien op tien gaf, maar moest ook een nul uitreiken. [naar artikel]
Wie zondags ontbijt zegt, zegt ook croissant. Julius Persoone proefde elf stuks uit de supermarkt én Panos. Eén vond hij een echte klucht die eerder thuishoort in het rek van een speelgoedwinkel, en één kon zo uit het rek van de betere bakker komen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.