Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Gevechtspauze in Gazastrook “erg dichtbij”: Hamas bereid om vijftig gijzelaars vrij te laten

21/11/2023 - 18:01
"Volgens verschillende partijen is er bijna een akkoord over een meerdaags staakt-het-vuren tussen Hamas en het Israëlische leger. De gesprekken zouden in de laatste onderhandelingsfase zijn, klinkt het bij Hamas, ook de Israëlische premier Netanyahu erkent dat er “vooruitgang” gemaakt wordt."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Gevechtspauze in Gazastrook “erg dichtbij”: Hamas bereid om vijftig gijzelaars vrij te laten (21/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Volgens verschillende partijen is er bijna een akkoord over een meerdaags staakt-het-vuren tussen Hamas en het Israëlische leger. De gesprekken zouden in de laatste onderhandelingsfase zijn, klinkt het bij Hamas, ook de Israëlische premier Netanyahu erkent dat er “vooruitgang” gemaakt wordt. [naar artikel]


2. Live - Nog twee gijzelaars vrijgelaten • ‘Onderhandelingen over vrijlating vijftig gijzelaars in serieus stadium’ (23/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Live - Nog 136 gijzelaars in Gazastrook, zegt Israëlisch leger • ‘Palestijnen krijgen na oorlog leiding over Gazastrook’ (04/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Gerontologe Christel Geerts steekt ‘meisjes van vijftig en meer’ een hart onder de riem: “Het nieuwe veertig? Waarom mag vijftig niet gewoon vijftig zijn?” (21/11/2020 - Het Nieuwsblad)

Er zijn 700.000 vrouwen van 65-plus in Vlaanderen, maar geen enkele groep is zo onzichtbaar in de samenleving. Gerontologe Christel Geerts (59) ­– dat is ook de moeder van Conner Rousseau – schreef met Meisjes van vijftig en meer een boek over ­vrouwen in die bijzondere tweede levenshelft. “De kinderen staan op eigen benen en de druk om je te bewijzen valt weg, eigenlijk zou dit hét moment van je leven moeten zijn.” [naar artikel]


5. Oorlog Israël-Hamas: verregaande onderhandelingen over vrijlating gijzelaars en gevechtspauze (21/11/2023 - De Tijd)

15:52 Volgens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is vooruitgang geboekt in onderhandelingen met de radicale Palestijnse organisatie Hamas over de vrijlating van gijzelaars. Ook Hamas had al over een ... [naar artikel]


6. LIVE ISRAËL. Israël en Hamas bereiken akkoord: 50 gijzelaars komen vrij, dagenlange gevechtspauze in Gaza (22/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Israëlische regering heeft gestemd voor het aanvaarden van een overeenkomst voor een tijdelijk staakt-het-vuren met Hamas. Volgens het akkoord worden door Hamas vastgehouden gijzelaars uitgewisseld tegen Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen. Hamas zal volgens het plan dertig ontvoerde kinderen, acht moeders en twaalf vrouwen vrijlaten tijdens een vierdaags staakt-het-vuren. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


7. Qatar maakt gevechtspauze concreet: "Vanaf morgen om 7 uur tijdelijk geen gevechten, 13 gijzelaars worden vrijgelaten" (23/11/2023 - VRT NWS)

Morgen gaat de gevechtspauze tussen Hamas en het Israëlische leger echt van start. Dat zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken van Qatar, dat de pauze mee onderhandelde. Morgenochtend om 7 uur lokale tijd (6 uur Belgische tijd) zwijgen de wapens en om 16 uur wordt een eerste groep van 13 gijzelaars vrijgelaten, klinkt het. [naar artikel]


8. Live - Gevechtspauze van vier dagen in Gaza begint morgenvroeg, eerste gijzelaars vrij in namiddag (23/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Iran betrokken bij vrijlating Thaise gijzelaars • Egypte ziet bereidheid bij Israël en Hamas om gevechtspauze te verlengen (25/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!