Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

‘Godvergeten’ vanavond ook te zien op RTBF: barst nu ook in Wallonië een golf van schandalen los over misbruik in de Kerk?

29/11/2023 - 14:01
"Vanavond zendt de RTBF de Canvas-documentaire ‘Godvergeten’ uit. Op La Une én in primetime én gevolgd door nieuwe getuigenissen. Hoe groot is het probleem van seksueel misbruik in de Kerk in Franstalig België? En zullen de impact en de gevolgen van de reeks er even groot zijn als in Vlaanderen?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ‘Godvergeten’ vanavond ook te zien op RTBF: barst nu ook in Wallonië een golf van schandalen los over misbruik in de Kerk? (29/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond zendt de RTBF de Canvas-documentaire ‘Godvergeten’ uit. Op La Une én in primetime én gevolgd door nieuwe getuigenissen. Hoe groot is het probleem van seksueel misbruik in de Kerk in Franstalig België? En zullen de impact en de gevolgen van de reeks er even groot zijn als in Vlaanderen? [naar artikel]


2. ‘Godvergeten’ in Wallonië: ‘Meer dan 25 jaar na Dutroux hebben pedofilie en kindermisbruik hier nog altijd een grote weerklank’ (28/11/2023 - Humo)

[naar artikel]


3. ‘Godvergeten’ doet ook in Wallonië stof opwaaien: ‘Ik heb 60-jarigen gesproken die in tranen uitbarstten, omdat ze voor het eerst hun verhaal vertelden’ (01/12/2023 - Humo)

[naar artikel]


4. Ingrid Schildermans en Ibbe Daniëls maken docureeks ‘Godvergeten’, over seksueel misbruik in de kerk. ‘Tot op vandaag zijn er daders die in contact komen met kinderen’ (26/08/2023 - De Standaard)

Hoe kon het dat de verhalen over seksueel misbruik in de kerk zo weinig aandacht kregen, bedachten Ibbe Daniëls en Ingrid Schildermans. Hun docureeks Godvergeten vertelt het verhaal van de overlevers. ‘In onze montagecel hangt één woord, in grote letters: STRIJD.’ [naar artikel]


5. Bij de start van "Godvergeten": hoe staat het nog met het onderzoek naar seksueel misbruik in de Kerk? (05/09/2023 - VRT NWS)

Overlevers van seksueel misbruik binnen de katholieke Kerk doen vanaf vanavond hun verhaal in "Godvergeten", op VRT Canvas. Maar hoe staat het intussen eigenlijk met het grote onderzoek naar dat misbruik, de zogenaamde "Operatie Kelk"? [naar artikel]


6. Dat misbruik levens verwoest, wisten we al veel langer. Dankzij ‘Godvergeten’ begrijpen we nu ook hoe (06/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Belgische bisschoppen reageren op eerste aflevering ‘Godvergeten’: ‘Voor misbruik geen plaats in de samenleving en in de Kerk’ (07/09/2023 - De Standaard)

De Belgische Bisschoppenconferentie heeft gereageerd op de eerste aflevering van ‘Godvergeten’, de nieuwe Canvasreeks waarin slachtoffers van misbruik in de Kerk hun verhaal vertellen. [naar artikel]


8. Bisschoppen reageren op getuigenissen over misbruik in "Godvergeten": "Dit maakt een diepe indruk" (08/09/2023 - VRT NWS)

De Belgische bisschoppenconferentie laat in een persmededeling weten dat de eerste aflevering van het programma "Godvergeten", over seksueel misbruik in de Kerk, op de bisschoppen een diepe indruk heeft gemaakt. Hierbij passen alleen maar schaamte en schroom, gekoppeld aan een duidelijk signaal dat seksueel misbruik geen plaats heeft in de Kerk. Voor een reactie ten gronde wachten de bisschoppen liever tot alle vier afleveringen van de reeks op VRT Canvas zijn uitgezonden. [naar artikel]


9. Uithaal van bisschop Bonny na VRT-docu ‘Godvergeten’ komt hard aan bij slachtoffers misbruik: “Schandalige uitspraken” (11/09/2023 - Het Nieuwsblad)

De Antwerpse bisschop Johan Bonny heeft het moeilijk met ‘Godvergeten’, de VRT-documentaire over seksueel misbruik in de Kerk. “De indruk wordt gewekt dat we vijftien jaar niets gedaan hebben”, zegt hij. “Onze generatie is opgezadeld met de opkuis.” Woorden die zwaar binnenkomen bij de betrokkenen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!