Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Waarom we toch kijken naar beelden die we eigenlijk niet willen zien, en we ons daar niet voor moeten schamen

01/12/2023 - 18:01
"Opgelet: het volgende artikel bevat lugubere details. Getriggerd om verder te lezen? Dan ben je wellicht een van die mensen die het niet kunnen laten om te kijken naar dingen die ze eigenlijk liever niet zien, zoals een zwaar verkeersongeval, schokkende journaalbeelden of de ijzingwekkende blessure van AA-Gent-doelman Paul Nardi. Waarom doen zovelen dat? En wat zegt dat over hen?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom we toch kijken naar beelden die we eigenlijk niet willen zien, en we ons daar niet voor moeten schamen (01/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Opgelet: het volgende artikel bevat lugubere details. Getriggerd om verder te lezen? Dan ben je wellicht een van die mensen die het niet kunnen laten om te kijken naar dingen die ze eigenlijk liever niet zien, zoals een zwaar verkeersongeval, schokkende journaalbeelden of de ijzingwekkende blessure van AA-Gent-doelman Paul Nardi. Waarom doen zovelen dat? En wat zegt dat over hen? [naar artikel]


2. INTERVIEW. Jan Jambon: "Ik, mij schamen? De socialisten zouden zich moeten schamen voor alle flauwekul die ze indertijd ingevoerd hebben” (28/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nee, Jan Jambon (N-VA) schaamt zich niet. Integendeel: hij gooit de boemerang terug in het gezicht van Conner Rousseau (Vooruit). “Weet je waar ik mij voor zou schamen? Voor al die flauwekul die de socialisten indertijd in het onderwijs ingevoerd hebben.” De Vlaamse minister-president schiet met scherp en maakt z’n borst nat voor een pittig voorjaar. Maar wat na 2024? [naar artikel]


3. ‘We schamen ons dat we zo vaak naar vechtende mannen in onderbroek kijken’: wie is regisseur Robin Pront? (12/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. ‘We schamen ons dat we zo vaak naar vechtende mannen in onderbroek kijken’: wie is ‘Slimste mens’-deelnemer Robin Pront? (12/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. ‘De Verhulstjes’ is zoals Gert in een speedo: je vraagt je af naar wat je eigenlijk zit te kijken, maar het is lastig om niet te blijven kijken (09/01/2023 - Humo)

[naar artikel]


6. "Je hebt kijken en kijken kijken": 10 tips om ongevallen met motors te vermijden (31/03/2019 - VRT NWS)

De lente hangt in de lucht en steeds meer motorrijders halen hun stalen ros van stal. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde waarschuwt daarom automobilisten om goed uit te kijken voor motorrijders, al werkt het natuurlijk in twee richtingen. Hieronder 10 tips om ongelukken te voorkomen. [naar artikel]


7. Je hebt kijken, maar geen kijken kijken: hoe jongeren van vandaag via hun schermen in drie werelden tegelijk vertoeven (21/03/2020 - Het Nieuwsblad)

Schermen: ze zijn nu meer dan ooit ons contact met de buitenwereld. Zeker bij uw 16-jarige tiener, die in de zetel zit – correctie: hangt – en in drie werelden tegelijk lijkt te vertoeven. Op de grote tv kijkt hij naar Temptation, op zijn iPhone speelt een YouTube-vlogger en met een half oog houdt hij zijn huiswerk op Smartschool in het oog. Bij al dat multitasken krijgt die ­tiener nu zelfs hulp: Netflix laat buitenlandse series nu ook in het Nederlands ­inspreken, “omdat jongeren toch niet echt meer kijken”. Maar hoe kijken ze dan wel? En wat neem het tienerbrein eigenlijk op als het al die dingen tegelijk doet? [naar artikel]


8. Schokkende beelden tonen pijnlijk gevolg van politiek wanbeleid en Australische hittegolf: “Jullie moeten je schamen” (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Australiërs puffen en zweten, en dat doen ze intussen bijna twee maanden. In december sneuvelden er enkele hitterecords, maar ook januari is het... [naar artikel]


9. Verbolgen uitbater Raf (55) deelt beelden van klant die achteloos pepermolen steelt: “Mensen schamen zich voor niets meer, zo frustrerend” (13/11/2022 - Het Nieuwsblad)

Uitbater Raf De Bruyne (55) van visrestaurant De Haven Nieuwpoort is zó kwaad omwille van een nieuwe diefstal in zijn zaak, dat hij prompt de camerabeelden op zijn Facebookpagina plaatste. Dat gebeurde nadat een zestiger een Peugeot-pepermolen had gestolen. “Privacy? Er hangt uit dat hier bewakingscamera’s hangen en dat koppel zat nét onder een camera. Ze wisten dat ze gefilmd werden”, zegt Raf. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!