Zoeken naar een manier om te overleven tijdens de coronapandemie en uiteindelijk het deksel op de neus krijgen. Dat hangt boven het hoofd van Filip Verbeke (49) en Nadine Ngalula (42), de uitbaters van restaurant Sur Le Toit in Meulebeke. Vandaag horen ze van de Kortrijkse rechter of hun veranda en dakterras hen een financiële kater bezorgt. “We kijken met een bang hart uit naar het vonnis.” [naar artikel]
Horecazaken die nog niet weten hoe ze hun terrasje vanaf 8 juni coronaproof moeten invullen, kunnen de hulp inroepen van Deusjevoo. Het Genkse bedrijf bedacht een Bubblebox, om veilig te tafelen. [naar artikel]
Gent telt al 3.500 vierkante meter vergunde ‘coronaterrassen’. Dat zijn de extra vierkante meters tafels en stoelen waarmee de Stad de zwaar getroffen horecasector wil helpen. Tot in Oostakker worden pleinen beschikbaar gesteld en bushaltes verschoven. En dat slaat aan: afgelopen weekend zaten de terrassen vol. Meer dan tachtig zaken willen nu plots ook een terras. [naar artikel]
Nu we nog buitenshuis moeten tafelen, is het zoeken naar het meest romantische coronaterras in Vlaanderen. Dat blijkt te drijven en komt uit de koker en de bekwame handen van een 32-jarige Gentenaar. [naar artikel]
De kans dat u een parel vindt in een oester is bijzonder klein, maar het overkwam de uitbaters van visrestaurant De Zeeuwse Bron in Beerse. “In al die jaren is het derde keer dat we zo’n ontdekking doen”, vertelt Margit Verwijs van de Zeeuwse Bron. [naar artikel]
Twee restauranteigenaren in Thailand zijn veroordeeld tot 723 jaar gevangenisstraf nadat ze klanten hadden bedrogen met een promotie van 2 euro voor een buffet zeevruchten. [naar artikel]
Zo'n 100 café- en restaurantuitbaters zijn chrysanten komen ophalen op de Markt van Ieper. Normaal gezien worden die bloemen rond Allerzielen op de graven van geliefden gezet. Maar de horeca-uitbaters gaan ze voor hun gesloten deur plaatsen als teken van rouw. [naar artikel]
De eigenaars van restaurant Peppermill heropenen hun zaak als winkel met Amerikaans getinte producten. “We moesten gewoon een manier vinden om toch aan extra inkomsten te geraken en de band met onze klanten te behouden”, zegt zaakvoerder Gerry Onbelet. [naar artikel]
Isabel en Olivier combineren de opvoeding van hun zoontjes Achiel en Jérome met de uitbating van hun restaurant. Dat lukt, met de hulp van babysits, een buitenlandse au pair én een onthaalmoeder die hen elk weekend opneemt in haar gezin. “Als we lang uit beeld geweest zijn, merken we dat aan hun gedrag. Dan moet de ‘vijs’ er weer op.” Pedagoog Pedro De Bruyckere legt ook uit hoe je kinderen die goed studeren gemotiveerd houdt voor school. [naar artikel]
In België had het coronavirus een zware impact op de horeca. Maar hoe is het met Belgen die in het buitenland een horecazaak runnen? Voor Miet Vaes (41) en Davy Wolfs (45) bracht de crisis nieuw cliënteel naar hun lokale vegetarische restaurant op Lanzarote. "We doen het beter dan voor de pandemie, in tegenstelling tot alle all-in-formules." [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.