Wie wil uitpakken op café, bestelt tegenwoordig een natuurwijn in plaats van een glas rosé. De natuurwijnbarretjes schieten als paddenstoelen uit de grond, wijnliefhebbers hebben hun mond vol van het troebele drankje en de legende gaat zelfs dat je er geen kater van krijgt. Natuurwijn is hip, maar zijn er ook effectief voordelen (en misschien ook nadelen) aan verbonden? “Er zitten meer bacteriën in natuurwijn, wat soms zorgt voor een paardenzweetaroma.” [naar artikel]
Geen wijnbar of eethuis gaat open of er staan ‘natuurlijke wijnen’ op de kaart. Op veilinghuizen halen ze zelfs de hoogste prijzen. Maar is natuurwijn echt een waardevol alternatief voor de chemische wijnbouw, of een onterechte hype? [naar artikel]
Verschillende inwoners van Kortemark kregen de afgelopen dagen sms’en die zogezegd afkomstig zijn van de overheid waarin een coronacrisiscompensatie wordt aangeboden. De politie is op de hoogte. “Dit is pure oplichting. Ga er niet op in”, zegt commissaris Kris Huysentruyt. [naar artikel]
Van een uitzondering tot een vaste plek op de kaart: de afgelopen jaren won natuurwijn aan populariteit. “Een van de hypes daarbinnen is orange wine”, vertelt sommelier Iphy Dubois van Bar Brut. Nog zo een wijntrend die vorig jaar plots opdook. Wat maakt natuurwijn in al haar vormen dan zo’n succes en waarin verschilt het van een ‘gewoon’ glas wijn? Samen met Inge Dreezen van natuurwijnbar Circus zet Iphy alles op een rijtje wat je moet weten over een glaasje natuur. [naar artikel]
De Michelinsterren zijn uitgedeeld: België telt nu 3 restaurants met 3 sterren, 22 restaurants met 2 sterren en 124 restaurants met één ster. Op dit kaartje vindt u welke sterrenrestaurants in uw buurt liggen. Smakelijk! [naar artikel]
Natuurwijn: je houdt ervan of niet. Toch valt niet naast de populariteit ervan te kijken, want elke wijnbar of -zaak zet wel één of andere variant op de kaart. Het zou niet alleen beter zijn voor het klimaat, maar ook voor je lichaam. De kater en hoofdpijn de dag erna zouden opvallend minder erg zijn tegenover bij gewone wijn. Klopt dat? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit. [naar artikel]
De terrasjes en cafés moeten we nog even missen, maar gelukkig kunnen we thuis quarantwijnen. Met een goed glas natuurwijn, natuurlijk. Vin naturel... [naar artikel]
Volgens fans zou de kater wat milder zijn, maar wat we zeker weten: natuurwijn is hip. Hasselt heeft met het gloednieuwe zaakje Bottlo nu ook een wijnbar die alleen maar natuurwijn schenkt. “De eerste in Limburg”, zegt zaakvoerder Jo Swenters. [naar artikel]
Nu Hertog Jan in Zedelgem ermee ophoudt is Peter Goossens alleenheerser in België. Volgens de nieuwe Michelingids toch. Zijn Hof van Cleve in Kruishoutem is voortaan het enige restaurant in ons land met drie sterren. In Antwerpen is er wél goed nieuws. De prille restaurants Nathan en Franq krijgen allebei een ster en brengen zo het aantal sterrenrestaurants in de stad op 12. [naar artikel]
Met restaurant Boury in Roeselare is ons land een nieuw driesterrenrestaurant rijker. Op de kaart hieronder ziet u ook welke andere restaurants dit jaar door de Michelingids bekroond werden voor hun culinaire prestaties. [naar artikel]
07:00 De nieuwe videoreeks 'Klare Wijn, misverstanden opgehelderd' helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In de vierde aflevering: alles over de natuurwijn hype. [naar artikel]
07:00 Sterrenrestaurants hoeven niet onbetaalbaar te zijn. Dat bewijzen zaken als Hof van Cleve 2.0 (**), Philippe Meyers (*) en La Table de Manon (*). [naar artikel]
Voor drie sterren moet je al jaren in Zedelgem (Hertog Jan) of Kruishoutem (Hof van Cleve) zijn, maar waar liggen de andere 142 restaurants die de jury van de Michelingids bekroonde met één of twee sterren? Bekijk het op de kaart. [naar artikel]
Bonheur, de nieuwe aperitief met sprankels en zonder alcohol van Justfoods uit Arendonk, heeft een bruisende start genomen. Bij Colruyt waren de Kempense alcoholvrije bubbels een maand na de lancering al uitverkocht. Intussen staat Bonheur ook op de kaart van enkele sterrenrestaurants in de regio en valt de drank ook in de smaak bij topchocolatier Julius Persoone als pairing met zijn pralines. [naar artikel]
Het is niet de Italiaanse, noch de Griekse, Spaanse, Indische, Mexicaanse of zelfs de hoogstaande Franse keuken die vandaag de dag de wereld van de Michelin-sterrenrestaurants domineert. Het is namelijk een andere keuken, of eerder land, dat met die eer gaan lopen is. De helft van de tien duurste Michelin-sterrenrestaurants is gesitueerd in Japan, zo […] [naar artikel]
01:00 Met afhaalmaaltijden proberen ook sterrenrestaurants sinds de gedwongen sluiting vanaf 14 maart het hoofd boven water te houden. De Tijd test ze uit. [naar artikel]
Sterrenregen bij Michelin. De Belgische topgastronomie wordt in de selectie 2018 van de culinaire gids gul beloond. Drie restaurants krijgen er een tweede ster bij en maar liefst dertien restaurants mogen pronken met een eerste ster. Hof Van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Sint-Michiels) behouden hun drie Michelinsterren. Ontdek op onderstaande kaart en in de vele tabellen de sterrenrestaurants in jouw buurt. [naar artikel]
Maandag werd de nieuwe Michelingids voorgesteld. In Antwerpen krijgen de prille restaurants Nathan en Franq allebei een ster. Zo komt het aantal sterrenrestaurants in Antwerpen op 12. Bekijk op onderstaande kaart alle restaurants in de hele regio. [naar artikel]
Wilt u een restaurant met een of meer sterren in de nieuwe Michelingids 2017 in uw buurt uitproberen? Op deze kaart vindt u wat u zoekt. [naar artikel]
Voor een etentje bij een sterrenrestaurant moet u vaak een serieuze duit ophoesten, al kosten ze u niet allemaal een rib uit het lijf. Het besparingsplatform Flipit zocht uit welke Belgische sterrenrestaurants verhoudingsgewijs het voordeligst zijn. [naar artikel]
Sterrenrestaurants en take-away: het lijkt een vreemd huwelijk. Toch springen steeds meer sterrenchefs op de afhaalkar. “In tien jaar tijd hebben we nooit zoveel leuke complimenten gekregen”, zegt Koen Verjans van Innesto. [naar artikel]
In Flanders Expo in Gent werden vandaag de nieuwe Michelinsterren uitgereikt. Dit zijn alle sterrenrestaurants van België in 2018. [naar artikel]
01:00 Nog geen 30 is ze en het drankje dat ze creëerde, is al te vinden in sterrenrestaurants en supermarkten. Charlotte Matthys droomt ervan dat elk gezin haar alcoholloze gin Nona June in huis heeft. 'Je ... [naar artikel]
Antwerpen telt sinds maandag twee nieuwe sterrenrestaurants en dat zal de metropool geweten hebben. De telefoons van zowel Franq als Nathan staan roodgloeiend. “Ik zag mijn familie al maar vijf keer per maand. Nu gaan ze moeten komen eten om me nog te zien.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.