10/12/2023 - 19:01
"Club Brugge heeft op het veld van KV Mechelen duur puntenverlies geleden. Blauw-zwart speelde geen denderende partij, maar het heeft wel reden tot klagen. Thiago kopte in de tweede helft de bal knap voorbij Coucke in doel, maar zijn goal werd afgekeurd voor vermeend buitenspel. Onterecht, zo blijkt nu. Het Referee Department geeft toe dat het doelpunt onterecht werd afgekeurd."

1. KIJK. “Goal Thiago werd verkeerdelijk afgekeurd”: Referee Department spreekt van “menselijke fout” bij VAR (10/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge heeft op het veld van KV Mechelen duur puntenverlies geleden. Blauw-zwart speelde geen denderende partij, maar het heeft wel reden tot klagen. Thiago kopte in de tweede helft de bal knap voorbij Coucke in doel, maar zijn goal werd afgekeurd voor vermeend buitenspel. Onterecht, zo blijkt nu. Het Referee Department geeft toe dat het doelpunt onterecht werd afgekeurd. [naar artikel]

2. Referee Department geeft toe dat het "menselijke fout" maakte bij goal van Thiago: "Verkeerdelijk afgekeurd" (10/12/2023 - Sporza)

Schitteren deed Club Brugge niet, aanspraak maken op de overwinning tegen KV Mechelen wel. Blauw-zwart blijft dan ook teleurgesteld achter na een brilscore achter de Kazerne. Zeker wanneer de winnende treffer van Thiago - afgekeurd voor buitenspel - stevig ter discussie stond. Enkele uren na de wedstrijd geeft de Refereeing Department zijn fout toe. [naar artikel]

3. Referee Department fluit VAR terug: winnende goal van Standard onterecht afgekeurd na “menselijke fout” (07/02/2022 - Het Belang van Limburg)

De winnende goal van Moussa Sissako in de 93ste minuut tegen Cercle Brugge (1-1) blijkt onterecht afgekeurd. Dat is het oordeel van het Referee Department. [naar artikel]

4. Referee Department geeft toe dat tweede goal van Club Brugge onterecht afgekeurd werd: “Door een menselijke fout van de VAR” (10/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge zag twee treffers afgekeurd in de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen, die op 0-0 eindigde. Het Referee Department geeft nu toe dat de tweede treffer (die van Thiago) onterecht werd afgekeurd. [naar artikel]

5. Referee department: “Doelpunt van Balanta tegen Sint-Truiden onterecht afgekeurd” (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het doelpunt van Club-middenvelder Eder Balanta in de 66e minuut op bezoek bij STVV afgelopen zaterdag werd onterecht afgekeurd. De VAR had op dat... [naar artikel]

6. Doelpunt van Club Brugge in Sint-Truiden onterecht afgekeurd zegt Referee Department (09/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Het doelpunt van Club-middenvelder Eder Balanta in de 66ste minuut op bezoek bij STVV afgelopen zaterdag werd onterecht afgekeurd. De VAR had op dat moment niet moeten tussenkomen, oordeelt het Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag. “Er ging slechts een normaal, fysiek contact aan vooraf.” [naar artikel]

7. Referee Department geeft Beerschot gelijk: doelpunt van Virton moest afgekeurd worden (27/01/2020 - Metro)

Volgens het Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) had de winnende treffer van Virton in de 75e minuut tegen Beerschot afgelopen weekend in 1B nooit goedgekeurd mogen worden. “De voorafgaande vrije trap werd genomen zonder toestemming”, klinkt het in de wekelijkse evaluatie van de scheidsrechters. Het meest besproken doelpunt van de 23e speeldag […] Het bericht Referee Department geeft Beerschot gelijk: doelpunt van Virton moest afgekeurd worden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

8. Referee Department: “Goal Standard was buitenspel, doelpunt Club terecht afgekeurd” (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Volgens het Referee Department was de beslissing van scheidsrechter Nathan Verboomen om de goal van David Okereke in de veelbesproken Standard-Club af te keuren correct. “De scheidsrechter was verward door de informatie die hij doorkreeg.” Maar ook de 1-0 van Muleka had niet toegekend mogen worden. [naar artikel]

9. Referee Department beslist: doelpunten Mbokani terecht afgekeurd, late gelijkmaker Miazga was geldig (10/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Na de heisa van afgelopen weekend is er nu duidelijkheid: de twee doelpunten van Dieumerci Mbokani in Anderlecht zijn wel degelijk terecht afgekeurd. Dat heeft het Referee Department van de KBVB laten weten. Scheidsrechter Lambrechts handelde bij de late 2-2 van Miazga eveneens correct. [naar artikel]