Tijdens de feestdagen pakken we graag uit met decadente hapjes. Tussen de champagne en oesters duikt daarom regelmatig ook truffel op. Wat is dat eigenlijk? Waarom is het zo duur? En wat hebben aardgas én truffels met elkaar gemeen? Journalist Eva Kestemont beantwoordt vijftien vragen over de delicatesse. “Staat er ‘met truffel’ op de verpakking? Let dan toch op.” [naar artikel]
Tijdens de feestdagen pakken we graag uit met decadente hapjes. Tussen de champagne en oesters duikt daarom regelmatig ook truffel op. Wat is dat eigenlijk? Waarom is het zo duur? En wat hebben aardgas én truffels met elkaar gemeen? Journalist Eva Kestemont beantwoordt vijftien vragen over de delicatesse. “Staat er ‘met truffel’ op de verpakking? Let dan toch op.” [naar artikel]
Op de betere kersttafel tekent hij vanavond misschien present: de truffel. De -zeker dit jaar- peperdure delicatesse komt vooral uit Italiaanse grond, maar daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Foodies hebben deze week een wilde truffel ontdekt op een dakterras aan de voet van de Eiffeltoren in Parijs. [naar artikel]
Een witte truffel van 850 gram is vandaag op de jaarlijkse veiling in Alba nabij Turijn verkocht voor maar liefst 85.000 euro. Een anonieme koper... [naar artikel]
Zullen nieuwe generaties luxebeesten niet langer kunnen genieten van de zwarte truffel? Nieuw wetenschappelijk onderzoek voorspelt dat de Europese truffelproductie tegen het einde van deze eeuw kan verdwijnen. De schuldige is, hoe kan het ook anders, de klimaatverandering. [naar artikel]
Door het steeds warmere en drogere klimaat kan de lucratieve handel in truffels deze eeuw nog verdwijnen. Dat blijkt uit onderzoek door de... [naar artikel]
14:32 Als het klimaat zo snel blijft veranderen, dreigt de zwarte truffel nog deze eeuw uit zijn natuurlijke habitat te verdwijnen. Maar geen nood, wetenschappers proberen de delicatesse te redden. [naar artikel]
Nog voor de eeuw om is, zou de truffel wel eens uit Europa verdwenen kunnen zijn. Althans dat voorspellen wetenschappers van de Schotse University of Stirling. Volgens hen zal dat een gevolg zijn van de opwarming van de aarde. [naar artikel]
Een héle dag naar Bokrijk met zijn gezin: dat is het zowat, de vakantie van viroloog Marc Van Ranst, die zelfs de tijd nog niet heeft gevonden om... [naar artikel]
In 2019 heropende de jonge chef Jarne Geladé (24) bistro ’t Russelt in Diepenbeek. Corona bemoeilijkte de opstart, maar vandaag draait zijn zaak als een tierelier. Zin in pakweg een steak Rossini of een koningskrab? Dan is dit een te overwegen adresje. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.