Sporza

LIVE: Anderlecht kruipt achteruit, maar pakt toch dubbele voorsprong in Charleroi

11/02/2024 - 19:10
"Door het puntenverlies van leider Union krijgt Anderlecht een uitgelezen kans om weer wat dichter te sluipen bij de stadsgenoot. Daarvoor moet het wel voorbij Charleroi. Wat kan paars-wit op Mambourg? Volg het hier live vanaf 18.30 uur."

1. LIVE: Anderlecht kruipt achteruit na vroege voorsprong in Charleroi (11/02/2024 - Sporza)

Door het puntenverlies van leider Union krijgt Anderlecht een uitgelezen kans om weer wat dichter te sluipen bij de stadsgenoot. Daarvoor moet het wel voorbij Charleroi. Wat kan paars-wit op Mambourg? Volg het hier live vanaf 18.30 uur. [naar artikel]

2. LIVEBLOG CHARLEROI-ANDERLECHT. Bijzonder bleek paars-wit gaat rusten met voorsprong (11/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een matig voetballend Anderlecht klom in Charleroi op een dubbele voorsprong, maar vlak voor de pauze kwam de thuisploeg toch weer in de match. Volg de tweede helft dadelijk op de voet in onze liveblog! [naar artikel]

3. LIVEBLOG CHARLEROI-ANDERLECHT. Trekt paars-wit in de tweede helft de zege over de streep? (11/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een matig voetballend Anderlecht klom in Charleroi op een dubbele voorsprong, maar vlak voor de pauze kwam de thuisploeg toch weer in de match. Volg de tweede helft op de voet in onze liveblog! [naar artikel]

4. Charleroi op gelijke hoogte met Anderlecht en AA Gent na gelijkspel tegen Waasland-Beveren (26/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Charleroi en Waasland-Beveren hebben vanavond de punten gedeeld na een aangename partij. De bezoekers kwamen via Ampomah en Vanzo op een dubbele voorsprong, maar de Zebra’s stelden nog orde op zaken. Charleroi glipt voorlopig de top zes binnen, terwijl Waasland-Beveren een belangrijk punt pakt in de degradatiestrijd. [naar artikel]

5. LIVE. De bevrijdende tweede: Zirkzee schiet Anderlecht op dubbele voorsprong, paars-wit op weg naar plek in top vier! (03/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

• Profiteert Anderlecht van puntenverlies AA Gent? • Anderlecht won heenmatch met 1-3 • Charleroi zo goed als zeker van PO2 • Ref: Erik Lambrechts [naar artikel]

6. Charleroi kan 3-0 voorsprong maar nipt vasthouden (26/08/2016 - Gazet van Antwerpen)

Charleroi heeft in eigen huis de openingswedstrijd van de vijfde speeldag gewonnen: de Zebra’s klopten de Panda’s uit Eupen met 3-2. Willems en Pollet (2) bezorgden de Carolo’s nog voor rust een ruime voorsprong, maar de bezoekers maakten er met één doelpunt net voor en één net na de rust toch een wedstrijd van. Charleroi pakt zo voorlopig de leiding in de Jupiler Pro League. [naar artikel]

7. LIVE: Vroege owngoal helpt Anderlecht aan voorsprong in Charleroi (11/02/2024 - Sporza)

8. LIVE: De Sart zet oppermachtig Gent met strafschop op dubbele voorsprong in Charleroi (05/11/2023 - Sporza)

In het Stade du Pays de Charleroi sluiten de thuisploeg en KAA Gent de 13e speeldag af. Voor eigen volk won Charleroi zijn laatste drie wedstrijden. Maken ze tegen AA Gent het klavertje vier vol? Volg live op deze pagina. [naar artikel]

9. LIVE ANDERLECHT-CHARLEROI. GOAL! Amuzu zet Anderlecht met rake kopbal meteen weer op voorsprong (27/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na een nederlaag op de openingsspeeldag pakte Anderlecht de voorbije weken 9 op 9. Trekt paars-wit in eigen huis die goede lijn door tegen Charleroi, met ex-trainer Mazzu op de bank? Mis er niets van in onze liveblog! [naar artikel]

10. “Had de VAR te kampen met een black-out?”: KV Mechelen geeft tegen Charleroi weer voorsprong weg (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het wordt een kwalijke gewoonte. KV Mechelen heeft voor de derde keer op rij een voorsprong uit handen gegeven. Tegen Charleroi had het bij rust een dubbele voorsprong beet, maar na een nieuwe tegengoal op hoekschop én een penaltytreffer van Bayo werd het nog 2-2. [naar artikel]

11. LIVE. Met wat geluk, maar hij telt: Madsen knalt Westerlo op voorsprong in Charleroi (25/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Westerlo pakt de laatste weken weer punten en lijkt zo stilaan uit het dal te klimmen. Op speeldag 15 gaan de Kemphanen in Charleroi op zoek naar een belangrijke driepunter tegen een rechtstreekse concurrent in de degradatiestrijd. Volg de wedstrijd hier LIVE! [naar artikel]

12. LIVE: Rezaei knalt Charleroi na strafschop tegen de gang van het spel in op voorsprong! Club moet vol aan de bak (10/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge krijgt in Charleroi de kans om terug te slaan na de zure nederlaag op eigen veld tegen Anderlecht. Blauw-zwart zag zijn voorsprong op... [naar artikel]

13. KV Mechelen geeft weer voorsprong uit handen en moet tevreden zijn met gelijkspel tegen Charleroi (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

14. LIVE. Cercle komt opzetten in de tweede helft, Anderlecht kruipt wat achteruit (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Vierde speeldag • Aftrap: 18u30 • Cercle speelde gelijk in de Brugse derby • Anderlecht won nog niet buitenhuis [naar artikel]

15. LIVE. Refaelov slaat toe op slag van rust! Gouden Schoen trapt Anderlecht bij rentree op voorsprong bij Charleroi (27/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

• 16de speeldag Jupiler Pro League • Stade du Pays • Charleroi knap 5de in de stand • Anderlecht heeft amper 8 op 21 [naar artikel]

16. Van 2-0 naar 2-2: Anderlecht geeft na rust dubbele voorsprong uit handen tegen OH Leuven (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Nieuwe opdoffer voor Anderlecht. Paars-wit leidde halverwege met 2-0 tegen OH Leuven, maar gaf die dubbele voorsprong na rust uit handen: 2-2. In het slot was er nog veel te doen om een uiteindelijk niet gefloten strafschop voor de Brusselaars. [naar artikel]

17. LIVE. Rezaei brengt Charleroi eigenhandig op dubbele voorsprong (30/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

• Jupiler Pro League • Speeldag 17 • Stade du Pays de Charleroi • Ref: Frederik Geldhof [naar artikel]

18. KV Mechelen geeft dubbele voorsprong uit handen en moet vrede nemen met gelijkspel tegen Charleroi (12/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Na een aangenaam kijkstuk staan zowel KV Mechelen als Charleroi weer een puntje dichter bij de Europe play-offs. Via treffers van Hairemans en Cuypers leek Malinwa zijn schaapjes op het droge te hebben, maar voor de vijfde keer dit seizoen gaf het zijn dubbele voorsprong alsnog prijs. Andreou lukte de aansluiter, waarna Bayo een VAR-strafschop mocht hernemen en Coucke alsnog te grazen nam. [naar artikel]

19. Vrouwen van Anderlecht winnen herfstwandeling in Charleroi met forfaitscore (17/11/2023 - Sporza)

Anderlecht heeft zich in zijn uitwedstrijd bij Charleroi hersteld van de dubbele uppercut die het moest incasseren van OH Leuven (competitie en beker). [naar artikel]

20. LIVE ANDERLECHT-KVM. Onwaarschijnlijk! Onmondig KV Mechelen klimt plots op voorsprong tegen dominant Anderlecht (23/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op de slotspeeldag van de Jupiler Pro League probeert Anderlecht zich alsnog te plaatsen voor de Europe play-offs. Ze moeten daarvoor wel zelf winnen van KV Mechelen en hopen dat Charleroi en Cercle Brugge dat niet doen tegen respectievelijk Genk en Zulte Waregem. Na 5 minuten spelen trapte Stroeykens de thuisploeg al op voorsprong, maar Schoofs wiste die bonus uit met twee heerlijke doelpunten. Herstelt de thuisploeg nog van deze opdoffer? Volg het hier live! [naar artikel]

21. LIVE ANDERLECHT-CHARLEROI. Paars-wit met voorsprong rust in na heerlijke goal Leoni, Koffi ontsnapte aan rood (27/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

22. LIVE ANDERLECHT-AZ. Dubbele voorsprong voor paars-wit! Ashimeru werkt mooi af, AZ hangt in de touwen (13/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht neemt het vanavond (21 uur) in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Conference League op tegen AZ Alkmaar. Na een dikke 20 minuten spelen kopte Murillo de thuisploeg op voorsprong. Gaan de Brusselaars op hun elan verder en dwingen ze een goede uitgangspositie af? Volg het duel in onderstaande liveblog. [naar artikel]

23. LIVE: Eupen op dubbele voorsprong, kan Charleroi nog terugkeren? (28/10/2023 - Sporza)

Charleroi en Felice Mazzu lijken na een moeizame start van het seizoen weer op de goede weg. Kan Charleroi de goede lijn doortrekken op bezoek bij Eupen? De thuisploeg snakt naar een overwinning na een reeks van 6 nederlagen op een rij. Kan de ploeg van trainer Florian Kohfeldt vanavond het tij keren? Volg de match op deze pagina op de voet. [naar artikel]

24. LIVE EUPEN-ANDERLECHT. Houdt Anderlecht in slotkwartier stand met krappe 0-1-voorsprong? (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Charleroi en Cercle Brugge wonnen, dus staat Anderlecht weer onder druk. Paars-wit wint maar best in Eupen voor die strijd om dat felbegeerde ticket voor de Europe play-offs. Zonder Islam Slimani. De goalgetter ontbreekt, al maakte zijn vervanger Raman er wel al 0-1 van. Volg de match hieronder LIVE! [naar artikel]

25. LIVE ANDERLECHT-VILLARREAL. Villarreal op voorsprong na geblunder in defensie van Anderlecht (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond ontvangt Anderlecht Villarreal in de achtste finales van de Conference League. Anderlecht kan gelijke voet houden met Villarreal, maar stootte door een counter toch op een tegendoelpunt. Volg de match live op de voet in onze liveblog. [naar artikel]