07:00 De klassieke Franse keuken is helemaal terug. Lièvre à la royale bij Colette-De Vijvers of boeuf rossini bij Bozar: in deze vijf Belgische restaurants proef je ze. [naar artikel]
Afranselingen, vernederingen, wreedheid en brandwonden: chefs van sterrenrestaurants vinden dat ‘pijn’ en ‘extreem lijden’ in hun elitekeukens noodzakelijk zijn om karakter te kweken en om respect af te dwingen bij collega’s. Dat blijkt uit langdurig universitair onderzoek bij 62 toprestaurants in elf landen, waaronder ook België. [naar artikel]
07:05 Van boter tot urenlange voorbereidingen en exotische namen. Historische gerechten als pithivier, tournedos rossini en quenelles de brochet zijn helemaal terug. [naar artikel]
De Amerikaan kent méér van onze keuken dan wafels en chocolade. Met dank aan de Belgische chefs die in New York succesvolle restaurants uit de grond stampten. Petite Abeille, The Markt en Rouge Tomate, het zijn namen als een klok in The Big Apple. If you can make it there, you can make it anywhere? Niet als je huurprijs 16.500 euro per maand bedraagt. Alle drie de zaken zijn nu gesloten. [naar artikel]
Nog last minute op zoek naar inspiratie voor de kerstdis? Dat treft, want de digitale restaurantgids Foodtaster.be heeft een top 10 gemaakt met de... [naar artikel]
Maandag stelt Gault&Millau de nieuwe ‘gele’ gids voor. 1.283 Belgische restaurants krijgen een quotering van 12 of meer. Een record. “De laag onder de absolute top is de afgelopen jaren ontzettend breed geworden”, zegt directeur van de gids Marc Declerck. De oorzaak: jonge chefs die sneller bij de grootmeester vertrekken om hun eigen creatieve ei te leggen. [naar artikel]
Een stoomcursus klassieke muziek voor jongeren tussen de Toscaanse heuvels? Dat kan, onder het wakende oog (en oor) van dirigent Philippe Herreweghe. Maar krijg je jongeren er ook écht mee aan de klassieke muziek? [naar artikel]
Het startschot is gegeven voor de nieuwe campagne van Jong Keukengeweld. Voor deze 8ste editie van de imagocampagne zullen 54 jonge topchefs [naar artikel]
Ieder jaar gaat Goesting Magazine op zoek naar de beste nieuwe restaurants in West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Brussel. Uit... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.