Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Tijd

5 Belgische toprestaurants voor de klassieke Franse keuken

20/02/2024 - 07:10
"07:00 De klassieke Franse keuken is helemaal terug. Lièvre à la royale bij Colette-De Vijvers of boeuf rossini bij Bozar: in deze vijf Belgische restaurants proef je ze."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 5 Belgische toprestaurants voor de klassieke Franse keuken (20/02/2024 - De Tijd)

07:00 De klassieke Franse keuken is helemaal terug. Lièvre à la royale bij Colette-De Vijvers of boeuf rossini bij Bozar: in deze vijf Belgische restaurants proef je ze. [naar artikel]


2. “Ik schreeuwde het uit”: onderzoek toont geweld en misbruik aan in keuken van toprestaurants (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Afranselingen, vernederingen, wreedheid en brandwonden: chefs van sterrenrestaurants vinden dat ‘pijn’ en ‘extreem lijden’ in hun elitekeukens noodzakelijk zijn om karakter te kweken en om respect af te dwingen bij collega’s. Dat blijkt uit langdurig universitair onderzoek bij 62 toprestaurants in elf landen, waaronder ook België. [naar artikel]


3. Exit dashi, enter pithivier | De klassieke Franse keuken is terug (17/02/2024 - De Tijd)

07:05 Van boter tot urenlange voorbereidingen en exotische namen. Historische gerechten als pithivier, tournedos rossini en quenelles de brochet zijn helemaal terug. [naar artikel]


4. Amper nog échte steak-friet in New York: 3 Belgische toprestaurants moeten sluiten door hoge huurprijzen (07/11/2018 - Het Nieuwsblad)

De Amerikaan kent méér van ­onze keuken dan wafels en chocolade. Met dank aan de Belgische chefs die in New York succesvolle restaurants uit de grond stampten. Petite Abeille, The Markt en Rouge Tomate, het zijn namen als een klok in The Big Apple. If you can make it there, you can make it anywhere? Niet als je huurprijs 16.500 euro per maand bedraagt. Alle drie de zaken zijn nu gesloten. [naar artikel]


5. Dit waren in 2018 de 10 beste gerechten in de Belgische toprestaurants (23/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Nog last minute op zoek naar inspiratie voor de kerstdis? Dat treft, want de digitale restaurantgids Foodtaster.be heeft een top 10 gemaakt met de... [naar artikel]


6. Nog nooit zo veel Belgische toprestaurants in Gault&Millau, en dat is te danken aan nieuwe generatie chefs (05/11/2022 - Het Nieuwsblad)

Maandag stelt Gault&Millau de nieuwe ‘gele’ gids voor. 1.283 Belgische restaurants krijgen een quotering van 12 of meer. Een record. “De laag onder de absolute top is de afgelopen jaren ontzettend breed geworden”, zegt directeur van de gids Marc Declerck. De oorzaak: jonge chefs die sneller bij de grootmeester vertrekken om hun eigen creatieve ei te leggen. [naar artikel]


7. Klassieke muziek zkt. jongeren: Hoe een masterclass klassieke muziek jongeren (niet) kan bekeren tot het genre (10/08/2018 - De Morgen)

Een stoomcursus klassieke muziek voor jongeren tussen de Toscaanse heuvels? Dat kan, onder het wakende oog (en oor) van dirigent Philippe Herreweghe. Maar krijg je jongeren er ook écht mee aan de klassieke muziek? [naar artikel]


8. Jong Keukengeweld laat jongeren weer voor zachte prijs eten in toprestaurants (18/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het startschot is gegeven voor de nieuwe campagne van Jong Keukengeweld. Voor deze 8ste editie van de imagocampagne zullen 54 jonge topchefs [naar artikel]


9. Deze 4 toprestaurants winnen de Gouden Goesting 2017 (08/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ieder jaar gaat Goesting Magazine op zoek naar de beste nieuwe restaurants in West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Brussel. Uit... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!