Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE OEKRAÏNE. Russische aanvallen nemen toe aan oost- en zuidfront - Zelensky noemt situatie “uiterst moeilijk”

20/02/2024 - 14:20
"De Russische aanvallen aan het oostelijk en zuidelijk front in Oekraïne zijn fel toegenomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky geeft toe dat zijn leger zich geconfronteerd ziet met een “extreem moeilijke” situatie aan het front. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de oorlog in Oekraïne een “zaak van leven en dood”. Volg alle updates in onze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE OEKRAÏNE. Russische aanvallen nemen toe aan oost- en zuidfront - Zelensky noemt situatie “uiterst moeilijk” (20/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De Russische aanvallen aan het oostelijk en zuidelijk front in Oekraïne zijn fel toegenomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky geeft toe dat zijn leger zich geconfronteerd ziet met een “extreem moeilijke” situatie aan het front. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de oorlog in Oekraïne een “zaak van leven en dood”. Volg alle updates in onze liveblog. [naar artikel]


2. Oekraïne slaat toe aan zuidfront, op Krim én in Moskou: “Uithongeren, uitrekken en uithalen” (14/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Het Oekraïense offensief boekte dit weekeinde de eerste “signi­fi­­cante tactische successen”. Ook de Russische Kertsj-brug naar de Krim kwam zaterdag onder vuur, en in Moskou maken Oekraïense drones het Russische thuisfront nerveus. [naar artikel]


3. Live - Rusland claimt stroomuitval in regio Koersk door Oekraïense aanvallen • Zelensky: situatie aan frontlijn van oorlog blijft moeilijk (30/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Twee doden bij Oekraïense drone-aanvallen in Rusland, nog altijd aanvallen van pro-Oekraïense milities aan Russische grens  (14/03/2024 - VRT NWS)

In de Russische grensregio Belgorod zijn zeker 2 doden gevallen na Oekraïense drone-aanvallen de voorbije nacht en deze voormiddag. Aan de grens tussen Rusland en Oekraïne zijn er ook nog altijd gevechten tussen Russische strijders die voor Oekraïne vechten en het Russische leger. De druk wordt opgevoerd in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in Rusland die morgen beginnen. [naar artikel]


5. Live - Oekraïne: ‘Ontmoeting Zelensky en Poetin ver weg’ • Brits leger ziet bewijs van Russische aanvallen op burgers (10/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. LIVE. “EU komt met olie-embargo tegen Rusland” - Zelensky: Russische aanvallen op spoorwegen teken van zwakte (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Europese Commissie bereidt een zesde sanctiepakket voor, waar een verbod op de import van Russische olie onderdeel van is. Dat melden bronnen in Brussel. Vandaag vindt overleg plaats over de nieuwe sancties. Weerstand van lidstaten die afhankelijk zijn van de Russische exporten zouden meer tijd krijgen om over te schakelen op alternatieve leveranciers. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky noemt de aanvallen van Moskou op de spoorwegen in Oekraïne een “teken van zwakte”. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog. [naar artikel]


7. Live - Merkel ‘had niet de macht’ om Poetin te beïnvloeden • Zelensky: Russische aanvallen zullen Oekraïne niet verzwakken (25/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Poetin roept Russische Veiligheidsraad samen na Oekraïense drone-aanvallen • Zelensky bezoekt front in Donbas (06/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Zelensky waarschuwt voor Russische aanvallen op feestdagen: ‘Terreur blijft nooit onbeantwoord’ (23/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!