Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Strijd tegen cybercriminaliteit: “Facebookprofiel laten hacken is nu al zo eenvoudig geworden als je eigen pizza samenstellen”

21/02/2024 - 16:00
"Cybercriminaliteit zoals phishing en ransomware gaat steeds meer gepaard met vormen van artificiële intelligentie (AI), en dat zorgt ook voor nieuwe uitdagingen bij de politie. Dat verklaren experten van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen. Dicht bij AI aansluitende tools kunnen ook nuttig zijn bij het bestrijden van criminaliteit, zo blijkt."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Federale politie strijdt steeds meer tegen (en een beetje met) AI (22/02/2024 - DataNews)

Cybercriminaliteit zoals phishing en ransomware gaat steeds meer gepaard met vormen van artificiële intelligentie, en dat stelt ook de politie voor nieuwe uitdagingen. Dat verklaren experten van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen. tegelijkertijd kunnen AI-tools ook nuttig zijn bij het bestrijden van criminaliteit, zo blijkt. The post Federale politie strijdt steeds meer tegen (en een beetje met) AI appeared first on Data News. [naar artikel]


2. Overheid en bedrijven richten netwerk op in strijd tegen cybercriminaliteit (27/02/2020 - Het Nieuwsblad)

Overheden en bedrijven slaan de handen in elkaar in de strijd tegen cybercriminaliteit. Ze willen een netwerk oprichten om elkaar snel op de hoogte te brengen van cyberaanvallen en om de nodige informatie door te geven. Dat is donderdag gezegd op een kennisdag rond cybercriminaliteit in Aalter. [naar artikel]


3. Buren vormen front tegen cybercriminelen: “We organiseren Tupperware-avonden tegen hackers” (19/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

In de strijd tegen cybercriminaliteit kunnen nu ook de buren bijspringen. Het buurtinformatienetwerk wil vrijwilligers opleiden die over heel het land helpen en tips geven tegen cybercriminaliteit. Broodnodig: “We willen een soort Tupperware-avonden organiseren met tips“ zegt bezieler Benno Gekiere. Die er ons meteen ook enkele geeft. [naar artikel]


4. Europese Commissie voert strijd tegen cybercriminaliteit op (19/09/2017 - VRT NWS)

De Europese Commissie voert de strijd tegen cybercriminaliteit op. Een Europees agentschap moet de nationale agentschappen beter doen samenwerken en ondersteunen. [naar artikel]


5. Federale gerechtelijke politie wil 26 cyberspeurders aanwerven in 2023: “Steeds meer nodig in strijd tegen cybercriminaliteit” (19/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De federale gerechtelijke politie (FGP) wil dit jaar nog 26 cyberspeurders aanwerven en hoopt er de komende jaren jaarlijks 46 te kunnen rekruteren. "Ze zijn steeds meer nodig, in de strijd tegen de cybercriminaliteit, maar ook in het andere politiewerk", zegt An Berger, woordvoerder van de federale politie. De FGP organiseert vanavond een cyberevent in Brussel om studenten en mensen uit de privésector warm te maken om te solliciteren bij de politie. [naar artikel]


6. Apostrof blijkt catastrofe voor Domino's Pizza app (15/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Domino's Pizza heeft in verschillende landen een app waarmee klanten eenvoudig van thuis uit hun pizza's kunnen bestellen. De nieuwe app draaide [naar artikel]


7. “Een goede pizza telt maar drie tot vier ingrediënten”: 5 pizza-chefs over de perfecte pizza (20/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-experten verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]


8. Strijd tegen cybercriminaliteit kostte vorig jaar wereldwijd meer dan 6.000 miljard dollar (11/05/2022 - Het Belang van Limburg)

De strijd tegen cybercriminaliteit heeft in 2021 wereldwijd meer dan 6.000 miljard dollar of zo’n 5.700 miljard euro gekost. Dat heeft Alessandro Profumo, hoofd van de Italiaanse cybersecuritygigant Leonardo, dinsdag bekendgemaakt. [naar artikel]


9. “Een goede pizza telt maar drie tot vier ingrediënten”: 5 pizza-chefs over hoe je de perfecte pizza maakt (20/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-chefs verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]


10. “Een war room is een goed idee, maar niet voldoende in de strijd tegen cybercriminaliteit” (21/12/2022 - Express)

Cyberaanvallen tegen enkele overheidsinstellingen domineren momenteel het nieuws. Hackerscollectieven kunnen tegenwoordig gegevens bemachtigen of de werking van een stad lamleggen. De tijd dat criminaliteit enkel op straat plaatsvond is voorbij. Met de komst van de digitale realiteit zijn ook criminelen zich beginnen verplaatsen. En daarom is virtuele veiligheid vandaag minstens zo belangrijk geworden als fysieke. […] [naar artikel]


11. “De grootst mogelijke schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan? (15/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. [naar artikel]


12. Zo veroverde de pizza langzaamaan Limburg: “Belgen spraken vroeger over vlaai met beleg” (02/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Waar eet je de Lekkerste Pizza van Limburg? Dat ontdekken we pas op 1 oktober, nadat onze lezers hun stem hebben uitgebracht. Wat we nú willen weten: hoe belandde die heerlijke pizza precies in Limburg? En welke pizzeria was de allereerste? “Het verhaal van de pizza in Limburg begon niét in een pizzeria.” [naar artikel]


13. Drones: kinderlijk simpel te hacken (07/04/2019 - De Morgen)

Een van de populairste drones blijkt kinderlijk eenvoudig te hacken. Door het ontbreken van basale beveiliging kan een kwaadwillende de besturing van het toestel overnemen. [naar artikel]


14. Een pizza met nacho’s of een met frieten? Dit zijn de zotste pizza’s van Limburg (27/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Bij Pink Pizza in Genk kan je terecht voor een pizza ‘Wa Make’, ‘Nie geflipt doen’, ‘Anders da gaat nie’, of een pizza ‘Die beweegt niet meer’. Dat zijn junkpizza’s oftewel pizza’s met junkfood erop. “Mensen zijn er gek op.” [naar artikel]


15. “Nee, ananas hoort écht niet thuis op een pizza”: 5 pizza-chefs over hoe je zelf het perfecte exemplaar maakt thuis (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie niet in Italië geraakt deze zomer niet getreurd: ook thuis kan je genieten van een heerlijke pizza in warme temperaturen op je terras. Al kan je niet elke pizza zomaar ‘pizza’ noemen volgens deze 5 pizza-chefs uit Brugge, Genk, Gent, Leuven en Antwerpen. We passeerden om te weten te komen hoe je best aan de slag gaat met deeg en beleg om dat vleugje Italië op tafel te krijgen. En bak je die dan in een houtoven of een gasoven? “Een goede pizza telt maar drie of vier ingrediënten.” [naar artikel]


16. Binnenkort verkrijgbaar: de ‘Remco-pizza’, mét groenten maar zonder vlees (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Sinds maart van dit jaar is Remco Evenepoel (21) het gezicht van Pizza Hut, de bekende pizzaketen. En in de herfst gaat de samenwerking nog een stapje verder, want dan brengt Pizza Hut een ‘Remco-pizza’ op de markt. Al zullen vleesliefhebbers er misschien vriendelijk voor passen. “Er zal geen vlees op de pizza liggen”, aldus Stef Meulemans - CEO bij Top Brands, de Belgische holding waar Pizza Hut onder valt - in La Dernière Heure. “Wel veel groenten die Remco zelf graag lust.” De speciale pizza is volgens Meulemans onderdeel van een grote reclamecampagne rond de figuur Evenepoel, die niet alleen gekozen is wegens zijn sportieve verdiensten. “Zijn uitstraling is even belangrijk. Het is een simpele jongen, die tegen iedereen praat en die je zomaar zou kunnen tegenkomen in een van onze restaurants.” [naar artikel]


17. Wie bakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Dit zijn jullie vijf finalisten: “Mijn droom is uitgekomen” (22/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Meer dan tienduizend pizzafans brachten een stem uit voor de horecazaak met de - volgens hen - Lekkerste Pizza van Limburg. Deze vijf artisanale pizzeria’s scoorden het best en krijgen onze jury op bezoek voor een kaasovergoten ‘pizza margherita’-strijd. Mamma mia! [naar artikel]


18. Julie Vermeire gooit deze week ‘Alles in de strijd’ tegen borstkanker en gaat naakt, papa Jacques is trots: “We zijn zo preuts geworden” (28/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Ze is er klaar voor. De schroom overboord. De lingerie eveneens. Samen met zeven bekende vriendinnen gooit Julie Vermeire ‘Alles in de strijd’ in de strijd tegen borstkanker. “Mijn bovenstukje uitdoen, is een drempel. Maar daar draait deze actie om. Durven naar je borsten laten kijken.” Meer ontdek je in een nieuwe Showbits. [naar artikel]


19. Peppe leert ons eenvoudig Italiaans koken in nieuw boek: “Italië is meer dan pizza margherita” (15/09/2022 - Het Belang van Limburg)

In zijn nieuwste boek ‘Giro d’Italia’ deelt Peppe Giacomazza zestig gerechten uit de twintig Italiaanse regio’s. “Eenvoud is rijkdom. Ik wil laten zien dat je ook zonder truffel en bottarga verfijnd en lekker kan koken”, zegt de 45-jarige chef. [naar artikel]


20. Na opdracht in ‘De mol’ over “de grootste schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan? (15/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. [naar artikel]


21. Facebookprofiel van StuBru-presentator in 5 seconden gehackt, maar hoe kies je een goed wachtwoord? (11/02/2020 - VRT NWS)

In "De vraag van vandaag" buigt Studio Brussel-presentator Stijn Vlaeminck zich elke dag over de vraag van de dag. Vandaag is die: "Gebruik jij vaak hetzelfde paswoord?". Tijdens de uitzending slaagde ethisch hacker Inti De Ceukelaire er in 5 seconden in om het Facebookprofiel van Vlaeminck te hacken. Het kan dus geen kwaad om regelmatig je paswoord te veranderen. [naar artikel]


22. Cybercriminaliteit in België bijna verdrievoudigd in vijf jaar (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Cybercriminaliteit is in ons land de laatste vijf jaar bijna verdrievoudigd. Dat stelt Vlaams Belang-Kamerlid Ortwin Depoortere op basis van cijfers die hij opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. Hij pleit voor meer middelen en manschappen in de strijd tegen cybercriminaliteit en de overheveling van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) van de premier naar Binnenlandse Zaken. [naar artikel]


23. Dit is de tweede finalist van de Lekkerste Pizza van Limburg: “Het begon allemaal met een foodtruck” (27/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Wie maakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Emanuele van Pizza da Manu in Overpelt kunnen zijn. Nadat hij jarenlang pizza’s bakte in een succesvolle foodtruck, begon hij een ‘trattoria’ in de broodjeszaak van zijn vrouw. “Nathalie heeft me het laatste duwtje in de rug gegeven.” [naar artikel]


24. Het laatste woord: de Italiaan die Limburg pizza leerde eten (09/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Agostino Lombardi was een man van tradities, maar ook van eigen wijsheden. Een pizza belegd met veel ingrediënten weigerde hij zijn klanten te serveren – de traditie vraagt om eenvoud. Ananas op een pizza, wat in Italië neerkomt op heiligschennis, kon dan weer wel. ‘Italianen leggen zelfs Zwanworsten op hun pizza’s.’ [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!