Een boerderij met 16 miljoen pas geplante komkommers en daar bovenop nog heel veel paprika’s. Een Nederlands advocaat die gewoonlijk bureaumateriaal verkoopt om de schulden van failliete bedrijven af te betalen, staat voor een zware opdracht. Hij zoekt iemand die de grote hoeveelheid groenten kan onderhouden en verkopen. Hoe is het zover kunnen komen? [naar artikel]
De eerste komkommers van het seizoen hebben de REO Veiling in Roeselare verlaten tegen een prijs van 14,48 euro per stuk. Dat is opnieuw een [naar artikel]
https://images0.persgroep.net/rcs/v_V071AINT8nGDn_2WDNYRyTBls/diocontent/108059685/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg [naar artikel]
In de rubriek Podgrond gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: Pawel, de Poolse plukker van Maartje Duin. [naar artikel]
“We startten in september vorig jaar met de campagne van SAS om Penzance plasticvrij te maken. De hele gemeenschap stond er onmiddellijk achter en een half jaar later kregen we als eerste stad in Groot-Brittannië de plasticvrije status.” Inmiddels zijn ze al met 11 en hebben al 250 andere gemeenten zich aangemeld, ook buiten Groot-Brittannië. “Als er Limburgse gemeenten willen meedoen: we hebben een bruikbare handleiding en vijfpuntenplan dat jullie kunnen volgen.” Radiojournaliste Rachel Yates (43) is de vrouw die Penzance op de plasticvrije kaart heeft gezet. Haar campagne heeft eerst de Britse en nu ook de wereldpers naar Cornwall gehaald. Na een interview voor de Japanse televisie, maakt ze ook tijd voor Het Belang van Limburg. [naar artikel]
Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: de Dag van de Komkommer. [naar artikel]
Door de droogte zijn de bloemkolen kleiner en groeien veel komkommers krom. Verwacht wordt dat deze warme dagen vooral in de komende maanden een streep door de rekening van de landbouwers zullen trekken. [naar artikel]
Voedselverspilling: het gebeurt in zowat elke fase van de voedselketen. In de landbouw, in de industrie en ook en vooral in onze eigen keuken. In de derde aflevering van “Over eten” houden Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis onze spilzucht tegen het licht. We ontdekken ook verrassende ingrediënten in dierenvoeding en schlagerzanger Christoff onthult zijn innige band met de warme bakker. [naar artikel]
Bij BelOrta in Sint-Katelijne-Waver, de grootste groenten- en fruitveiling van ons land is dat, zijn de eerste komkommers van het nieuwe seizoen verkocht. [naar artikel]
Europa heeft een onderzoek bevolen naar overeenkomsten tussen het Duitse en Franse EHEC-dossier. In Frankrijk zijn zeven mensen ziek na het eten van kiemen, de Duitse besmetting eiste inmiddels meer dan 40 levens. De link tussen beide zouden Italiaanse zaden kunnen zijn. De kans dat Belgen dergelijke kiemen eten, is bijzonder klein. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.