Een nieuwe studie heeft de invloed van populaire dranken op het hart onderzocht. Van koffie over frisdrank tot fruitsap: welke vloeistoffen zijn echte killers voor ons hart, en welke zijn gezond? “Eén slok hiervan is al slecht”, duidt HLN-diëtiste Sanne Mouha de resultaten. Ze rangschikt de dranken van minst naar meest gezond én geeft tien simpele voedingstips voor een gezonder hart. [naar artikel]
Een nieuwe studie heeft de invloed van populaire dranken op het hart onderzocht. Van koffie over frisdrank tot fruitsap: welke vloeistoffen zijn echte killers voor ons hart, en welke zijn gezond? “Eén slok hiervan is al slecht”, duidt HLN-diëtiste Sanne Mouha de resultaten. Ze rangschikt de dranken van minst naar meest gezond én geeft tien simpele voedingstips voor een gezonder hart. [naar artikel]
De vereniging van Amerikaanse cardiologen waarschuwt dat een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, nog steeds een ongezond dieet is. Maar 'verstandig vegetarisch’ is wel degelijk beter voor je hart. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]
Wie eenzaam is, heeft de helft meer kans om voor zijn zeventigste te sterven dan iemand met veel sociale contacten. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers. “Onder de mensen komen is net zo belangrijk als eten en drinken”, zegt psychiater Dirk De Wachter. [naar artikel]
'De blijvende belangstelling en de groeiende aandacht voor niet-alcoholische alternatieven in horeca en handel wijzen op een maatschappij in verandering', concluderen de initiatiefnemers van Tournée Minérale na een tweede succesvolle editie. [naar artikel]
Na suiker en verzadigde vetten nemen wetenschappers nu industrieel voedsel in het vizier. Wie er veel van eet, wordt dikker, heeft een grotere kans op hart- en vaatziekten en sterft vroeger. “Er is iets loos met die categorie van ultrabewerkte etenswaren – los van hun vaak hoge gehalte aan suiker, vet en zout.” [naar artikel]
Vaak ultrabewerkte voeding eten linkt een nieuwe studie aan een hoger risico op diabetes type 2, mentale problemen én sterven aan hart- en vaatproblemen. Maar hoe herken je te bewerkte voeding en hoe beperk je de impact ervan op je lijf? Voedingsexperten Christophe Matthys (KU Leuven) en Sanne Mouha (UZA) geven tips. “Met twee snelle oplossingen wordt kant-en-klaar toch nog voedzaam.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.