Gazet van Antwerpen

09/03/2024 - 23:00
"Bizarre fase op het half uur in RWDM-Anderlecht. Na (licht) contact met David Sousa ging Jan Vertonghen neer in de zestien. De kapitein van paars-wit schudde meteen met zijn vinger en leek zo aan te geven dat het geen strafschop was. Toch bleef scheidsrechter Laforge bij zijn beslissing. Ook de VAR kwam niet tussen."

1. VIDEO. Anderlecht krijgt strafschop nadat Jan Vertonghen neergaat in zestien, maar die lijkt aan te geven dat het er geen is (09/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Bizarre fase op het half uur in RWDM-Anderlecht. Na (licht) contact met David Sousa ging Jan Vertonghen neer in de zestien. De kapitein van paars-wit schudde meteen met zijn vinger en leek zo aan te geven dat het geen strafschop was. Toch bleef scheidsrechter Laforge bij zijn beslissing. Ook de VAR kwam niet tussen. [naar artikel]

2. Scheidsrechter fluit geen penalty nadat Dieumerci Mbokani neergaat in de zestien, terecht? (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)

In de wedstrijd tussen Antwerp en OHL maandagavond speelde Ibrahima Seck net na rust Diemerci Mbokani aan in de zestien van OHL. Met 2-2 op het scorebord vloerde centrale verdediger Sascha Kotysch Mbokani in de zestien met een halve judoworp, maar scheidsrechter Wim Smet zag er geen graten in en floot geen penalty voor The Great Old. [naar artikel]

3. Bekijk hoe Argentijnse opponente Persoon zonder aanleiding neergaat: "Ze kon beter thuis blijven en ballet gaan doen" (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Delfine Persoon heeft vrijdagavond met succes haar wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigd. Ze won voor eigen publiek in Zwevezele tegen de [naar artikel]

4. Feyenoorder die na tikje tegen het hoofd theatraal neergaat: "Soms doe je wat doms op het veld en nu sta ik voor lul" (23/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Met het nodige geluk won Feyenoord dankzij een kopbalgoal van Robin van Persie van FC Utrecht (1-0), waar gewezen Belgisch bondscoach Dick Advocaat... [naar artikel]

5. Even zorgen om Eden Hazard, nadat hij in duel neergaat en pijnlijk naar zijn rechtervoet grijpt (21/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het zal toch niet? Vlak voor de pauze, Lukaku die perfect Eden Hazard aanspeelt in de zestien. Net voor de aanvaller wou aanleggen, ging hij neer in duel met O’Shaughnessy. Te licht voor een strafschop, zo oordeelde ref Brych. Zo mogelijk veel erger: Hazard greep meteen naar de rechtervoet en trok een pijnlijke grimas. Het leek op het eerste gezicht alvast niet de rechterenkel te zijn waaraan Eden in maart vorig jaar is geopereerd en die hem al bijna anderhalf jaar parten speelt. Maar al trekkebenend moest Hazard verder, waarna er een minuutje later afgeloten werd voor de pauze. Gelukkig start Eden, geregeld bij de acties betrokken maar weinig succesvol laat staan flitsend, nog wel de tweede helft. Hij staat voor het eerst sinds 1,5 jaar aan de aftrap van een match met de Rode Duivels. [naar artikel]

6. Even zorgen om Eden Hazard, nadat hij in duel neergaat en pijnlijk naar zijn voet grijpt (21/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het zal toch niet? Vlak voor de pauze, Lukaku die perfect Eden Hazard aanspeelt in de zestien. Net voor de aanvaller wou aanleggen, ging hij neer in duel met O’Shaughnessy. Te licht voor een strafschop, zo oordeelde ref Brych. Zo mogelijk veel erger: Hazard greep meteen naar de linkervoet en trok een pijnlijke grimas. Gelukkig al niet de rechterenkel waaraan Eden in maart vorig jaar is geopereerd en die hem al bijna anderhalf jaar parten speelt. Maar al trekkebenend moest Hazard verder, waarna er een minuutje later afgeloten werd voor de pauze. Gelukkig start Eden, geregeld bij de acties betrokken maar weinig succesvol laat staan flitsend, nog wel de tweede helft. Hij staat voor het eerst sinds 1,5 jaar aan de aftrap van een match met de Rode Duivels. [naar artikel]

7. Huisanalist Gumienny: “Strafschop voor Anderlecht erg licht en handspel Dauda buiten de zestien” (12/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Onze huisanalist Serge Gumienny komt terug op de discutabele strafschopfases in Anderlecht-KRC Genk van vrijdagavond. [naar artikel]

8. 7/10 voor Jan Vertonghen: zo ver is het gekomen dat ze bij Anderlecht al geen strafschop meer willen claimen die er toch gewoon één is (11/03/2024 - Humo)