Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Pro-Oekraïense Russische milities claimen aanvallen in Rusland, na nacht van Oekraïense droneaanvallen

12/03/2024 - 14:10
"Zeker twee pro-Oekraïense Russische milities claimen aanvallen op gebied in het zuiden van Rusland. De aanvallen volgen na een nacht van Oekraïense drone- en raketaanvallen op verschillende regio's in Rusland. Intussen is ook een Russisch militair vliegtuig neergestort. Of Oekraïne daar achter zit, is niet duidelijk."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Live - Russische aanvallen op Odessa stuwen graanprijs omhoog • Oekraïne en Rusland betichten elkaar van uitvoeren droneaanvallen (25/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Pro-Oekraïense Russische milities claimen aanvallen in Rusland, na nacht van Oekraïense droneaanvallen (12/03/2024 - VRT NWS)

Zeker twee pro-Oekraïense Russische milities claimen aanvallen op gebied in het zuiden van Rusland. De aanvallen volgen na een nacht van Oekraïense drone- en raketaanvallen op verschillende regio's in Rusland. Intussen is ook een Russisch militair vliegtuig neergestort. Of Oekraïne daar achter zit, is niet duidelijk. [naar artikel]


3. Live - Droneaanvallen in heel Oekraïne, ook op Kiev • Russische bommenwerper schiet per ongeluk op Russische stad (21/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Droneaanvallen op Russische luchtmachtbases: Kremlin beschuldigt Oekraïne en reageert met raketaanvallen (06/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Zelensky: “Russische droneaanvallen bedoeld om ons uit te putten” (02/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Rusland plant een langdurige aanvalscampagne met Iraanse drones om Oekraïne “uit te putten”, aldus de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. “We hebben informatie dat Rusland een langdurige aanval plant met behulp van Shahed-drones,” zei Zelensky in een videotoespraak. Dat zijn drones van Iraanse makelij, ingezet door het Russisch leger. [naar artikel]


6. Oekraïne meldt Russische droneaanvallen op Odesa (04/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense havenstad Odesa is dinsdagochtend vroeg getroffen door aanvallen met Russische drones, melden de lokale autoriteiten. Er is sprake van schade, maar details daarover zijn door Oekraïne niet bekendgemaakt. Wel wordt gewaarschuwd voor een tweede aanvalsgolf met drones. [naar artikel]


7. Live - Oekraïne meldt Russische droneaanvallen op Odessa, meeste drones onschadelijk gemaakt (04/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Opnieuw Russische droneaanvallen op verschillende Oekraïense regio's, avondklok in Cherson (03/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Russische leger heeft volgens de Oekraïense autoriteiten in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw in meerdere regio's van het land droneaanvallen uitgevoerd. [naar artikel]


9. Live - Gouverneur meldt ‘groot aantal’ droneaanvallen in Russische grensregio Belgorod (24/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Zo is het leven in Kiev onder de Russische droneaanvallen: “Sinds zaterdag zijn de Russen doorgedraaid” (31/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Het enige wat ik kan doen, is schuilen in ons inkomhalletje dat vol dekens ligt.” Al nachten aan een stuk schiet Rusland bommen af op op Kiev. De Oekraïense hoofdstad spreekt van de grootste droneaanval sinds het begin van de oorlog. Brokstukken stortten neer op gebouwen en auto’s. “De explosies klinken luider, alsof het einde nabij is", zegt lerares Sophia (33) die sinds het begin van de oorlog voor HLN al verschillende keren een dagboek bijhield over haar leven in de oorlog. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!