Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Oorlogsreporter Robin Ramaekers over 22 jaar aan het front: “Dode mensen doen me weinig. De machteloosheid kruipt veel meer in mijn kleren”

18/03/2024 - 10:10
"Oorlogscorrespondent zijn is verslavend. Vraag dat maar aan Robin Ramaekers. 22 jaar zit hij al in het vak en riskeert hij zijn hachje. Wat doet de gruwel van het front met een mens? Wat zijn de lichtpunten? “Het hele dorp lag plat, maar één vrouwtje bleef haar bloemen gieten.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Oorlogsreporter Robin Ramaekers over 22 jaar aan het front: “Dode mensen doen me weinig. De machteloosheid kruipt veel meer in mijn kleren” (18/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Oorlogscorrespondent zijn is verslavend. Vraag dat maar aan Robin Ramaekers. 22 jaar zit hij al in het vak en riskeert hij zijn hachje. Wat doet de gruwel van het front met een mens? Wat zijn de lichtpunten? “Het hele dorp lag plat, maar één vrouwtje bleef haar bloemen gieten.” [naar artikel]


2. INTERVIEW. Oorlogsreporter Robin Ramaekers over 22 jaar aan het front: “Dode mensen doen me weinig. De machteloosheid kruipt veel meer in mijn kleren” (18/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Oorlogscorrespondent zijn is verslavend. Vraag dat maar aan Robin Ramaekers. 22 jaar zit hij al in het vak en riskeert hij zijn hachje. Wat doet de gruwel van het front met een mens? Wat zijn de lichtpunten? “Het hele dorp lag plat, maar één vrouwtje bleef haar bloemen gieten.” [naar artikel]


3. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers vanuit bevrijde stad Izjoem: “Niemandsland waar geen leven meer mogelijk is” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel het Oekraïense leger er de laatste weken in geslaagd is om een aantal gebieden op de Russen te heroveren, blijven Oekraïners ook na de terugtrekking van de Russische militairen achter met grote vernieling. Onder meer voor de inwoners van de noordoostelijke provincie Charkiv, die tot voor kort nog onder Russische controle stond, neemt wanhoop de bovenhand. “Hoewel de mensen zich bevrijd voelen, is de regio rond de stad Izjoem een soort van niemandsland geworden, waar op dit moment geen leven meer mogelijk is”, zegt onze oorlogsreporter Robin Ramaekers. [naar artikel]


4. REISVERSLAG. Oorlogsreporter Robin Ramaekers trok naar oostelijke frontlinie in Oekraïne: “Ik krijg klamme handen van het besef dat we midden in een martelkamer zijn beland” (07/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

In het oosten van Oekraïne, bij Bachmoet, volgen zware dreunen en explosies elkaar snel op. Een groot contrast met het recent bevrijde Izjoem, waar lege grafkuilen, de geur van ontbinding en een ijzingwekkende martelkelder stille getuigen zijn van de gruwel die er zich afspeelde. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers ging op pad aan de oostelijke frontlijn en sprak met de bewoners die besloten te blijven: “Voor wij die gebleven zijn, zijn er maar twee opties: krankzinnig worden in je eigen alsmaar kleiner wordend wereldje, of overleven van dag tot dag zonder je te veel vragen te stellen waar je toch geen antwoord op vindt.” [naar artikel]


5. Bilall Fallah (32): "Na eerste jaar even overwogen of ik niet beter oorlogsreporter zou worden" (12/06/2018 - De Morgen)

Doffe ellende? Een onvergetelijk feest? Of iets ertussenin? In deze rubriek kijken bekende ex-studenten terug op hun examentijd. Vandaag: Bilall Fallah (32), filmregisseur en scenarioschrijver. [naar artikel]


6. Beroep: sociale oorlogsreporter (12/04/2019 - De Morgen)

Met Rudi Vranckx en Patrick Van Gompel zonden deze week zowel de VRT als vtm hun zonen richting Gaza uit. Hun doen en laten was niet alleen te volgen in de reguliere nieuwsuitzendingen maar ook op sociale media allerhande. Met veel succes: 'Facebook is het ideale kanaal om een jong publiek te bereiken.' Pieter Dumon [naar artikel]


7. De kinderen van oorlogsreporter Bruno Beeckman: ‘Geen nieuws is goed nieuws? Dat kon ook betekenen dat papa dood is’ (22/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. ‘Pas deze zomer besefte ik hoe getraumatiseerd hij moet zijn’: de kinderen van oorlogsreporter Bruno Beeckman (22/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Onze tv-tips: een oorlogsreporter, moderne huizen en kroostrijke gezinnen (26/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie. [naar artikel]


10. ‘De collaborateurs moeten nu zeer snel vluchten’: oorlogsreporter vanuit de pas bevrijde gebieden in Oekraïne (15/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!