Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

DE GROTE PEILING. Moet Rousseau terugkeren nu Vooruit al derde peiling op rij klappen krijgt?

23/03/2024 - 12:30
"Drie weken. Meer rest er niet meer tot 13 april, de uiterlijke datum voor Conner Rousseau om te beslissen of hij terugkeert en lijstduwer wordt in Oost-Vlaanderen. En de vraag dringt zich op of ze hem niet moeten overtuigen: in onze Grote Peiling gaat het alleen maar achteruit met Vooruit sinds zijn vertrek. Terwijl de cijfers net aantonen dat de kiezer hem terug wil. Hoe hard is de roep om Rousseau? En wat ziet de partij nog als reden voor de slechte resultaten?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. DE GROTE PEILING. Moet Rousseau terugkeren nu Vooruit al derde peiling op rij klappen krijgt? (23/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Drie weken. Meer rest er niet meer tot 13 april, de uiterlijke datum voor Conner Rousseau om te beslissen of hij terugkeert en lijstduwer wordt in Oost-Vlaanderen. En de vraag dringt zich op of ze hem niet moeten overtuigen: in onze Grote Peiling gaat het alleen maar achteruit met Vooruit sinds zijn vertrek. Terwijl de cijfers net aantonen dat de kiezer hem terug wil. Hoe hard is de roep om Rousseau? En wat ziet de partij nog als reden voor de slechte resultaten? [naar artikel]


2. ▶ Rousseau is Vooruit, Vooruit is Rousseau: ‘Hij is de grote sterkte én de grote zwakte van de partij’ (22/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. De brief op het partijbureau, een onverwachte medestander en de blijvende twijfel: de nacht waarin Vooruit hoopte dat Conner Rousseau zou terugkeren (31/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Vlaams Belang en N-VA nek aan nek in nieuwe peiling, Rousseau stuwt Vooruit naar hoogste score in jaren (16/09/2022 - Het Nieuwsblad)

Als het zondag verkiezingen zouden zijn, dan zou Vlaams Belang met 21,6 procent nipt de grootste partij in Vlaanderen zijn. N-VA volgt met 21,5 procent op zeer korte afstand. Vooruit schiet naar 16,8 procent, terwijl CD&V onder de symbolische grens van 10 procent duikt. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir. [naar artikel]


5. Vooruit na exclusieve peiling: “De Vlaming apprecieert duidelijk dat Rousseau zijn excuses aanbood en verantwoordelijkheid nam” (21/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dat zes op de tien Vlamingen Conner Rousseau een tweede kans willen geven na een bezinningsperiode, steunt Vooruit in het idee dat de ex-voorzitter de juiste keuze heeft gemaakt. Al is er nog geen duidelijkheid over zijn rol bij de komende verkiezingen. [naar artikel]


6. ANALYSE GVA PEILING. Vlaams Belang op 1, Vooruit krijgt tik na heisa rond Rousseau: zo liggen kaarten halfjaar voor verkiezingen (04/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Als het vandaag verkiezingen zouden zijn, dan zou 27,5% van de Vlamingen voor Vlaams Belang stemmen. Dat blijkt uit onze GVA Peiling. Zowat alle andere partijen staan op verlies of trappelen ter plaatse. Twee partijvoorzitters moeten zelfs voor hun parlementszetel vrezen. [naar artikel]


7. GVA PEILING. Heisa rond Conner Rousseau doet Vooruit achteruitgaan, Vlaams Belang heeft wind in de zeilen (04/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Als het vandaag verkiezingen zouden zijn, dan zou Vlaams Belang afgetekend de winnaar van de verkiezingen worden. Dat blijkt uit onze GVA-peiling. Het is de eerste keer dat er gepeild wordt na het ontslag van Conner Rousseau als voorzitter en dat laat zich voelen bij Vooruit. Ook de interne problemen bij Open Vld blijven hangen bij de kiezer. Voor het eerst sinds lang bestaat de kans dat er geen Antwerpse liberaal verkozen raakt. [naar artikel]


8. PEILING. Vooruit gaat achteruit na heisa rond Conner Rousseau, Vlaams Belang heeft wind in de zeilen (04/12/2023 - Het Nieuwsblad)

Als het vandaag verkiezingen zouden zijn, dan zou Vlaams Belang afgetekend de winnaar van de verkiezingen worden. Dat blijkt uit een peiling van Gazet Van Antwerpen bij inwoners van de provincie Antwerpen. Het is de eerste keer dat er gepeild wordt na het ontslag van Conner Rousseau als voorzitter en dat laat zich voelen bij Vooruit. Ook de interne problemen bij Open Vld blijven hangen bij de kiezer. Voor het eerst sinds lang bestaat de kans dat er geen Antwerpse liberaal verkozen raakt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!