Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Antwerpse spoedarts werkt in ziekenhuis op Westelijke Jordaanoever: “Mensen zijn bang dat het hier een tweede Gaza wordt”

29/03/2024 - 03:10
"“Gezondheidswerkers worden tegengewerkt en zelfs aangevallen. De toegang tot ziekenhuizen wordt geblokkeerd. Niet enkel in Gaza, ook hier, op de Westelijke Jordaanoever. Daar kan mijn verstand niet bij.” Dat vertelt Tina Lavigne (38), een Antwerpse spoedarts die voor Artsen Zonder Grenzen in de ziekenhuizen van Jenin en Tulkarm werkt."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Antwerpse spoedarts werkt in ziekenhuis op Westelijke Jordaanoever: “Mensen zijn bang dat het hier een tweede Gaza wordt” (29/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

“Gezondheidswerkers worden tegengewerkt en zelfs aangevallen. De toegang tot ziekenhuizen wordt geblokkeerd. Niet enkel in Gaza, ook hier, op de Westelijke Jordaanoever. Daar kan mijn verstand niet bij.” Dat vertelt Tina Lavigne (38), een Antwerpse spoedarts die voor Artsen Zonder Grenzen in de ziekenhuizen van Jenin en Tulkarm werkt. [naar artikel]


2. Live - Canada: ‘Israël niet achter aanval op ziekenhuis Gaza’ • Dode na luchtaanval Israël op moskee Westelijke Jordaanoever (22/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. LIVE ISRAËL. “Israël belegert ziekenhuis op Westelijke Jordaanoever”- Netanyahu: “Het lukt ons niet zo min mogelijk slachtoffers te maken” (17/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

De “ernstige schendingen” van het internationaal recht door Israël tegen de Palestijnen wijzen volgens experts van de Verenigde Naties op een beginnende genocide. “De duidelijk genocidale en ontmenselijkende retoriek” van leden van de Israëlische regering verontrust de experts. Bovendien zou het willekeurige Israëlische gebruik van zware en moderne wapens leiden tot een “kolossaal dodental”. Intussen heeft de Israëlische premier Netanyahu toegegeven dat Israël er niet in slaagt het aantal burgerslachtoffers in Gaza te minimaliseren. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


4. Live - ‘Israël heeft grootste ziekenhuis op Westelijke Jordaanoever omsingeld’ • Defensieminister: ‘Offensief gaat volgende fase in’ (17/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Live - ‘Israël heeft grootste ziekenhuis op Westelijke Jordaanoever omsingeld’ • Opnieuw dode Israëlische gijzelaar gevonden in Gaza (17/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Israëlisch leger vindt lichaam van gegijzelde soldate, nu ook ziekenhuis op Westelijke Jordaanoever omsingeld (17/11/2023 - VRT NWS)

Het Israëlische leger zegt de stoffelijke resten te hebben gevonden van Noa Marciano, een 19-jarige soldate die door Hamas werd gegijzeld. Haar lichaam zou gisterenavond door experts in Israël zijn geïdentificeerd. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt. [naar artikel]


7. Live - Israëlische soldaten bestormen vermomd ziekenhuis op Westelijke Jordaanoever (30/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Drie terroristen gedood tijdens Israëlische undercoveroperatie in ziekenhuis op Westelijke Jordaanoever (30/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Tijdens een spectaculaire undercoveroperatie heeft het Israëlische leger naar eigen zeggen drie terroristen gedood in een ziekenhuis in Jenin, op de Westelijke Jordaanoever. [naar artikel]


9. Live - Aanval op Al-Shifa-ziekenhuis duurt voort • Vier doden bij Israëlische aanval op vluchtelingenkamp Westelijke Jordaanoever (21/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!