Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Daar is het witte goud weer: bij deze Limburgse boeren koop je asperges recht van het veld

29/03/2024 - 11:00
"Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken, de eerste asperges schieten nu al uit de grond. Lust jij ze op Vlaamse wijze of liever in de soep? Bij deze aspergeboeren kan je nog tot en met juni terecht voor verse asperges van het veld."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Daar is het witte goud weer: bij deze Limburgse boeren koop je asperges recht van het veld (29/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken, de eerste asperges schieten nu al uit de grond. Lust jij ze op Vlaamse wijze of liever in de soep? Bij deze aspergeboeren kan je nog tot en met juni terecht voor verse asperges van het veld. [naar artikel]


2. DE GRENS. Asperges op Vlaamse wijze hebben Nederlands tintje: “Al onze Kempense asperges hebben Nederlandse roots” (11/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Overal langs Kempense wegen komt men reclameborden tegen om de delicatesse aan te prijzen. Net over de grens springen dan weer de uitgestrekte aspergevelden in het oog. Aspergetelers Jos Kennes uit Alphen en zijn Poppelse collega Fons Nooyens vertellen alles over het witte goud, van de teelt tot de bereiding. “Bij asperges à la flamande hoort een goede ham.” [naar artikel]


3. Indruk maken met het witte goud: lunch met witte asperges, krokante prosciutto en erwtjespuree (31/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Mei is de maand waarin asperges - oftewel het witte goud - ware smaakbommen zijn. Plus: ze zitten nu ook vol vitamines. Wij doen lekker extravagant... [naar artikel]


4. Hoe komt het dat er al witte asperges verkrijgbaar zijn, ook al is het seizoen nog niet gestart? En heeft het witte goud ook ‘last’ van de inflatie? (14/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ook al is het nog maar half maart en allesbehalve lenteweer, toch zijn er al heel wat witte asperges te koop. Normaal moeten we wachten tot Pasen voor de eerste lading. Hoe komt het dat ze er nu al zijn? En heeft dat invloed op de prijs of niet? Aspergetelers Bert Vercammen en Charlotte Vanderbeken leggen uit. [naar artikel]


5. Boeren krijgen hulp uit onverwachte hoek: “Asperges steken, het is eens iets anders dan tanden trekken” (19/04/2020 - Gazet van Antwerpen)

Heel wat vertrouwde buitenlandse werkkrachten geraken door de huidige reisbeperkingen niet tot in ons land. Helaas wacht de oogst niet tot de passage van het coronavirus verteerd is en kunnen onze land- en tuinbouwbedrijven niet zonder seizoensarbeiders. Gelukkig springen tijdelijk werklozen uit andere sectoren bij. Bij aspergeboer Patrick Robeyns uit Halle-Zoersel steken een gestrande wereldreiziger, een kok én een tandarts mee de handen uit de mouwen om het witte goud tijdig te oogsten. [naar artikel]


6. Bij deze boeren koop je de asperges vers van het veld (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Asperges zijn op hun best wanneer ze kraakvers zijn. Waar koop je ze dan beter dan bij de aspergeboer zelf? Deze vijf aspergetelers openden de hoevewinkel voor een nieuw aspergeseizoen. [naar artikel]


7. Deze frisse groentepizza met witte asperges in de hoofdrol doet je de klassieke margherita zo vergeten (15/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het allerfijnste aan pizza is misschien wel dat het zo'n veelzijdige lekkernij is: gooi er gelijk welke soort groenten, fruit, vlees, vis of kaas... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!