Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Terreurgroep IS roept op tot aanslagen, "maar dreiging is eigenlijk niet toegenomen"

29/03/2024 - 14:30
"Terreurgroep IS roept in een videoboodschap 'lone wolves' op overal ter wereld aanslagen te plegen, vooral in Europa en de VS. Toch hoeven we geen golf van terroristische aanvallen te verachten, zegt expert inlichtingendiensten en terreurbestrijding Kenneth Lasoen. "IS wil vooral angst zaaien.""

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Terreurgroep IS roept op tot aanslagen, "maar dreiging is eigenlijk niet toegenomen" (29/03/2024 - VRT NWS)

Terreurgroep IS roept in een videoboodschap 'lone wolves' op overal ter wereld aanslagen te plegen, vooral in Europa en de VS. Toch hoeven we geen golf van terroristische aanvallen te verachten, zegt expert inlichtingendiensten en terreurbestrijding Kenneth Lasoen. "IS wil vooral angst zaaien." [naar artikel]


2. ‘België is niet immuun voor deze dreiging’: terreurgroep IS-K, die toesloeg in Moskou, duikt ook op in dossiers in ons land (26/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Hoe terreurgroep IS-K zich ook in ons land begint te profileren: ‘We zijn niet immuun voor deze dreiging’ (26/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Taiwan reageert op toegenomen Chinese dreiging: “Als er oorlog uitbreekt, vechten we tot het bittere eind” (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

De gemoederen lopen hoog op tussen China en Taiwan. Het zelfstandige en democratisch geregeerde eiland hekelt de toegenomen militaire activiteit van Peking in de regio. Als China aanvalt en er een oorlog komt, zal Taiwan terugvechten tot het bittere einde, reageerde de Taiwanese buitenlandminister vandaag. [naar artikel]


5. VS en Zuid-Korea gaan gezamenlijke militaire activiteiten uitbreiden na toegenomen dreiging Noord-Korea (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Verenigde Staten en Zuid-Korea gaan hun gezamenlijke militaire activiteiten rond het Koreaanse schiereiland opschalen. Dat hebben de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Yoon Suk-yeol zaterdag afgesproken tijdens een ontmoeting in Seoel. [naar artikel]


6. Hackers treffen het ene Europese energiebedrijf na het andere: “Er is een toegenomen dreiging” (15/09/2022 - Gazet van Antwerpen)

Verscheidene Europese gas- en elektriciteitsbedrijven kregen onlangs een aanval met gijzelsoftware te verwerken. Meer dan eens zaten daar Russische criminelen achter, en die lijken uit op meer dan geld. [naar artikel]


7. Live - ‘Russische dreiging voor Finse infrastructuur toegenomen’ • Russische inkomsten uit olie-export op hoogste niveau sinds juli 2022 (12/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Brusselaar (30) aangehouden als leider terreurgroep in onderzoek aanslagen Parijs (02/06/2017 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!