Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky: Oekraïne verliest oorlog als VS niet helpen - Drone ontploft aan kerncentrale van Zaporizja

08/04/2024 - 01:10
"De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zondag gezegd dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland zal verliezen als het Amerikaanse Congres een groot militair hulppakket niet goedkeurt. “Het is moeilijk voor Oekraïne om te overleven zonder deze hulp. Als Oekraïne de oorlog verliest, zullen andere staten worden aangevallen”, zei Zelensky tijdens een videobijeenkomst. En volgens het Internationaal Atoomenergieagentschap is er aan de kerncentrale van Zaporizja een drone ontploft. Rusland wijst naar Oekraïne als schuldige en zegt dat de centrale niet beschadigd raakte. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE OEKRAÏNE. Zelensky: Oekraïne verliest oorlog als VS niet helpen - Drone ontploft aan kerncentrale van Zaporizja (08/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zondag gezegd dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland zal verliezen als het Amerikaanse Congres een groot militair hulppakket niet goedkeurt. “Het is moeilijk voor Oekraïne om te overleven zonder deze hulp. Als Oekraïne de oorlog verliest, zullen andere staten worden aangevallen”, zei Zelensky tijdens een videobijeenkomst. En volgens het Internationaal Atoomenergieagentschap is er aan de kerncentrale van Zaporizja een drone ontploft. Rusland wijst naar Oekraïne als schuldige en zegt dat de centrale niet beschadigd raakte. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


2. “Geen wapens rond de kerncentrale”: VN wil gedemilitariseerde zone rond Zaporizja-kerncentrale (12/08/2022 - Express)

De situatie rond de kerncentrale van Zaporizja is, licht uitgedrukt, gevaarlijk te noemen. De centrale werd ingepalmd door de Russen, die er een raketbasis van maakten. De energiecentrale, de grootste van Europa, kwam ook al meerdere malen onder vuur te liggen. Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, roept nu op om een gedemilitariseerde […] [naar artikel]


3. Deze mensen wonen vlak bij de kerncentrale in Zaporizja: “Als het hier ontploft, is het erger dan Tsjernobyl” (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De regio rond de kerncentrale in Zaporizja blijft bestookt worden met bombardementen. Als er één raket verkeerd valt, is het een kernramp. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet praten met de Oekraïners die op de grens wonen van het militaire spergebied. “We leven op een kruitvat”, getuigen de inwoners. “Telkens er gebombardeerd wordt, lig je gewoon te denken: komt het nu of niet?”. [naar artikel]


4. Live - Russische mijn ontploft bij kerncentrale in Zaporizja • Rusland moet Oekraïens gasbedrijf miljarden betalen om inname Krim (13/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. LIVE OEKRAÏNE. Drone ontploft aan kerncentrale van Zaporizja (07/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Volgens het Internationaal Atoomenergieagentschap is er aan de kerncentrale van Zaporizja een drone ontploft. Rusland wijst naar Oekraïne als schuldige en zegt dat de centrale niet beschadigd raakte. Er zijn wel drie gewonden, volgens staatspersbureau RIA Novosti. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zegt intussen open te staan voor Amerikaanse wapenhulp op krediet. Volgens hem heeft Oekraïne geen keuze en moet het elk aanbod accepteren om te overleven. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


6. Live - Vier schepen vol graan vertrokken uit Oekraïne • Zelensky wil nieuwe westerse sancties tegen Rusland na beschieting kerncentrale Zaporizja (07/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Zelensky wil nieuwe westerse sancties na beschieting kerncentrale Zaporizja (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Volodymyr Zelensky heeft opgeroepen tot nieuwe sancties tegen Rusland als reactie op de beschieting van de kerncentrale van Zaporizja. Dat heeft de Oekraïense president op Twitter aangekondigd. [naar artikel]


8. Live - Zelensky wil nieuwe westerse sancties tegen Rusland na beschieting kerncentrale in Zaporizja (07/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Zelensky: ‘Russen die zwijgen, zijn medeplichtig’ • 42 landen roepen Rusland op om soldaten ‘meteen’ weg te halen bij kerncentrale Zaporizja (15/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Zelensky roept op tot onvoorwaardelijke Russische terugtrekking uit kerncentrale Zaporizja (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

In de aanloop naar een ontmoeting met VN-secretaris-generaal António Guterres heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky opnieuw opgeroepen tot de terugtrekking van de Russische troepen uit de kerncentrale van Zaporizja. "Dit moet gebeuren zonder voorwaarden en zo snel mogelijk", klonk het woensdag in een videotoespraak. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!