Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Humo

Humo vond de Rechtvaardige Rechters terug: ‘Wij, gestolen? We zijn zélf ondergedoken omdat we de verwijten van klassenjustitie beu waren’

11/04/2024 - 10:30
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Humo vond de Rechtvaardige Rechters terug: ‘Wij, gestolen? We zijn zélf ondergedoken omdat we de verwijten van klassenjustitie beu waren’ (11/04/2024 - Humo)

[naar artikel]


2. Humo sprak met één van de verdwenen Rechtvaardige Rechters: ‘Wij, gestolen? We zijn zélf ondergedoken’ (08/04/2024 - Humo)

[naar artikel]


3. ▶ Is er klassenjustitie in België? ‘Rechters zijn ook maar mensen: volledige objectiviteit bestaat niet’ (08/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. ▶ Is er klassenjustitie in België? ‘Politie en rechters moeten zich meer bewust worden van hun eigen vooroordelen’ (08/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Gentse rechters willen met scholieren spreken over justitie, na verontwaardiging over zaak Sanda Dia: “Er is geen klassenjustitie” (09/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Gentse rechters hebben vrijdag een mail uitgestuurd naar alle Gentse middelbare scholen. Hierin stellen ze voor om op bezoek te gaan en een open debat te voeren met de leerlingen. “De zaak Sanda Dia heeft voor verontwaardiging gezorgd en wakkert het wantrouwen in justitie aan.” [naar artikel]


6. Na commotie rond Sanda Dia-arrest en verwijt van ‘klassenjustitie’: rechters trekken naar Gentse scholen (09/06/2023 - Het Belang van Limburg)

De rechters van de rechtbank in eerste aanleg in Gent willen in gesprek gaan met de middelbare scholen. Na de commotie rond het arrest van Sandia Dia en de verwijten van ‘klassenjustitie’ bij de veroordeling van de Reuzegommers vinden ze het belangrijk om op de voorgrond te treden. “We trekken zonder toga naar de jongeren. Dit als rechter, maar vooral ook als mens, moeder of vader.” [naar artikel]


7. Venezolaanse rechters ondergedoken in Chileense ambassade (02/08/2017 - De Morgen)

Twee Venezolaanse rechters, die door het parlement voor een functie in het Hooggerechtshof waren benoemd, hebben bescherming gezocht in de Chileense ambassade in Caracas. Beatriz Ruiz Marin en José Nuñez Sifontes zijn "gasten" van de ambassade", bevestigde de Chileense minister van Buitenlandse Zaken Heraldo Muñoz. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!