Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Newsmonkey

Young Professionals met chef de partie Sander: “Voor mij draait alles om liefde voor het vak”

17/04/2024 - 14:40
"In een diepgaand gesprek met Sander, een 21-jarige chef de partie, delen we zijn fascinerende reis door de culinaire wereld, gedreven door een onwankelbare liefde voor koken. Door Joey Verhelst Wat inspireerde je om een carrière in de culinaire wereld na te streven? “Voor mij draait alles om passie. Ik ben opgegroeid met een liefde voor koken, altijd te vinden in de keuken, samen met mijn ouders. Die passie is altijd bij me gebleven. Ik heb mij op veertienjarige leeftijd ingeschreven voor de koksschool. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik wist dat mijn hart in de keuken lag, en ik wilde die passie volgen, wat er ook gebeurde.” Nu, als lid van het keukenteam, geniet Sander van de uitdagingen en voldoening die zijn werk met zich meebrengt, van het voorbereiden van voorgerechten tot het creëren van verbluffende desserts. Wat vind je het meest bevredigend aan je werk als chef de partie? “Toch draait het niet alleen om het koken. Het gaat ook om de sfeer, de samenwerking, het gevoel van voldoening dat je krijgt wanneer je een tevreden glimlach op de gezichten van de gasten ziet.” Ik leef in het moment. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik blijf doen wat ik leuk vind. Misschien reis ik ooit de wereld rond, stage lopen in Frankrijk, Japan of Spanje. Of misschien open ik ooit mijn eigen restaurant. De mogelijkheden zijn eindeloos.” Wat is de belangrijkste les die je heb moeten leren? “Het draait allemaal om veerkracht. In de keuken moet je leren omgaan met stress, met uitdagingen, met frustraties. Maar je moet ook leren om die dingen van je af te zetten, om door te gaan, om altijd te streven naar perfectie. Voor mij draait alles om liefde voor het vak. En zolang ik dat heb, weet ik dat ik altijd gelukkig zal zijn in de keuken.” Met deze inzichten keert Sander terug naar zijn werk, klaar om opnieuw zijn stempel te drukken op de culinaire wereld, één gerecht tegelijk. The post Young Professionals met chef de partie Sander: “Voor mij draait alles om liefde voor het vak” appeared first on Newsmonkey."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Young Professionals met chef de partie Sander: “Voor mij draait alles om liefde voor het vak” (17/04/2024 - Newsmonkey)

In een diepgaand gesprek met Sander, een 21-jarige chef de partie, delen we zijn fascinerende reis door de culinaire wereld, gedreven door een onwankelbare liefde voor koken. Door Joey Verhelst Wat inspireerde je om een carrière in de culinaire wereld na te streven? “Voor mij draait alles om passie. Ik ben opgegroeid met een liefde voor koken, altijd te vinden in de keuken, samen met mijn ouders. Die passie is altijd bij me gebleven. Ik heb mij op veertienjarige leeftijd ingeschreven voor de koksschool. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik wist dat mijn hart in de keuken lag, en ik wilde die passie volgen, wat er ook gebeurde.” Nu, als lid van het keukenteam, geniet Sander van de uitdagingen en voldoening die zijn werk met zich meebrengt, van het voorbereiden van voorgerechten tot het creëren van verbluffende desserts. Wat vind je het meest bevredigend aan je werk als chef de partie? “Toch draait het niet alleen om het koken. Het gaat ook om de sfeer, de samenwerking, het gevoel van voldoening dat je krijgt wanneer je een tevreden glimlach op de gezichten van de gasten ziet.” Ik leef in het moment. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik blijf doen wat ik leuk vind. Misschien reis ik ooit de wereld rond, stage lopen in Frankrijk, Japan of Spanje. Of misschien open ik ooit mijn eigen restaurant. De mogelijkheden zijn eindeloos.” Wat is de belangrijkste les die je heb moeten leren? “Het draait allemaal om veerkracht. In de keuken moet je leren omgaan met stress, met uitdagingen, met frustraties. Maar je moet ook leren om die dingen van je af te zetten, om door te gaan, om altijd te streven naar perfectie. Voor mij draait alles om liefde voor het vak. En zolang ik dat heb, weet ik dat ik altijd gelukkig zal zijn in de keuken.” Met deze inzichten keert Sander terug naar zijn werk, klaar om opnieuw zijn stempel te drukken op de culinaire wereld, één gerecht tegelijk. The post Young Professionals met chef de partie Sander: “Voor mij draait alles om liefde voor het vak” appeared first on Newsmonkey. [naar artikel]


2. Fin de partie / De Singel, Antwerpen (15/11/2022 - Knack)

In 1957 zag György Kurtág in Parijs het nieuwste stuk van Samuel Beckett, Fin de partie (‘Eindspel’). ‘Ik begreep er nauwelijks iets van’, zou hij er later over zeggen. Toch kocht hij de tekst van het theaterstuk, samen met die van Wachten op Godot. ‘En ze werden mijn bijbel!’ Tegelijk bestudeerde hij de compacte muziekstukken […] The post Fin de partie / De Singel, Antwerpen appeared first on Knack. [naar artikel]


3. Sander Loones (N-VA) al jaren slachtoffer van identiteitsfraude: "Er zijn tientallen Sander Loones'en, terwijl er maar één is. Miserie" (16/01/2020 - VRT NWS)

N-VA-Kamerlid Sander Loones is al jaren het slachtoffer van identiteitsfraude. "Ik werkte op de dienst Vreemdelingenzaken en was verantwoordelijk voor het project waarbij vreemdelingen een elektronische verblijfskaart kregen. Op een persconferentie toonde ik mijn identiteitskaart om te kunnen vergelijken. Een journalist nam er een foto van die in de krant belandde, en de miserie begon." [naar artikel]


4. “Aanslag op labo is werk van professionals” (30/08/2016 - Het Nieuwsblad)

In een militaire stijl hebben drie daders één van de labo’s van het NICC, het gerechtslabo dat misdaden onderzoekt, verwoest. Brandversnellers en gasflessen zorgden voor explosies die de vleugel van het gebouw in Brussel zwaar beschadigde. De drie gemaskerde daders konden ontkomen en zijn spoorloos. [naar artikel]


5. Leerlingen Atheneum Bilzen leren van professionals (26/10/2016 - Het Belang van Limburg)

De leerlingen van 7 Kinderzorg van Atheneum Bilzen genieten ervan om met kinderen te spelen en hen te verzorgen. Ze vinden het boeiend om samen met hen de wereld te ontdekken en creatief te zijn met taal, muziek, beweging en beeld. Dit leren ze allemaal in de lessen Opvoedkunde en Expressie. [naar artikel]


6. Oekraïense politiek: ‘een circusshow waarin clowns de professionals opvolgen’ (25/11/2016 - Express)

Oekraïne rekent op wel zeer jeugdige elementen om de koers in het land te keren. Minister van Justitie Pavlo Petrenko heeft deze week de 23-jarige Anna Kalynchuk benoemd tot hoofd van de anti-corruptiecel van de regering. Kalynchuk heeft geen werkervaring en studeerde recent af in de rechten. Haar voornaamste taak wordt het zuiveren van de overheid van […] The post Oekraïense politiek: ‘een circusshow waarin clowns de professionals opvolgen’ appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


7. Overzeese professionals mijden het Verenigd Koninkrijk (14/02/2017 - Express)

Sinds Groot-Brittannië in juni bij referendum beslist heeft de Europese Unie te verlaten, heeft het land bij buitenlandse werknemers gevoelig aan populariteit ingeboet. Dat blijkt uit een enquête van het professionele netwerkplatform Linkedin. Vastgesteld werd dat de interesse bij buitenlandse werknemers voor een baan in Groot-Brittannië sinds het referendum met 12 procent is gedaald. Vooral […] The post Overzeese professionals mijden het Verenigd Koninkrijk appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


8. Tips van professionals: zo begin je aan 'Dagen Zonder Vlees' (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Met de vastenperiode is ook 'Dagen Zonder Vlees' begonnen, een periode waarin opgeroepen wordt om veertig dagen lang je vleesconsumptie in te perken. Voor beginnende veggies is het misschien even zoeken: heb je vleesvervangers nodig en wat zet je op het menu? Deze twee chefs, allebei goed met groenten, helpen je op weg. [naar artikel]


9. 200 professionals maken carrièreswitch naar onderwijs (26/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Bijna tweehonderd studenten startten dit academiejaar aan een lerarenopleiding in het avondonderwijs aan hogeschool UCLL. Zij combineren hun werk en gezinsleven met een studie om leraar kleuter-, lager of secundair onderwijs te kunnen worden. Voor veel volwassenen is dit een tweede kans om een diploma hoger onderwijs of een extra onderwijsbevoegdheid te behalen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!