Bakkerij Bizarr en ontbijt- en lunchplek Madame Tartelette opereren voortaan vanuit een nieuw kader. In een jaar tijd is een nieuwbouw opgetrokken in de J.E. Claeslaan in Nijlen waar de familie Nelissen haar twee populaire zaken nog meer wil laten schitteren. [naar artikel]
Een uitslaande brand heeft zondagavond een deel van het bakkerijgebouw van de bvba Bellegemse Brood op de Walleweg in Bellegem vernield. “De oorzaak is onduidelijk, maar de brand ontstond waarschijnlijk op de meelzolder boven de ovens”, zegt kapitein Thomas Tomme van de hulpverleningszone Fluvia. [naar artikel]
De stad Gent heeft een nieuw subsidiereglement goedgekeurd dat meer inzet op vernieuwing van de Gentse Feesten. Er is voor het eerst extra steun voor pleinen die samenwerken met socio-culturele of sportverenigingen. Organisatoren die een nieuw muziekgenre of thema brengen kunnen ook meer centen krijgen. Gent houdt ook vast aan de extra steun voor jeugdactiviteiten en programmatie in de namiddag. De criteria voor de extra steun worden ruimer, maar de subsidiepot zelf blijft wel even groot. [naar artikel]
De Truiense bakkerij Vangrootloon heeft besloten om de naam van het gebakje ‘negerkop’ te veranderen. Die beslissing komt er nadat een Looise vrouw met Marokkaanse roots een klacht had ingediend bij Unia. “Via een Facebookwedstrijd zal iedereen suggesties kunnen doen voor een nieuwe naam.” [naar artikel]
De bakkerijketen Vangrootloon verandert de naam van de zogenaamde “Negerkop”-gebakjes na een klacht bij Unia. [naar artikel]
Om zijn nieuwste cd ‘Cupcakes’ aan de man te brengen ging muzikant Tom Helsen (41) woensdag tegen een hels tempo op tournée langs acht Vlaamse bakkerijen. Telkens ging het om een blitzbezoek, maar de fans smulden ervan. Ook van het gratis lekkers dat overal werd aangeboden. [naar artikel]
De familiale bakkerij Vangrootloon, met hoofdkwartier in Sint-Truiden, heeft zopas 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in extra uitrusting. De helft daarvan is bestemd voor een nieuwe productielijn voor taarten, en de modernisering van de bestaande vlaaienlijn. “De Limburgse vlaai breekt nu eindelijk door in de rest van Vlaanderen”, zegt marketingverantwoordelijke Jan Massa van Vangrootloon. [naar artikel]
Bij Bakkerij Bernard uit Gent is het al een week lang enorm druk en dat heeft alles te maken met de nieuwe Canvas-reeks "Gentbrugge". Daarin gaat documentairemaker Joris Hessels langs bij bijzondere inwoners van de Gentse deelgemeente. Hij ging ook bij bakker Bernard langs en mensen uit heel Vlaanderen volgen nu zijn voorbeeld. Bakker Bernard bakt bijzonder zuurdesembrood én verkoopt in de winkel brocante. [naar artikel]
Verandering van decor op de De Keyserlei: bakker Paul maakt plaats voor een Wasbar. Dat is een vrij geruisloze operatie, want beide merken behoren tot dezelfde groep. [naar artikel]
Het voorbije weekend heeft Tart’es de deuren geopend. “Ik ben meer dan een bakkerij. Vanaf het moment dat de horeca opnieuw open mag, kan je hier ook je taartje komen opeten”, zegt uitbaatster Esra Van Bourgonie. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.