09/05/2024 - 16:20
"In volle titelstrijd moet de focus even richting Heizel. Royale Union Saint-Gilloise en Royal Antwerp FC strijden om de Croky Cup. Redt ‘The Great Old’ zijn seizoen met een tweede beker op rij, of pakken de Brusselaars voor het eerst sinds 1935 een prijs? Via deze liveblog zit u op de eerste rij."

1. LIVEBLOG BEKERFINALE. Goal voor Union! Machida duwt hoekschop vlak voor rust voorbij Lammens (09/05/2024 - Het Laatste Nieuws)

In volle titelstrijd moet de focus even richting Heizel. Royale Union Saint-Gilloise en Royal Antwerp FC strijden om de Croky Cup. Redt ‘The Great Old’ zijn seizoen met een tweede beker op rij, of pakken de Brusselaars voor het eerst sinds 1935 een prijs? Via deze liveblog zit u op de eerste rij. [naar artikel]

2. LIVEBLOG CLUB-UNION. Het staat opnieuw gelijk: Machida kopt de 2-2 voorbij Mignolet (13/05/2024 - Het Laatste Nieuws)

Belangrijk duel in de titelstrijd, want Club Brugge krijgt Union over de vloer. Springt blauw-zwart weer over Anderlecht naar de leiding? Of schieten de Brusselaars zichzelf weer helemaal in de running? Volg het op de voet in de liveblog hieronder. [naar artikel]

3. BEKIJK - Union breekt op slag van rust bekerfinale open met intikker van Machida (09/05/2024 - Sporza)

De bekerfinale had een doelpunt nodig en daar zorgde Union voor op slag van rust. Machida stond op de goede plek om de ban te breken. Levert dit een betere tweede helft op in het Koning Boudewijnstadion? [naar artikel]

4. Machida trapt Union naar het delirium en eerste prijs in 89 jaar in zenuwslopende bekerfinale (09/05/2024 - Het Belang van Limburg)

In een gesloten finale zonder veel doelgevaar bleek een doelpunt van Machida voldoende om Union de eerste prijs in 89 jaar te bezorgen. De langverwachte hoofdprijs is zo eindelijk binnen voor de Brusselaars, die komaf maakten met een teleurstellend Antwerp. [naar artikel]

5. BEKIJK - Het doelpunt dat de bekerfinale besliste voor Union: Machida tikte op slag van rust binnen (09/05/2024 - Sporza)

Eén doelpunt maakte in de bekerfinale het verschil tussen Union en Antwerp. Op slag van rust kon Koki Machida het verlossende doelpunten binnenduwen. Bekijk hier het sleutelmoment van de finale van de Croky Cup. [naar artikel]

6. LIVEBLOG AA GENT-OHL. Leuven op voorsprong! Russo kopt hoekschop na vijf minuten spelen voorbij Roef (12/05/2024 - Het Laatste Nieuws)

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet. [naar artikel]

7. LIVEBLOG CLUB-UNION (VTM 2). Uit het niets toch nog een doelpunt voor Union, Machida tikt 2-1 binnen (07/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hoogspanning op Jan Breydel. Club Brugge versus Union, duel één in de halve finale van de Croky Cup. Kan blauw-zwart zich herpakken of delen de Brusselaars een nieuwe mentale tik uit? Voorlopig lijkt het op dat eerste, want na een vroeg doelpunt van Skov Olsen staat Club op voorsprong. Volg het hieronder, op VTM 2 en VTMGO. [naar artikel]

8. LIVEBLOG ANTWERP-UNION. Union moet met 10 verder na rood voor Machida (17/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een voorproefje op de bekerfinale op 9 mei. Dat is het affiche tussen Antwerp en Union op de slotspeeldag van de reguliere competitie. Een overwinning van The Great Old zou de titelambities van Antwerp opnieuw aanwakkeren, terwijl Union mits een driepunter nog wat afstand kan nemen. Volg de wedstrijd op de voet in onze liveblog! [naar artikel]

9. LIVEBLOG GENK-UNION (18u30). Wie vervangt geschorste Machida bij Union? Ontdek hier de vermoedelijke opstellingen (01/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Racing Genk - dat zich in extremis plaatste voor de Champions’ Play-offs dankzij de felbesproken salonremise - neemt het in eigen huis op tegen leider Union. De Unionisten willen de kloof met Anderlecht opnieuw uitbreiden naar 3 punten. Volg de wedstrijd op de voet in onze liveblog! [naar artikel]

10. LIVEBLOG CERCLE-UNION (13u30). Muslic en Blessin in conclaaf voor de match, bezoekers zonder Lazare en Machida (19/05/2024 - Het Laatste Nieuws)

Speelt Anderlecht later vandaag voor de titel? Dan mag Union eerder op de dag niet winnen van Cercle Brugge. Alleen bij een zege houden de Unionisten hun kansen op de landstitel gaaf, maar ze hebben het niet meer in eigen hand. De Vereniging wil nog een laatste keer schitteren voor eigen volk. Volg het hier live op de voet. [naar artikel]