Heel wat Vlamingen zijn gehecht aan hun vaste frituur. Vaak dankzij de zelfgemaakte tartaar of lekkere stoofvleessaus, maar even vaak ook omdat de uitbaters maar al te graag een babbeltje slaan of een luisterende oor bieden. En om dat te vieren willen we van jou weten: wat maakt jouw favoriete frituur nu zo bijzonder? [naar artikel]
Elke vrijdag- en vaak nog enkele andere avonden staan we massaal aan te schuiven in ons favoriete frituur. En die is even vaak een favoriet om zijn lekkere frietjes als voor andere dingen: een gulle glimlach, een kleine extra attentie,... Wij gaven onze lezers de kans om hun waardering voor die kleine dingen in te sturen en we werden overrompeld door reacties. Het was onmogelijk om ze allemaal in een artikel te gieten, dus hebben we er de mooiste uitgekozen. [naar artikel]
Twee weken lang lieten we onze lezers stemmen op hun favoriete frituur. Twee weken lang voerden heel wat frituren gepassioneerd actie om hun stem binnen te halen. De strijd is gestreden en de stemmen zijn geteld. Frituur Friddl uit Hoegaarden mag zich voortaan de Beste Frituur van de provincie Vlaams-Brabant noemen. Maar wordt Friddl straks ook Beste Frituur van Vlaanderen? Onze jury ging op bezoek. [naar artikel]
Twee weken lang lieten we onze lezers stemmen op hun favoriete frituur. Twee weken lang voerden heel wat frituren gepassioneerd actie om hun stem binnen te halen. De strijd is gestreden en de stemmen zijn geteld. Frituur Patatclub uit Destelbergen mag zich voortaan de Beste Frituur van de provincie Oost-Vlaanderen noemen. Maar wordt Patatclub straks ook Beste Frituur van Vlaanderen? Onze jury ging op bezoek. [naar artikel]
De lijnen zijn gesloten en alle stemmen netjes geteld. In elke Vlaamse gemeente verkozen onze lezers voor het derde jaar op rij hun favoriete frituur. Een strijd die op het scherp van de snee gevoerd werd, want er werden maar liefst 181.446 stemmen uitgebracht, een absoluut record. Kijk op de kaart hieronder welk frituur in jouw gemeente de titel van ‘Beste Frituur’ krijgt, en dus nog kans maakt op de nationale titel. [naar artikel]
Het wordt spannend in de verkiezing van de ‘Beste frituur van Vlaanderen’. Al 45.000 lezers brachten hun stem uit, maar tot en met zondagnacht kan alles nog veranderen. Misschien kan jouw frituur nog wel een duwtje in de rug gebruiken? Stemmen kan via de app van Nieuwsblad. [naar artikel]
Twee weken lang lieten we onze lezers stemmen op hun favoriete frituur. Twee weken lang voerden heel wat frituren gepassioneerd actie om hun stem binnen te halen. De strijd is gestreden en de stemmen zijn geteld. Frituur Friddl uit Hoegaarden mag zich voortaan de Beste Frituur van Vlaanderen noemen. [naar artikel]
2.943 frituren. Zoveel eettenten maakten er in 2018 kans op de titel van ‘Beste Frituur van Vlaanderen’. In elke gemeente gingen we op zoek naar een ‘Beste Frituur’, om er uiteindelijk eentje uit te kiezen dat uitgeroepen zou worden tot het ‘Beste Frituur van Vlaanderen’. Ook dit jaar maakt je favoriete frituur weer kans op de titel, al heeft het daar wel jouw stem voor nodig. [naar artikel]
Halfpikant of samoerai (ja, er is een verschil), cocktailsaus of toch maar mayonaise? Welke saus lust jij het liefst tussen je kebab? Die vraag stelden we aan onze lezers. En massaal werd er gestemd op deze kebabkwestie. Maar welke smaakmaker komt als winnaar uit de bus? Dit is jullie top vijf. [naar artikel]
Onze wedstrijd om het ‘Beste Frituur van Vlaanderen’ te worden, is haar laatste week ingegaan. Al meer dan 130.000 Vlamingen brachten hun stem uit, en vooral in de provincies Oost- en West-Vlaanderen is dat duidelijk te merken. De wedstrijd loopt nog maar enkele dagen, dus breng snel je stem uit om jouw favoriete frituur naar de eerste plaats te stemmen. [naar artikel]
Het begint spannend te worden in onze verkiezing van de ‘Beste frituur van Vlaanderen’. Al 55.000 mensen brachten hun stem uit, maar alles kan nog veranderen. Misschien kan jouw frituur nog wel een duwtje in de rug gebruiken: stem dan zeker via onderstaande link of deel de wedstrijd met je vrienden. [naar artikel]
Meer dan 55.000 Vlamingen stemden de voorbije twee weken mee op hun favoriete frituur via het Het Nieuwsblad. Dat leverde een winnaar op in iedere gemeente. Frituur Coeman in Koersel werd voor het tweede jaar op rij verkozen tot de Beste Frituur van Beringen. [naar artikel]
Wij vroegen vrijdag via een poll bij onze lezers wat nu hun favoriete Katastroof-nummer is. Na in totaal 1.349 stemmen heeft één lied zich afgetekend tot favoriete Katastroof-song van de Gazet van Antwerpen-lezers gekroond. [naar artikel]
Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men een frituur tegen. Elk zichzelf respecterend dorp heeft niet alleen een kerktoren, maar ook minstens één frituur. Maar wat is nu de Beste Frituur van Vlaanderen? Het Nieuwsblad zoekt het uit met een stemming. Om boven de 2.943 Vlaamse frituren uit te springen, proberen sommige frituristen hun fans te overtuigen met hun originele acties. [naar artikel]
Bakt jouw friturist de knapperigste frietjes en kent hij je vaste bestelling? Tijd om iets terug te doen… Stem jouw favoriete frituur tot de Beste Frituur van jouw gemeente en van Vlaanderen via de app van Het Nieuwsblad. [naar artikel]
2.943 frituren. Zoveel eettenten maakten er kans op de titel van ‘Beste Frituur van Vlaanderen’. Twee weken lang stemde u tijdens de zoektocht van Het Nieuwsblad mee op uw voorkeur. Of het nu ging om indrukwekkende stadszaken of om de kleine barak om de hoek, 61.212 mensen gaven hun stem aan hun favoriete frituur. Nu zijn de winnaars per gemeente bekend. [naar artikel]
Vandaag is het Wereldveggiedag, dé dag om dat stukje vlees van je boodschappenlijst te schrappen. We vroegen de lezers van De Morgen naar hun favoriete vegetarische recepten. ‘Sinds we dit gerecht geprobeerd hebben, eten we het wekelijks.’ [naar artikel]
Goudgeel en heerlijk knapperig. Frietjes blijven met grote voorsprong onze favoriete snack. Uit onderzoek van VLAM blijkt dat de helft van alle Vlamingen iedere maand frieten van de frituur eet. Voor een vijfde van de mensen is dat zelfs wekelijks. Maar wat is nu onze favoriete saus? En smikkelen we onze frieten het liefst in een bakje of puntzak op? Wij zetten voor de Week van de Friet de opvallendste gewoontes op een rij. [naar artikel]
Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]
Frituur Den Mammoet langs de Brugsesteenweg was maandagnacht nog maar eens het doelwit van inbrekers. De zesde keer al in vijftien jaar. Deze keer gingen de daders ervandoor met een rugzak met 500 euro die de uitbater vergeten was. [naar artikel]
Vandaag is het Wereldveggiedag, dé dag om dat stukje vlees van je boodschappenlijst te schrappen. We vroegen de lezers van De Morgen naar hun favoriete vegetarische recepten. ‘Sinds we dit gerecht geprobeerd hebben, eten we het wekelijks.’ [naar artikel]
Aan de Grote Steenweg hebben dieven de achterdeur van frituur Het Eikse opengetrapt. Zij gingen met enkele flessen sterke drank aan de haal. [naar artikel]
Wat is er beter dan heerlijke Belgische frietjes op vrijdag? In elke Vlaamse gemeente is er wel een frituur te vinden. Daarom werd er een zoektocht gestart naar de meest authentieke frituur in Vlaanderen. 75 frituren stelden zich kandidaat om beschermd te worden als monument, drie werden er gekozen. Liefst twee van de drie winnaars komen uit Aarschot: Frituur Marina én Frituur Luc & An. Wij gingen er eens langs. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.